Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Απόλυση με….ονοματεπώνυμοΖούμε τόσον καιρό σε ομηρία…Κάθε μέρα και μια νέα απειλή .Θα απολυθούν οι επίορκοι, θα μετατεθούν οι κάτω των 12 χρόνων. Οι ΑΣΕΠίτες δε θα περάσουν από αξιολόγηση. Τα ποσοστά των αξιολογούμενων που θα προαχθούν ή θα μείνουν στάσιμοι θα είναι….ή τόσα .Δεν θα προχωρούν όλοι. Οι μισθοί θα κατέβουν τόσο και μετά άλλο τόσο….Θα βγουν υπεράριθμοι με τόσες ώρες. Θα κλείσουν τα σχολεία με αυτά τα κριτήρια. Θα συγχωνευτούν με τα άλλα !Οι οργανικές θα χαθούν όταν κλείσουν οι οργανισμοί .Διαθεσιμότητες ,όχι απολύσεις! Απολύσεις-όχι διαθεσιμότητες. Μετατάξεις-όχι απολύσεις .Στάση εργασίας, όχι απεργία. Δεκαήμερο προσφορών αγωνιστικότητας, Καμία εκδήλωση .Να ενημερώσουμε τους γονείς. Μα αυτοί είναι απέναντι μας .Μαθητές σε καταλήψεις ,κι εμείς οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους ή οι καταστολείς  τους ;
Να  κάνω το μάθημα καλά, να αποκτήσουν εφόδια, με τη μόρφωση πας μπροστά. Να μάθω να χρησιμοποιώ το διαδραστικό. Το προωθεί το υπουργείο. Ποιος ξέρει πόσα λαμόγια να φάγανε κι από αυτό. Αλλά βρε αδελφέ, θα κάνω πιο ελκυστικό το μάθημα. Η εικόνα τα καθηλώνει, κάτι μπορεί να τους μείνει. Να ξεχάσουν και για λίγο την πείνα τους(πάλι μου σωριάστηκε η Βανέσα!) ,να ξεχάσουν πως δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι, κι ο μπαμπάς είναι τρία χρόνια άνεργος ,τώρα διώξανε και τη μαμά! Να ξεχάσουν που χθες ακουγόταν οι φωνές τους απέξω που τσακωνότανε, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα!
Να πάω και στο σεμινάριο για την ειδική αγωγή !Δε μου περισσεύουν τα λεφτά ,αλλά πρέπει να μαζέψω χαρτιά, μόρια .Ίσως να με αξιολογήσουν θετικά και να μη με απολύσουν. Άλλωστε, τη δική μου ειδικότητα την χρειάζονται! Δε μπορεί να σταθεί σχολείο χωρίς εμάς!!
Και σήμερα πρωί πρωί ήρθε η συναδέλφισσα που όλο για αυτά πού έρχονται μιλάει να μας μαυρίσει την ψυχή.Να δέσουμε ένα σκοινί να πάμε να πνιγούμε! Τι μας τσαμπουνάει για αγώνες και απάντηση στο δρόμο! !Και δικαιολογεί και τον κλάδο που δεν ξεσηκώνεται!!
Εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω και η ζωή μου θα ξαναγίνει σαν και πρώτα!! Δεν είναι και τόσο πρωτότυπα αυτά που λέει ,δεν πρόκειται και να αλλάξουν πολλά, αλλά κάτι μπορεί να γίνει! Και στα συνδικαλιστικά μας όργανα ψήφισα καλά παιδιά. Τρέχουν ,ενημερώνουν. Άλλωστε, αυτοί λένε πως με αλλαγή των συσχετισμών στην ομοσπονδία, θα αλλάξουν πολλά. Κι εγώ τους πιστεύω .Χρόνια τώρα με εκπροσωπούν στα διάφορα όργανα. Είναι το άγρυπνο μάτι μου! Τους έχω αναθέσει τα πάντα. Είμαι συνειδητός ψηφοφόρος  και συμμετέχω πάντα. Άσε μωρέ να λέει αυτή τα δικά της !Κινδυνολογίες !Εμάς δεν θα μας αγγίξουνε .Θα βγούμε και κερδισμένοι από το μισθολόγιο! Πού να τρέχω τώρα σε συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα!!
Α, μα τι έγινε; Που πήγε ο μισθός μου; Από μένα το φτωχό εκπαιδευτικό βρήκαν να τα πάρουν; Να πάνε να πιάσουν τα λαμόγια που τα έτρωγαν τόσα χρόνια και τους συνδικαλιστές που τους κάνουνε πλάτες!! Αλλά αυτούς τους αφήνουν! Αυτοί μας έφεραν ως εδώ! Ποιο σύστημα; Ένα είναι το σύστημα κι είναι παντοδύναμο! Παλεύεται αυτό το θηρίο;
Ε ,τουλάχιστον εμάς δε θα μας απολύσουν .Δε γίνεται να λειτουργήσουν έτσι!
Πως έγινε αυτό; Μέσα σε μια βραδιά 2672 απολύσεις!!! Μα εγώ κατέβηκα στην πορεία !Έκανα και μια μέρα απεργία. Και στα χημικά στάθηκα και πάλεψα!  Και για την απεργία στην επιστράτευση είπα «ναι»,και αυτοί πώς έκαναν το ναι μου όχι; Και από πάνω με εγκαλούν γιατί λέει δεν το εννοούσα! Λες και με αφήσανε να το δείξω.
Είναι και το δικό μου όνομα στην απόλυση!! Δεν το πιστεύω !Αφού άλλους είχαν πει ότι θα διώξουν!! Κι η οικογένεια μου που δεν έχει άλλο εισόδημα από το δικό μου ;Η γυναίκα μου έχει προ πολλού απολυθεί από τον ιδιωτικό τομέα !Κι η Άννα μου που σπουδάζει; Πως θα της πω γύρνα πίσω ;Και το δάνειο που ξεπληρώνω; Θα χάσω και το σπίτι μου!
ΓΙΑΤΙ;;; Ήμουν τόσα χρόνια υποδειγματικός !Ούτε αναρρωτική δεν έπαιρνα ποτέ, ούτε γονική ούτε τέτοια! Εγώ ήξερα πως αφορά κάποιους άλλους, κάποιους παιδεραστές, τρελούς ,κλέφτες, ανεπαρκείς .Εγώ δεν ήμουν σε αυτή την κατηγορία!
Θα έχουν κάνει κάποιο λάθος!! Δε μπορεί! !Δεν είναι δυνατόν!! Ξαφνικά θυμήθηκα τη συναδέλφισσα που επέμενε να μιλάει για αγώνες !Ρε μπας κι έχει δίκιο;
Τώρα μπρος στην προοπτική της απόλυσης, βλέπω ότι τελικά δεν με βοήθησαν και πολύ οι αυταπάτες !Ρε μήπως το θηρίο δεν είναι ανίκητο; Μήωπς μπορώ να αλλάξω τα πράγματα; Ο δρόμος του αγώνα που και δύσκολος και μακροχρόνιος είναι ,με κάνει να βαστάω. Ξέρω πια πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν έχω πια άλλη λύση!! Εγώ είμαι μέρος της λύσης!!

Και το πιο σημαντικό ;Σε αυτή τη μάχη ,δεν είμαι μόνος!!! Εκεί στο δρόμο του αγώνα, βρήκα πραγματικούς συντρόφους!

συσκεψη ΕΛΜΕ

Οσοι συνάδελφοι ανήκουν στην ΕΛΜΕ Ελευσίνας,να είμαστε αύριο στη σύσκεψη για τις απολύσεις στις 9π.μ.στο ΕΠΑΛ Ελευσίνας.Να μην αφήσουμε καμιά απόλυση!Κανένας συνάδελφος μόνος!!Ολοι για έναν κι ένας για όλους.Ολοι για όλους!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!Το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργεί 52 ειδικότητες συναδέλφων και οδηγεί στην απόλυση 2.500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ καταργούνται και όλες οι θέσεις σχολικών φυλάκων. 
Παράλληλα απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά! Νούμερα που έχουν δηλωθεί τώρα αλλά όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστούν! Ένα πρόγραμμα που έχει δύο βασικούς στόχους:
Να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα. Ενώ, από δω και πέρα, οι απολύσεις είναι ζήτημα ρουτίνας, καθώς θα επικυρώνονται με απλή υπουργική απόφαση!
Η κυβέρνηση, λοιπόν, μας λέει ότι «ήρθε η ώρα μας». Ε, λοιπόν, ναι! Ήρθε η ώρα μας:
Ø      Για να μπούμε στη λίστα των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή.
Ø      Για να πετάξουμε τη σκουριά που μας είχε φορτώσει η συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο γιατί είναι… αντισυνταγματικές.
Ø      Για να αγωνιστούμε για τους συναδέλφους στο σχολείο μας ή στο διπλανό σχολείο που πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.
Ø      Για να εμποδίσουμε το νέο κύμα απολύσεων που έρχεται από Σεπτέμβρη.
Ø      Για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των μαθητών μας να πηγαίνουν σε ανθρώπινα, δωρεάν και δημόσια σχολεία.
Ø      Για να δείξουμε ότι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι κάτι παραπάνω από δεκάρικοι σε επετείους σχολικών γιορτών.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση στη ζωή μας πρέπει, μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά να προβάλουμε την αντίστασή μας. Ο μεγάλος αγώνας για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο αρχίζει. Είναι αγώνας για τη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή. Και ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τις επόμενες μέρες.
Να γίνει δράση το σύνθημα: Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε !! Να στήσουμε παντού επιτροπές αγώνα. Τα σωματεία δεν μπορούν να πάρουν ούτε μέρα άδεια φέτος. Κάθε μέρα να χρησιμοποιείται για την οργάνωση και τη συγκρότηση του αγώνα.
·        Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!
·        Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του. ΚΑΤΩ το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
·        Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό να σφυρηλατήσουμε κοινούς αγώνες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
·        Όλοι για έναν, ένας για όλους, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
deltioake.blogspot.com                                                                                                                          10/7/2013


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!


Με μια μονοκοντυλιά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της τροϊκανής λεηλασίας της χώρας και των δικαιωμάτων του λαού, κατήργησε 52 ειδικότητες και πετάει στο δρόμο 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς! Με τον τρόπο αυτό καταργεί τους πιο μαζικούς τομείς στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση αφήνοντας στον αέρα πανελλαδικά περισσότερους από 20.000 μαθητές!
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη Σάμο όπου περισσότεροι από 120 μαθητές των Τεχνικών σχολείων που βρίσκονταν στους καταργούμενους τομείς, δεν θα μπορούν από το Σεπτέμβρη να συνεχίσουν τις σπουδές τους γιατί οι καθηγητές τους απολύονται στις 22 Ιουλίου! 
Παράλληλα απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά! Ένα πρόγραμμα που έχει δύο βασικούς στόχους:
● Να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά
● Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
Η επίθεση αυτή στο Δημόσιο τομέα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης πολιτικής του συστήματος, της πολιτικής που επιβάλει στους εργαζόμενους και στη νεολαία συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Αυτή η πολιτική κατεδαφίζει ότι έχει μείνει από το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο και απέναντι της χρειάζεται να υψωθεί ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης.
Η ΕΛΜΕ Σάμου απέναντι σε αυτή την κατάσταση:
ü   Πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου μαζική κατάληψη  της ΔΙΔΕ Σάμου για να καταγγείλει τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων που αυτές φέρνουν
ü   Καλεί όλα τα αιρετά και διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Σάμου, μαζί με τους αναπληρωτές τους, να αποχωρήσουν από το όργανο αυτό που στρώνει το δρόμο στην κυβερνητική επέλαση και μάλιστα «στο όνομα» των συναδέλφων που απολύονται!
ü   Καλεί τους γονείς, τους μαθητές και όλο τον εργαζόμενο λαό σε ενιαίο, παρατεταμένο, μαχητικό αγώνα για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος των λαϊκών δικαιωμάτων που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της πείνας, της συντριβής των εργατικών-κοινωνικών κατακτήσεων.
Τα αμέσως επόμενα βήματα του αγώνα που άρχισε είναι:
Ø      Μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο Βαθύ
Ø      Διοργάνωση συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ø      Παρεμβάσεις ενημέρωσης στις κεντρικές πλατείες σε Βαθύ και Καρλόβασι το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 11πμ
Ø      Μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στην γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου