Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συμμαθητές- Συμμαθήτριες,
Φαίνεται πως η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.– ΑΝ.ΕΛ. φέρνει τα πιο βάρβαρα μέτρα μέσα από το νέο μνημόνιο. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών μας, ενώ τους κλέβουν περισσότερο μέσα από νέους δυσβάστακτους φόρους. Την ίδια στιγμή χτίζουν για εμάς τους μαθητές το σχολείο των λίγων και εκλεκτών και υψώνουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς!
Τα σχολεία που μας υποδέχτηκαν και φέτος φανερώνουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει. Σε αρκετά σχολεία ακόμα δεν υπάρχουν καθηγητές για όλα τα μαθήματα, ενώ τα κενά στα περισσότερα καλύπτονται ευκαιριακά και προσωρινά με ωρομίσθιους καθηγητές. Όπου δεν έχουν δοθεί βιβλία σε μαθήματα,  οι γονείς μας αναγκάζονται και  πληρώνουν από την τσέπη τους για φωτοτυπίες   και για   ξενόγλωσσα. Η ανέχεια και η εξαθλίωση έχουν οδηγήσει πολλούς συμμαθητές μας   να  καταφεύγουν στα συσσίτια. Η δωρεάν δημόσια παιδεία  έχει  γίνει μύθος, αφού οι γονείς πληρώνουν και στο σχολείο και στα φροντιστήρια, όσοι μπορούν βέβαια και αντέχουν  οικονομικά, θυσιάζοντας  άλλα πράγματα για να μορφώσουν τα παιδιά τους!! Ταυτόχρονα, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαμορφώνουν μια ασφυχτική πραγματικότητα στα σχολεία και  παιδιά φτωχών και λαϊκών οικογενειών εγκαταλείπουν το σχολείο και οδηγούνται στην παιδική απλήρωτη εργασία.
 Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας τρομοκρατεί  και απειλεί με εισαγγελικές διώξεις  συμμαθητές μας που προχώρησαν σε αγώνες και καταλήψεις για να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Οι μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλές από τις διευθύνσεις των σχολείων, ακόμα και με αποβολές. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν εμάς τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία, γιατί οι αγώνες μας είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το σύστημα!
Μας στερούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση για να μας στερήσουν αργότερα το δικαίωμα  στη δουλειά με δικαιώματα. Προετοιμάζουν μέσα από  το σχολείο τους αυριανούς υποταγμένους εργαζόμενους- άνεργους, αναλώσιμα φθηνά εργατικά χέρια για να μπορούν οι εκμεταλλευτές μας να κερδοφορούν ανεμπόδιστα. Και είναι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ., που εφαρμόζει αυτή την πολιτική, που πιστή στις εντολές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών,  οδηγεί τους γονείς μας στη φτώχεια, κλείνει σχολεία, ωθεί τους συμμαθητές μας στην εγκατάλειψη του σχολείου, απολύει τους καθηγητές μας. Ταυτόχρονα, ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, που αιματοκυλούν λαούς και δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων.

Μας προορίζουν για τη γενιά του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των χαμένων δικαιωμάτων. Δε θα τους περάσει όμως!Θα πρέπει όλοι οι μαθητές να παλέψουμε στο πλευρό της υπόλοιπης νεολαίας, των γονιών μας και  των εκπαιδευτικών μας, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη δουλειά και τις ελευθερίες μας. Τα όργανα που συγκροτήσαμε (πενταμελή, δεκαπενταμελή) να γίνουν  πεδίο συζήτησης και διεκδίκησης, να γίνουν όπλα απέναντι στην τρομοκράτηση των αγώνων μας. Για να μπορέσουν όλα τα σχολεία να συντονίσουν πραγματικά τον αγώνα τους, να θέσουν στόχους πάλης και να αναμετρηθούν οργανωμένα και νικηφόρα με αυτό που πάνε να μας επιβάλλουν.

·         Για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
·         Για να μην κλείσει κανένα σχολείο
·         Για να μην πεταχτεί κανένας συμμαθητής μας έξω από τα σχολεία.
·       Για να έχουμε όλοι οι μαθητές δωρεάν σίτιση στα σχολεία, δωρεάν βιβλία, μεταφορές κ.λ.π. Κανένας γονιός να μην πληρώνει τίποτα από την τσέπη του!
                  ·         Για να έχουμε δασκάλους και καθηγητές

Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση Τρίτο μνημόνιο, εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί


(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ &
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση
Τρίτο μνημόνιο, εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί
Τετάρτη 4 Νοέμβρη, 6 μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, Κολοκοτρώνη 6 (13ο ΓΕΛ Πειραιά)
Αρχικές τοποθετήσεις:
  1. Οι συνέπειες στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς (Γιώτα Ιωαννίδου, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ – Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις).
  2. Οι ανατροπές στις κατακτήσεις σε περίθαλψη – σύνταξη (Αρης Αλεβίζος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός).
  3. Οι δυσκολίες του κινήματος και η ανάγκη μαζικών αγώνων (Πάνος Χουντής, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά – Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών).
Θα ακολουθήσει συζήτηση

Μεγάλη μαθητική διαδήλωση για τα κενά στα σχολείαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα το πρώτο μαθητικό συλλαλητήριο της χρονιάς. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, με χιλιάδες κενά στα σχολεία (που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί) και στο φόντο της υπογραφής του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου που φορτώνει με νέες «υποσχέσεις» για την κλιμάκωση της επίθεσης και νέες σκοτούρες το λαό και τα παιδιά του.
Δύο με τρεις χιλιάδες μαθητές από πολλές περιοχές της Αττικής ξεκίνησαν πριν ακόμα από τις 12 που ήταν το ραντεβού, από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέσω Ομόνοιας και Πλατείας Συντάγματος πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Ο παλμός της διαδήλωσης ήταν μεγάλος, ένας παλμός που λείπει το τελευταίο διάστημα από τις (όσες) κινητοποιήσεις γίνονται. Ενας παλμός που έφερε και τα χαμόγελα αισιοδοξίας στους λίγους γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Αν οι μαθητές βρεθούν ξανά σύντομα στο δρόμο, είναι σίγουρο ότι θα βρουν και απαντήσεις στο ποια αιτήματα και κατευθύνσεις αιχμής θα δώσουν ώθηση στο κίνημά τους. Κάτι που φάνηκε ότι ήταν λίγο προς διερεύνηση στη φάση αυτή , όπως φάνηκε από τα συνθήματα.
Την πρωτοβουλία την είχε πάρει η ΚΝΕ, με τρόπο είναι αλήθεια πολύ διακριτικό για τα μέτρα της και τις συνήθειές της, γεγονός που διευκόλυνε τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης. Από την άλλη, πρόβαλε και συνθήματα άσχετα με τις πραγματικές ανάγκες και τα ζητήματα που καθορίζει η επίθεση του συστήματος και η επίδρασή της στο λαό και στη μαθητική νεολαία.  
Η πλειοψηφία των σχολείων που συμμετείχαν, το αποφάσισαν μόλις σήμερα το πρωί, με τη γνωστή δυναμική που μπορεί να αποκτήσει μια μαθητική κινητοποίηση. Απομένει να συμβάλουμε όλοι στο να μην αποτελεί η κινητοποίηση αυτή των μαθητών μια παρένθεση που θα κλείσει.
Π.Χ. – Κ.Ζ.