Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

5 χρόνια μετά... Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες!

5 χρόνια μετά... Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες!

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2008. Μαθητής νεκρός από όπλο αστυνομικού. Μία δολοφονία όχι τυχαία, αλλά καθαρά πολιτική. Μία δολοφονία που αντανακλά όλη την ασχήμια ενός σάπιου μέχρι το κόκκαλο συστήματος. Μία δολοφονία που, όπως καταλαβαίνουμε έπειτα από τόσα χρόνια Μνημονίου, σηματοδότησε την περαιτέρω φασιστικοποίηση της ζωής μας.
Κατά τα δικά μας μικρά Δεκεμβριανά, οι μαθητές καταλάβαμε ποιος είναι ο πραγματικός μας εχθρός. Ένα σύστημα που δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και τη δολοφονία... Απέναντι σε μια αλήθεια που με τόσο βίαιο τρόπο αποκαλύφθηκε στη νεολαία, κυριάρχησε η αυθόρμητη αντίδραση, το αυθόρμητο ξέσπασμα.
Σήμερα λοιπόν, το σύστημα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ολοένα και εντείνει την επίθεση του σε βασικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Και εμείς οι μαθητές σε καμία περίπτωση δεν την σκαπουλάρουμε.
Μας πετάν έξω από τα σχολεία με το «Νέο» Λύκειο στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν φθηνά χέρια εργασίας. Μας τρομοκρατούν με συλλήψεις μέσα από τα ίδια μας τα σχολεία (Σκουριές, Ν. Σμύρνη), στην προσπάθεια τους να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης. Επιβάλλουν τη δικιά τους αστυνομοκρατία και μας τραμπουκίζουν για να σωπάσουμε. Όπου δεν τους επιτρέπουν λόγοι καθωσπρέπειας, στέλνουν τα τσιράκια τους, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μαχαιρώνουν μαθητές χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής, σκοτώνουν αντιφασίστες σαν τον Παύλο Φύσσα!
Αν έχουμε να πάρουμε κάτι από τον αδικοχαμένο Αλέξη, τότε σίγουρα αυτό δεν είναι μια ενός λεπτού σιγή πριν την προσευχή ή μια κατάθεση στεφάνου. Είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Ένα μάθημα ιδιαίτερα επίκαιρο.
Μπρος λοιπόν στην λαίλαπα εναντίον μας, ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε το Δεκέμβρη μας. Καλούμαστε να πολιτικοποιηθούμε οι ίδιοι και να πολιτικοποιήσουμε τα όργανά μας και το μαθητικό κίνημα. Καλούμαστε να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στους αγώνες μας. Καλούμαστε να οργανωθούμε μεταξύ μας και να γίνουμε η γενιά της ανατροπής!

- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
- Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
- ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
http://mathitikiantistasi.blogspot.gr/

Συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη Γρυγορόπουλου

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΚΑΛΤΕΖΑΣ - ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ - ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΥΣΣΑΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜE ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6:00 μ.μ.

Συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο Παιδείας: διαμαρτυρία ή παρωδία;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας ,σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς,διαθεσιμότητες,κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ. Η συγκέντρωση που ήταν μαζική,έρχεται να απαντήσει στα δεκάδες προβλήματα που έχουν προκύψει απο την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης,που αποσκοπεί στην ουσιαστική διάλυση της δωρεάν εκπαίδευσης και της πλήρους κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα,που είχαν και ραντεβού μαζί με την ΟΛΜΕ ,με το υπουργείο σχετικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας και όλα τα άλλα ζητήματα που έθεσε η ΟΛΜΕ
,Για άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν πήρε θέση,εκτός από αόριστες υποσχέσεις που σε τίποτα δεν καλύπτουν το πρόβλημα των απολυμένων συναδέλφων.
Δυστυχώς,όλο αυτό το διάστημα,οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ένα ρόλο διαπραγματευτή κι όχι διεκδικητή απέναντι στα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τις απολύσεις,συνέβαλαν στο κλείσιμο της απεργίας μας,που θα μπορούσε να απαντήσει δυναμικά σε αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση .Αδυνατώντας να ηγηθούν ενός διεκδικητικού αγώνα,ενός αγώνα σύγκρουσης απέναντι σε αυτή την πολιτική,σέρνουν τον κλάδο σε δικαστικές προσφυγές,σε παραστάσεις και "παραστάσεις"διαμαρτυρίας,σε στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Παιδείας,  ξεκομμένες από την υπόλοιπη κοινωνία και τους άλλους κλάδους που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας,
Απέναντι στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ,που με περηφάνια διεξάγουν εδώ και 11 εβδομάδες,παρά τις επιθέσεις που δέχονται,που δεν έβαλαν όρους και προυποθέσεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, ο κλάδος μας έμεινε μακριά.Αλλά εδω δεν προστατεύει τα δικά του μέλη που σήμερα βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική απόλυση!
Μέχρι το εκπαιδευτικό κίνημα να βρει το βηματισμό  στο δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με αυτή την πολιτική ,θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά στα ίδια αδιέξοδα,που θα μας φέρνουν ξανά πίσω ,όταν θα τολμάμε να διεκδικήσουμε ,παρά τις τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής ηγεσίας.
Στο άμεσο μέλλον ,ένας τέτοιος αγώνας χρειάζεται για να αναδείξει τις πραγματικές δυνατότητες των εκπαιδευτικών,γονιών και μαθητών.Και σε αυτό τον αγώνα οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι εμείς που είμαστε στη μεριά του κινήματος