Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Και εκεί που όλοι τα έβαζαν με τον κλάδο που δεν τραβάει,μια συγκέντρωση 5000 ανθρώπων πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας.Η συγκέντρωση που είχε καλεστεί έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ ίσως από εντελώς λανθασμένη εκτίμηση για το μέγεθος της συμμετοχής του λαού σε αυτήν,δημιούργησε το αδιαχώρητο σε ένα δρόμο που έχει πλέον αδειάσει από την εμπορική κίνηση.Συνθήματα που ηχούσαν έντονα στο στενό δρόμο και χιλιάδες εκπαιδευτικοί με χαμόγελα αισιοδοξίας και βλέμμα αποφασιστικότητας , έδιναν τη δικιά τους απάντηση στην επιστράτευση.
Εστελναν  ένα πρώτο δείγμα του πώς σκοπεύουν να απαντήσουν τις επόμενες μέρες.
Δεν είναι πρώτη φορά που ο κλάδος των εκπαιδευτικών  έδωσε σκληρές μάχες . Έχει όμως μια πολύ ιδιαίτερη σημασία σήμερα,που όλο αυτό το διάστημα το σύστημα έφτιαχνε τους πιο σκληρούς του μηχανισμούς και νομοθετικό πλαίσιο τρομοκρατίας για να χτυπήσει τους εκπαιδευτικούς και να τους καθυποτάξει.Κι αυτή με τη σειρά τους να μεταβιβάσουν στους μαθητές τους την πειθάρχηση , ώστε να δεχτούν αναντίρρητα κάθε αφαίρεση δικαιώματος στο μέλλον ,στη δουλειά,στα κεκτημένα ,στην ίδια τη ζωή.Αυτός είναι ο ρόλος του δασκάλου που θέλουν.Αυτό το μήνυμα θέλει να υπερασπίσει το όραμα τους.Στα σκλαβοπάζαρα του συστήματος χρειάζονται τρομαγμένοι άνθρωποι που δε θα σηκώνουν κεφάλι.Θα δέχονται αδιαμαρτύρητα,πως δεν υπήρξαν ποτέ κεκτημένα ,διεκδικήσεις ,δικαιώματα.Δεν θα μάθουν ποτέ πως υπήρχαν συλλογικές συμβάσεις ,αιτήματα για μισθούς, συνδικάτα και σωματεία που τα διεκδικούσαν.
Ε,λοιπόν,σήμερα ο κλάδος των εκπαιδευτικών εξέφρασε την διαμαρτυρία του σε αυτό το ρόλο.Και μαζί με τους εκπαιδευτικούς ,βγήκανε κι άλλοι εργαζόμενοι άνεργοι ,φοιτητές ,μαθητές για να διαψεύσουν τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι αποφασίσαμε μια απεργία που δεν έχει την υποστήριξη καμιάς κοινωνικής ομάδας.
Ε,ναι ,ο λαός αντιλαμβάνεται ότι στη επιστράτευση των εκπαιδευτικών χτυπιέται  όλος ο
λαός.Χτυπιέται το δικαίωμα να αγωνίζεσαι.Χτυπιέται η ελευθερία να ΑΠΕΡΓΕΙΣ. Κι όλοι αυτοί που ψάχνανε εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης γιατί η απεργία ήταν αναχρονιστική,αναποτελεσματική,δεν τους κάθονταν,και έψαχναν να βάλουν στη φαρέτρα τους νέα, σύγχρονα όπλα,ίσως σήμερα να αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η διαδήλωση και η απεργία, είναι και παραμένει το όπλο των εργαζομένων . Είναι αυτές που τους συγκροτούν και τους φέρνουν πιο κοντά στη συνειδητοποίηση του ρόλου τους που θα οδηγήσει στην αλλαγή των συσχετισμών.
Μέσα από κάθε βήμα του αγώνα,θα πετυχαίνουμε μεγαλύτερη σιγουριά για το επόμενο βήμα.
Αύριο μας περιμένει μια μεγάλη μάχη.Ας διαψεύσουμε και μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση της αξίας των συλλογικοτήτων .Ας συγκροτήσουμε μαζικές συνελεύσεις .Ας προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον τρόμο και να κάνουμε εφικτό το ¨ ανέφικτο"
ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!!!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!
ü      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ü      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 13/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ 14/5
Η απόφαση για επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πλέον δεδομένη. Το σύστημα και η κυβέρνηση του με την απόφαση τους αυτή κλιμακώνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης με την οποία αντιμετωπίζουν τους εργάτες, το λαό, τη νεολαία. Επιδιώκουν να  συντρίψουν την συνδικαλιστική συγκρότηση των εκπαιδευτικών και τα σωματεία μας, και ταυτόχρονα να χτυπήσουν συνολικά το δικαίωμα στην απεργία, τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαζών. Η «ανάπτυξη» που μας τάζουν είναι τέτοια που μόνο με το λαό δεμένο χειροπόδαρα μπορούν να την επιβάλλουν. Πρώτο και βασικό συμπέρασμα για τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό είναι ότι αντιπαράθεση με αυτή την πολιτική μπορεί να γίνει μόνο με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους. Ψωμί, δουλειά, σχολείο, δημοκρατία, μπορούν να διεκδικηθούν και να κερδηθούν μόνο με αποφασιστικούς, μαζικούς αγώνες και συγκρούσεις. Το ίδιο το δικαίωμα στον αγώνα μόνο με αγώνα θα το υπερασπίσουμε και θα το κατακτήσουμε!
Απέναντι λοιπόν στη βάρβαρη και φασιστικού χαραχτήρα πρόκληση που σήμερα αντιμετωπίζουμε και με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει την κλιμάκωση της επίθεσης της σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:
1.    Απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας Σωματεία, σύλλογοι και κάθε προοδευτικός φορέας και άνθρωπος, χρειάζεται να ξεσηκωθούν και με συλλαλητήρια, στάσεις εργασίας και κάθε πρόσφορο μέσο, να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση αλυσοδέματος του λαού. Η επιστράτευση κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, η φασιστική αντιμετώπιση των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και το σημερινό ΜΑΤοκύλισμα τους, δεν πρέπει να γίνουν καθεστώς. Ο ξεσηκωμός αυτός πρέπει να απαιτήσει την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Γιατί μόνο  έτσι θα υπερασπιστεί το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για τα παιδιά του λαού και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αλλά και γιατί η απαίτηση της άρσης της επιστράτευσης είναι σήμερα η υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και του μαζικού αγώνα. Η ήττα αυτής της φασιστικού χαραχτήρα κυβερνητικής επιχείρησης θα είναι νίκη όλου του λαού.
2.    Κέντρο και κορμός αυτού του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλος από την μαζική απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η πολιτική που συντρίβει τα σχολεία και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα η πραγματοποίηση της απεργίας, πλαισιωμένη από την ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης της, θα είναι η αποφασιστική  και έμπρακτη ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης. Απαιτείται λοιπόν η μαζικότερη από ποτέ συμμετοχή του κλάδου στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μάη για να αποφασίσουν:
·       Την έγκριση του απεργιακού αγώνα που εισηγείται η ΟΛΜΕ, και
·       Την άρνηση της επιστράτευσης που αποφάσισε η κυβέρνηση
           Αυτή πρέπει να είναι και η απόφαση που θα  διακηρυχτεί από τη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15/5. Η απεργία είναι υπόθεση των εργαζομένων! Δεν την εκχωρούμε στο κράτος και στην κυβέρνηση !
3.    Ο συντονισμός και η κοινή στάση και δράση, στη βάση των παραπάνω, όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων πριν από όλα στα πλαίσια της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ αλλά και σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, συλλόγους, γειτονιές, είναι αναγκαίος όρος για να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση, για να νικήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, ο λαός!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
12-5-2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών


Μαζικές συνελεύσεις:
Να προχωρήσει η ΑΠΕΡΓΙΑ με μαζική ΑΡΝΗΣΗ της επιστράτευσης


Κοινή δράση για να ηττηθεί η κυβέρνηση.
Ηττα της κυβέρνησης είναι νίκη όλου του λαού!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2)
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ. ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα                                                                                   Πίνδου και Αθηνάς
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                        192 00Ελευσίνα 12/05/2013ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ  ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ  ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ (ΕΕ-ΔΝΤ)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5/2013 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5/2013 ΣΤΟ 2ο-4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00

(ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ)

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ