Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Για την Αλίντα Δημητρίου

Αλίντα Δημητρίου,θα σε θυμόμαστε πάντα!!Μέσα από τις ιστορίες των γυναικών σου,μέσα από τα μάτια των γυναικών σου,έφθασε σε εμάς η πραγματική ιστορία μιας Ελλάδας που αγωνίστηκε ,που πάλεψε,και που έγραψε πραγματική ιστορία.Αυτή που οι "νικητές " αυτής της ταξικής πάλης πολύ σκόπιμα αποκρύπτουν.Οι γυναίκες σου Αλίντα,γυναίκες άλλης διάστασης,αληθινές καθημερινές γυναίκες,έγιναν ηρωίδες μέσα από τους αγώνες τους για λευτεριά,ανεξαρτησία,δικαιοσύνη,χωρίς να διεκδικούν ούτε σπιθαμή δόξας για τον εαυτό τους.Γιγάντισσες των αγώνων,απλές καθημερινές υπάρξεις του βίου.
Αλίντα ζεις μέσα στους αγώνες όλων των γυναικών του κόσμου!!!

Η Επιτροπή αγώνα μαζί με την Α' ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής παλεύει ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο των τμημάτων των ΕΠΑΛ

Με εξορμήσεις σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο,σαν Επιτροπή αγώνα που βγήκε από τις δύο συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες,μαζί με την ΕΛΜΕ , προσπαθήσαμε να κάνουμε τις πρώτες ενημερώσεις στην περιοχή για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και το πέταγμα των μαθητών εκτός σχολείου,μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους μισούς κλάδους της επαγγελματικής εκπαίδευσης .Ετσι καταργεί οριστικά ένα πού μεγάλο μέρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.Επιπλέον ,νομίζει ότι έτσι θα τελειώσει με τη σταθερή και μόνιμη εργασία,που είναι στους στόχους της.
Οι εξορμήσεις έγιναν της Πέμπτη 26-7-2013 το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων. Παρόντας ήταν και εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων,που θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός.Μοιράστηκε υλικό σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής και ανοίχτηκαν κουβέντες για τα γεγονότα με αρκετό κόσμο,κυρίως νεαρής ηλικίας που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθεί.
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 27-7-2013,στις 5μμ μοιράστηκαν πάνω από 1500 προκηρύξεις στους διερχόμενους στα διόδια της Ελευσίνα Παρά την υπερβολική ζέστη,οι συνάδελφοι που πλαισίωσαν την ενημέρωση με επιμονή παρέμειναν στο χώρο και ενημέρωσαν.
Μετά ακολούθησε παρέμβαση στη πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Ασπρόπυργο,όπου μείναμε μέχρι αργά το βράδυ. Ήταν πολύ σημαντική η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην παρέμβαση αυτή,που έδωσε και άλλη δυναμική στην απεύθυνση μας στον κόσμο.
Σε αντίθεση με όσα λέγονται απο διάφορες κατευθύνσεις,που είτε κυριαρχούνται απο λογικές ήττας είτε σκοπίμως θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση στον κλάδο,ότι η κοινωνία είναι ενάντια μας,όπως συμβαίνει παντού πανελλαδικά αυτό το διάστημα,κανένας από όσους απευθυνθήκαμε δεν στάθηκε αρνητικά απέναντί μας.Αντιθέτως,εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του αγώνα και θα τους έχουμε συμμάχους. Όπως κάθε κλάδος που μπήκε μπροστάρης στο δρόμο του αγώνα,έτσι και οι εκπαιδευτικοί ήδη απο την αρχή διαφαίνεται ότι έχουν πολλούς συμμάχους,πράγμα που πάντα φοβούνται  οι κυβερνώντες ,για αυτό κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας εμποδίσουν να βγούμε στον αγώνα και την απεργία.(βλ,επιστράτευση ,μάζεμα της απεργίας από την ΟΛΜΕ κλπ)
Κανένας συνάδελφος μας που μπήκε σε διαθεσιμότητα δεν είναι μόνος και δεν θα τον αφήσουμε μόνο. Όλοι μαζί από κοινού θα παλέψουμε να μην φύγει κανένας εργαζόμενος απο τα σχολεία ,κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός σχολείου.
Οι αγώνες τώρα αρχίζουν!!!

Μαύρο στην ΕΡΤ -Μαυρο στην εκπαίδευση

Τετάρτη 31/7 στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ19:30  ανοιχτή συζήτηση :  ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ  ΕΡΤ – ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Εκπαίδευση στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ! Το δημόσιο σχολείο, καθηγητές και μαθητές αντιμέτωποι με την πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της επιστράτευσης, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Οι προοπτικές και το εκπαιδευτικό σύστημα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε. ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ  - Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΜΕ
 ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Εκπαιδευτικός στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου
 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ - Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ελευσίνας
 ΝΙΚΟΛΑΡΑ   ΜΑΧΗ   - Δημοσιογράφος ΕΡΤ
 ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ - ΔΣ ΣΕΦΚ
 
21.30 Προβολή Ντοκιμαντέρ: «ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» της Ν.Γεωργιάδου: Η ταινία - ντοκουμέντο της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου ξετυλίγει το κουβάρι των αγώνων της ζωντανής εκπαίδευσης για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και το απεργιακό φθινόπωρο του 2006. Πρόκειται για 5 εξαιρετικά ντοκυμαντέρ για την ιστορία της εκπαίδευσης στη χώρα μας, συνολικής διάρκειας 50΄.
Ακολουθεί Συναυλία με συγκροτήματα από το Schoolwave ένα από τα μεγαλύτερα μαθητικά-φοιτητικά φεστιβάλ της Ευρώπης:
-         «Indieatoms»
-         «Eye Level»
-         «Rackaments