Επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ


Tρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Για τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση- Καταγγελία
των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΣΟΕΕ

Καταγγέλλουμε την χτεσινή (Δευτέρα 10/12/12) επίθεση της κρατικής καταστολής στους μετανάστες μπροστά από την ΑΣΟΕΕ αλλά και την καταπάτηση του Ασύλου με την είσοδό τους στην σχολή, που δεν είναι άλλο παρά μέρος της ίδιας πολιτικής του συστήματος που φασιστικοποιεί την δημόσια ζωή, κλέβει τον κόπο των εργαζομένων και εξαθλιώνει την νεολαία και τον λαό συνολικότερα. Το γεγονός αυτό είναι κομμάτι των όσων εξελίσσονται στην ΑΣΟΕΕ εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, μια περαστική ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες αγριοκοίταξαν… τον σκύλο της (!) και ενώ τους απείλησε με σουγιαδάκι κάλεσε την αστυνομία. Έτσι οι δυνάμεις καταστολής, βρίσκοντας την τόσο… σοβαρή αφορμή προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Από όπου και απωθήθηκαν, για να μπουν μετά από τις πλαϊνές εισόδους και να φτάσουν ως τις γραμματείες της σχολής. 
Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι γνωστή, αφού με δικαιολογία το παρεμπόριο, που το ίδιο το σύστημα εκτρέφει, οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφάλεια) σε συνεργασία με διάφορα φασιστοειδή, επιτίθενται στους μετανάστες γύρω από την ΑΣΟΕΕ και την Νομική, αλλά και στους φοιτητές. Τα περιστατικά περιλαμβάνουν καθημερινές επιθέσεις για μήνες ολόκληρους, στρατοπέδευση ΜΑΤ γύρω από την σχολή, άγρια βία κατά των μεταναστών, ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, εισβολή ασφαλιτών με γκλοπ και χειροπέδες, όπως και ομάδες ΔΙΑΣ που πέρσι έφτασαν μέχρι το θυρωρείο της σχολής. Το σχέδιο τους αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει σταματήσει, όπως και άλλωστε φάνηκε. Ξεκάθαροι στόχοι τους είναι αφενός οι μετανάστες, τους οποίους το ίδιο το ιμπεριαλιστικό σύστημα δημιουργεί αιματοκυλώντας ολόκληρους λαούς στον βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου, για να τους χρησιμοποιήσει μετέπειτα σαν φτηνό και εύκολα εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό (όπως έκανε και για το χτίσιμο όλων των «μεγάλων έργων»). Πλέον λόγω και της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει, τους στοχοποιεί, φορτώνοντάς τους όλα τα δεινά της δικιάς του κρίσης και γεμίζοντας τον κόσμο με ξενοφοβία, τον στρέφει μακριά από τον πραγματικό υπαίτιο της κατάστασης που ο λαός και η νεολαία βιώνουν. Αφετέρου χτυπάει το λαϊκό Άσυλο (που νομικά έχει ήδη καταργήσει) για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους ζουν την αγριότητα της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων μας, θέλοντας να καταστείλει οποιονδήποτε αγώνα της νεολαίας και συνολικά του λαού πριν καν αυτός ξεσπάσει.
Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν θέση μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, τις Γενικές Συνελεύσεις και να αντισταθούν στην επίθεση του συστήματος, ανατρέποντας το μαύρο μέλλον που στήνεται στις πλάτες μας.
10/12/2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ