Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη μαθητική διαδήλωση για τα κενά στα σχολείαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα το πρώτο μαθητικό συλλαλητήριο της χρονιάς. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, με χιλιάδες κενά στα σχολεία (που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί) και στο φόντο της υπογραφής του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου που φορτώνει με νέες «υποσχέσεις» για την κλιμάκωση της επίθεσης και νέες σκοτούρες το λαό και τα παιδιά του.
Δύο με τρεις χιλιάδες μαθητές από πολλές περιοχές της Αττικής ξεκίνησαν πριν ακόμα από τις 12 που ήταν το ραντεβού, από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέσω Ομόνοιας και Πλατείας Συντάγματος πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Ο παλμός της διαδήλωσης ήταν μεγάλος, ένας παλμός που λείπει το τελευταίο διάστημα από τις (όσες) κινητοποιήσεις γίνονται. Ενας παλμός που έφερε και τα χαμόγελα αισιοδοξίας στους λίγους γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Αν οι μαθητές βρεθούν ξανά σύντομα στο δρόμο, είναι σίγουρο ότι θα βρουν και απαντήσεις στο ποια αιτήματα και κατευθύνσεις αιχμής θα δώσουν ώθηση στο κίνημά τους. Κάτι που φάνηκε ότι ήταν λίγο προς διερεύνηση στη φάση αυτή , όπως φάνηκε από τα συνθήματα.
Την πρωτοβουλία την είχε πάρει η ΚΝΕ, με τρόπο είναι αλήθεια πολύ διακριτικό για τα μέτρα της και τις συνήθειές της, γεγονός που διευκόλυνε τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης. Από την άλλη, πρόβαλε και συνθήματα άσχετα με τις πραγματικές ανάγκες και τα ζητήματα που καθορίζει η επίθεση του συστήματος και η επίδρασή της στο λαό και στη μαθητική νεολαία.  
Η πλειοψηφία των σχολείων που συμμετείχαν, το αποφάσισαν μόλις σήμερα το πρωί, με τη γνωστή δυναμική που μπορεί να αποκτήσει μια μαθητική κινητοποίηση. Απομένει να συμβάλουμε όλοι στο να μην αποτελεί η κινητοποίηση αυτή των μαθητών μια παρένθεση που θα κλείσει.
Π.Χ. – Κ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου