Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Καθώς επιταχύνονται τα μέτρα και οι πολιτικές που γκρεμίζουν τις κατακτήσεις μας και το δωρεάν δημόσιο σχολείο, (προώθηση ατομικής αξιολόγησης, συγχωνεύσεις-καταργήσεις εκατοντάδων σχολείων εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κοκ), καλούμε όλους τους συναδέλφους να επιμείνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τις αποφάσεις άρνησης υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης που όλο το προηγούμενο διάστημα μαζικά πάρθηκαν στη Σάμο αλλά και σε όλη τη χώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη και πολλές ΕΛΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα καλούμε:
  • Να μην συνεδριάσουν οι λεγόμενες ομάδες εργασίας και να μην διαμορφωθούν από αυτές εισηγήσεις-εκθέσεις. Ακόμα και στην περίπτωση που έχουν ήδη δημιουργηθεί τέτοιες εισηγήσεις-εκθέσεις, αυτές να μην κατατεθούν στη σχετική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων
  • Η συνεδρίαση του Συλλόγου διδασκόντων σε κάθε σχολείο να καταλήξει στη σύνταξη πρακτικού ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων (απολύσεις, διάλυση εργασιακών σχέσεων, «νέο» Λύκειο, τράπεζα θεμάτων, κατακόρυφη μείωση χρηματοδότησης σχολείων κλπ) και όχι σε «έκθεση αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας όπως απαιτεί το ΥΠΑΙΘ. Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει κάθε δικαίωμα σε μια τέτοια απόφαση ακόμα και ανεξάρτητα από τις σχετικές αποφάσεις που πήρε για το ζήτημα αυτό το προηγούμενο διάστημα.
  • Τέλος καλούμε το νέο Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σάμου να σεβαστεί τόσο τις μέχρι τώρα σχετικές αποφάσεις του Σ.Δ. του σχολείου, όσο βέβαια και το λόγο παραίτησης της προηγούμενης Διευθύντριας (άρνηση συγκρότησης ομάδων εργασίας) αντιτασσόμενος σε κάθε αντισυναδελφική λογική και πολύ περισσότερο στην «ανθρωποφαγική λογική» που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η πολιτική της.
Η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, όχι μόνο δεν στοχεύει να λύσει τα προβλήματα του σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών αλλά αντίθετα έχει στο στόχαστρο όλα τα δικαιώματα μας. Αυτά μπορούμε να τα υπερασπιστούμε μόνο με τη συλλογική μας στάση και πάλη απέναντι στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος. Ας ενωθούμε μπροστά σε αυτή τη μάχη αποφασιστικά και μαζικά!Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου