Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ: ΤΡΙΤΗ 16/4 - 7μμ - 1ο ΓΕΛ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛ. Α/ΘΜΙΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ 18/4 –7μμ – 5ο ΔΗΜ ΣΧΟΛ.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ…..
Προωθούν απολύσεις, με το Σαμαρά να δηλώνει ότι, όταν δεν υπάρχει οργανική, δεν υπάρχει μονιμότητα, οπότε… νόμιμα και συνταγματικά (όπως πάντα!!!) «κουρεύουν» οργανικές, κλείνουν σχολεία, συμπτύσσουν τμήματα, αυξάνουν το ωράριο, επιδιώκουν να εμφανίσουν πλεόνασμα εκπαιδευτικών για πάσα χρήση. ....
Προχωρούν ταχύτατα στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου χειραγώγησης μας, (Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, Αρχή Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, Πειθαρχικό Δίκαιο), συντρίβοντας κάθε εργασιακή μας κατάκτηση, με εντελώς αυθαίρετο και ασύδοτο τρόπο. Με δυο λόγια η κυβέρνηση επιδιώκει:
• να μας τρομοκρατήσει
• να μας μετακινεί οπουδήποτε καλέσει η υπηρεσία,
• να μας υποχρεώνει σε (ουσιαστικά απλήρωτες) υπερωρίες,
• να μας καθηλώνει και υποβαθμίζει μισθολογικά,
• να μας οδηγεί στην «έξοδο», στην αργία και την απόλυση «δι’ ασήμαντον αφορμή» με βάση το νέο πειθαρχικό πλαίσιο,
•να κατακερματίζει τις εργασιακές μας σχέσεις,
•να κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές

ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ;;;;; 
Πριν μερικά χρόνια, ένα μόνο από αυτά τα μέτρα θα ήταν ικανό, να δημιουργήσει αγωνιστικά ξεσπάσματα, Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Από τη μία, ο ρόλος των ηγεσιών ΔΑΚΕ_ΠΑΣΚ σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ που ακυρώνουν ή «πνίγουν» τις όποιες απόπειρες κίνησης «από τα κάτω» ώστε σε καθεστώς αδράνειας και υποταγής να ελπίζουν στην αναπαραγωγή τους, από την άλλη η «στάση κινήματος» που έχει παγιωθεί ένα χρόνο τώρα, δημιουργεί στη βάση του κλάδου ένα μείγμα οργής αμηχανίας αδράνειας και ηττοπάθειας.
Όμως το κλίμα είναι στην πραγματικότητα εκρηκτικό και κανείς δεν ξέρει ποια σπίθα θα ανάψει τη φωτιά, η οποία όταν ανάψει, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πώς θα εξελιχθεί.

Συνάδελφισσες/συνάδελφοι
Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τα προβλήματα του κινήματος Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη μάχη. Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση προετοιμασίας μιας μεγάλης κεντρικής μάχης Αυτή η κεντρική μάχη απαιτεί και αγωνιστικά βήματα σήμερα- τώρα που και τον κλάδο θα συγκροτούν αλλά και θα στέλνουν μηνύματα προς τα «πάνω» αλλά και σε όλη τη κοινωνία χτίζοντας τις συμμαχίες που έχουμε ανάγκη. Για όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν γράφτηκαν πρέπει ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14/4/2013

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΗ 2013, 3.00 – 8.00 μ.μ. ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


          
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς,  Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com

«Για τον άλλον ο Άλλος είσαι εσύ.
Φασισμός, ρατσισμός και εκπαίδευση: μια ιστορία για αμήχανους θεατές και ενεργούς πολίτες»
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΗ 2013, 3.00 – 8.00 μ.μ. ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(Χατζηδάκη και Νικολαΐδη - Ελευσίνα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
14.30 μ.μ. – 15.00 μ.μ.: προσέλευση – προβολή video

Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Το φασισμό – ρατσισμό βαθιά κατάλαβέ τον … 15.00 μ.μ. – 17.00 μ.μ
Συντονισμός: Δημήτρης Καρυώτης. Πρόεδρος ΕΛΜΕ
15.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ.: εισηγήσεις – παρουσιάσεις
Γιώτα Ιωαννίδου, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και Έλενα Στριφτόμπολα, μέλος της Ομάδας της ΕΛΜΕ:  Πώς φτάσαμε ως εδώ; Από το «σχολείο σε κρίση» στο «σχολείο της βίας».
Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός, επίκουρος  καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Τι βοηθά και τι χτυπά το φασισμό;
Πολυμέρης Βόγλης, ιστορικός, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας: Ο φασισμός έρχεται από το παρελθόν.
Γιώργος Νικολαϊδης, ψυχίατρος, διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού: Βία και Επιθετικότητα, Ρατσισμός και Ξενοφοβία: η διαλεκτική του ψυχισμού με το κοινωνικό περιβάλλον σε περιόδους κρίσης.
16.00 μ.μ. – 17.00 μ.μ.: ερωτήσεις – παρεμβάσεις

17.00 μ.μ. – 17.30 μ.μ.: Διάλειμμα

Β ΕΝΟΤΗΤΑ: …Δεν θα πεθάνει μόνος του. Με γνώση, συλλογικότητα και πάθος για ελεύθερη ζωή, αντιπάλεψέ τον  17.30 μ.μ. – 20.00 μ.μ.
Συντονισμός: Λάμπρος Κουτσοθεοδωρής, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ και Χριστίνα Χρονοπούλου, μέλος της Ομάδας της ΕΛΜΕ
17.30 μ.μ. – 17.45 μ.μ.: εισήγηση - παρουσίαση
Τάσος Υφαντής, κοινωνικός λειτουργός, από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου»: «Γιατροί Του Κόσμου - Ελληνικό Συμβούλιο Για Τους Πρόσφυγες: "Enough - Αρκετά", Πρόγραμμα Προώθησης και Ανοχής στη Διαφορετικότητα και   Πρόληψης της Ρατσιστικής Βίας στην Ελλάδα».
Χωρισμός σε δύο ομάδες - εργαστήρια
1η ομάδα: 18.00 μ.μ. - 19.30 μ.μ. παρουσίαση και συζήτηση, παρεμβάσεις
Κατερίνα Μπρεντάνου, Δρ. ιστορίας – θεατρολογίας, σχολική σύμβουλος: Αποκαλύπτοντας τη συνενοχή. Δειγματική διδασκαλία για μια βιωματική προσέγγιση στην Ιστορία
2η ομάδα: 18.00 μ.μ. - 19.30 μ.μ. παρουσίαση και συζήτηση, παρεμβάσεις
Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός – σκηνοθέτης – συγγραφέας, Επιτ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών
διευθυντής σπουδών - Βασικός Εμψυχωτής Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του «Θεάτρου της Ημέρας»: Παίζοντας θέατρο-θεατρικό παιχνίδι, Εσύ με τους «Άλλους». (Μία σπουδή για ενεργοποιημένους θεατές).
19.45 μ.μ. - 20.00 μ.μ. : ΕΛΜΕ: Κλείσιμο της ημερίδας
Οργανωτική επιτροπή: Ομάδα πολιτισμού και κοινωνικού προβληματισμού της ΕΛΜΕ

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Τρίτη 16/4, 7 μ.μ. στην ΙΩΝΙΔΕΙΟ


15/4/13


Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που προωθεί το σύστημα…
·         Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών,
·         προετοιμασία νομοθετήματος για τη γενίκευση του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία,
·         εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων,
·         στρατοπέδευση ΜΑΤ και ασφαλιτών μέσα σε Πανεπιστημιακούς χώρους,
·         χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, κεντρική, πανελλαδική, επιχείρηση ρατσισμού και βαρβαρότητας («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες,
·         δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων –ακόμα και αναδρομικού χαραχτήρα όπως πρόσφατα στα Χανιά- γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, έκθεση σε δημόσια θέα- για να «νομιμοποιηθεί» και να γίνει αποδεκτή ως «αναγκαία» η κρατική βία- κακοποιημένων συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία»,
·         συλλήψεις με νυχτερινές εφόδους σε σπίτια και χημικά σε προαύλια σχολείου
·         ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών – σύγχρονα κολαστήρια
·         βάναυση κακοποίηση της ιστορίας και προβολή δικτατόρων σε σχολικά βιβλία κοκ.
Όλα αυτά αποτελούν κεντρική κατεύθυνση και επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησης του. Δεν πρόκειται για επιλογές ενός «φανατικού επιτελείου», που «έτυχε» να βρίσκεται κοντά στην εξουσία. Η επιβολή της φασιστικοποίησης είναι αναγκαίος όρος για την προώθηση της πολιτικής της πείνας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης των μαζών, για την εμπέδωση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία για τα ακόμα χειρότερα που απειλούν τη χώρα και το λαό, για την εμπλοκή ακόμα και σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς σε μια περιοχή που φλέγεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Στόχος αυτής της κατεύθυνσης, είναι η καθυπόταξη του λαού και της νεολαίας, το ίδιο το λαϊκό κίνημα.
…και η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή
Η Χ.Α είναι γέννημα αυτής της πολιτικής. Αρα, τα κροκοδείλια δάκρυα του δήθεν «δημοκρατικού τόξου» (τρικομματική, ΜΜΕ, εκδοτικά συγκροτήματα) είναι ψεύτικα και υποκριτικά. Τη μια «καταδικάζουν» τις ακρότητες της Χ.Α., την άλλη έχουν νομιμοποιήσει στην κοινωνία τα ρατσιστικά πογκρόμ, το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Η Χ.Α είναι βαθιά συστημική:
1) Στηρίζει την εταιρία Ελληνικός Χρυσός του Μπόμπολα και της Eldorado Gold (αυτοί είναι καλοί ξένοι), στις Σκουριές Χαλκιδικής
2) Υπερασπίζεται την ΕΕ – την οποία θέλει να την «αλλάξει» σε «ΕΕ των εθνών»!
3) Το βουλώνει χαρακτηριστικά σε σχέση με τις αμερικάνικές βάσεις (κι αυτοί είναι… καλοί ξένοι), με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο.
4) Τάχθηκε ενάντια στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών
5) Εναντιώθηκε στην απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και των Χαλυβουργών
6) Στήνει δουλεμπορικά γραφεία «εύρεσης εργασίας» με αμοιβή 18 ευρώ
7) Τρομοκρατεί μετανάστες και αγωνιστές ως επικουρικός παρακρατικός μηχανισμός δίπλα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής, όπου έχει επιρροή περίπου 60%!
8) Στήριξε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα Σταυρίδη για τον ΤΑΙΠΕΔ (τον οργανισμό που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία στους επίσης καλούς ξένους)
9) Τα στελέχη της που έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες ή κατοχή όπλων αντιμετωπίζουν βελούδινα κατηγορητήρια και την «άψογη» συμπεριφορά των κατασταλτικών μηχανισμών.
10) Στέλεχός της αθωώθηκε σε μια δίκη παρωδία, όπου ασφαλίτες, ΜΑΤ και τραμπούκοι Χρυσαυγίτες έκαναν «πόρτα» σε όποιον πλησίαζε την αίθουσα και δεν ήταν δικός τους.
11) Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και της χούντας, των πιο βάρβαρων, ξενόδουλων και διεφθαρμένων εκδοχών της κυριαρχίας του συστήματος.
Η «θεωρία των άκρων» και ο αντικομμουνισμός στην υπηρεσία του συστήματος και του φασισμού
Για να καλύψει «ιδεολογικά» την επίθεσή του ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό, το σύστημα ανακάλυψε τη «θεωρία των άκρων». Σύμφωνα με αυτήν ο ναζισμός είναι το ίδιο καταδικαστέος με τον κομμουνισμό, η βία του παλαιστίνου αγωνιστή είναι ίδια με τη βία του σιωνιστικού κράτους, η περιφρούρηση μιας απεργίας είναι το ίδιο με το μαχαίρωμα ενός μετανάστη. Το σύστημα χρησιμοποιεί το ιδεολόγημα αυτό μόνο και μόνο για να χτυπήσει το «άκρο» που το ενοχλεί, δηλαδή το λαϊκό κίνημα και τις αριστερές ιδέες. Για να χτυπήσει το κομμουνιστικό κίνημα, που τον προηγούμενο αιώνα αποτέλεσε το πραγματικό αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στο φασισμό. Και για να εξοβελίσει τη διακίνηση των προοδευτικών ιδεών. Ο φασισμός θα συνεχίσει να απολαμβάνει της ασυλίας του συστήματος γιατί είναι κομμάτι του…

Αντιφασιστική πάλη δε γίνεται μαζί με παράγοντες του συστήματος
Η αντιφασιστική πάλη πρέπει να έχει ευρύτητα. Να συμπεριλαμβάνει κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να γίνεται μαζί με παράγοντες και φορείς που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες μετωπικές δράσεις, στο βαθμό που δε στηρίζει πολιτικές που ενισχύουν το φασιστικό φαινόμενο (μνημονιακές και άλλες αντιλαϊκές πολιτικές). Ούτε μπορεί να γίνονται τέτοιες αντιφασιστικές δράσεις η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για Βενιζέλους, Καμίνηδες και διάφορες ΜΚΟ, που τις επικαλούνται για να μπερδεύουν τα πράγματα και δίνεται το πάτημα στους φασίστες να κάνουν τους αντισυστημικούς…
Φασισμός και εκπαιδευτικοί
Το πόσο γρήγορα θα αποκαλυφθεί η πραγματική φύση του φασισμού στα μάτια της νεολαίας, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα η αριστερά και οι δυνάμεις του κινήματος θα μπορέσουν να ανοίξουν έναν αγωνιστικό δρόμο που θα διεκδικεί μια ζωή με δικαιώματα. Ένα δρόμο χωρίς συμβιβασμούς και ξεπουλήματα – σε διάσταση με το σύστημα και το σάπιο κόσμο του. Με άλλα λόγια, το κλειδί το κρατάει η αριστερά. Ωστόσο, θα ήταν λάθος αυτό το γενικό καθήκον αν λειτουργήσει ως άλλοθι για να μην κάνουμε τίποτε σήμερα πάνω στην ανάγκη αποκάλυψης του φασισμού – ναζισμού. Και μάλιστα ως εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τη νεολαία…
Αυτό που θέλει προσοχή είναι –κάτω από τη δυσκολία- να μην πέσουμε στην παγίδα και να θεωρήσουμε ότι βασικό εργαλείο μας στην αντίθεσή μας στο φασισμό είναι ο «θεσμικός τρόπος» είτε κρατικών υποκριτικών πρωτοβουλιών «ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό» είτε η ενδοσχολική καταστολή φασιστικών φαινομένων. Ας μην ξεχνάμε, ότι είμαστε φορείς εξουσίας απέναντι στους μαθητές μας και μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να ισχυροποιήσει το παραμύθι του φασισμού ότι είναι αντισυστημικός.
Η αντιμετώπισή πρέπει να είναι στο πλαίσιο της συλλογικότητας, της υπεράσπισης των ελευθεριών, του κινήματος και, πάντα, στην κατεύθυνση της αποκάλυψης του γεγονότος ότι ο φασισμός είναι το πιο βαθύ, το πιο συστημικό, το πιο βάρβαρο εργαλείο του συστήματος. Βήματα που μπορούν να γίνουν από τα σωματεία και επιτροπές αγώνα εκπαιδευτικών:
1.      Να οργανωθούν αντιφασιστικές διαδηλώσεις.
2.      Να βγουν εκλαϊκευτικά αντιφασιστικά υλικά.
3.      Να οργανωθούν από τα σωματεία πολιτιστικά διήμερα με θεατρικά, προβολές ταινιών, προτάσεις βιβλίων με αντίστοιχο περιεχόμενο.
4.      Να γίνουν συσκέψεις σε σχολεία που έχει εντοπιστεί οξυμένο το πρόβλημα, όπου να αποφασιστούν δράσεις με την ενεργητική συμμετοχή συναδέλφων
5.      Να υπερασπιζόμαστε μέσα στο σχολείο τις κατακτήσεις της γνώσης κόντρα σε μεταφυσικές και αντιεπιστημονικές – αντιδραστικές αντιλήψεις.
·         Η πάλη ενάντια στη φτώχεια, η πάλη για τα δικαιώματά μας είναι και πάλη ενάντια στο φασισμό
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ - Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Η ΑΠΕΡΓΙΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και το δίδυμο αδερφάκι τους ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
·         ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
·         ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ -  Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! 

Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!Αυτοί που συγχωνεύουν και καταργούν σχολεία, στοιβάζουν τους μαθητές σε 28άρια και 30άρια τμήματα, ευθύνονται για την απώλεια 32 χιλιάδων(!) διδακτικών ωρών ανά βδομάδα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, προετοιμάζουν την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης, υποβαθμίζουν τους εκπαιδευτικούς, κλείνουν την οικονομική στρόφιγγα των σχολείων, οδηγούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε υποσιτισμό και φτώχεια, δε θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύση.
Είναι οι ίδιοι, η σύγχρονη ιερή συμμαχία κυβερνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.,που εδώ και τρία χρόνια επιβάλλουν στη χώρα μας-και τώρα και στην Κύπρο- τον κοινωνικό εφιάλτη των μνημονίων,της κατάργησης των κοινωνικών αγαθών και κατακτήσεων, της ανείπωτης φτώχειας, του 1,5 εκατ. ανέργων, της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, της νέας μετανάστευσης, της απόγνωσης, της εγκατάλειψης.

Το φθηνό, ευέλικτο σχολείο της αγοράς που οικοδομούν θα χωρά λιγότερη μόρφωση, λιγότερους εκπαιδευτικούς, λιγότερους μαθητές…
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Μαθητές,εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι της Δυτικής Αθήνας βγαίνουμε στους δρόμους, πριν μας πετάξουν στο δρόμο!

ΠΕΜΠΤΗ 18/4/2013, 12.00π.μ. πορεία στη Θηβών και 13.00 συναυλία στον Αγ. Αντώνη από το μουσικό σχολείο Ιλίου και άλλα μαθητικά συγκροτήματα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Δουλειά-Μόρφωση-Υγεία για όλους
  • Κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Καμία σύμπτυξη τμήματος,καμία συγχώνευση σχολείων
  • Να αποσυρθεί τωρα το Π.Δ. για την αξιολόγηση-απόλυση.
  • Κανένα παιδί κάτω από τα 18 έξω από το σχολείο
  • Να μην κλείσει το Αττικό Νοσοκομείο
  • Συλλογικές Συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους
Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ),


Αναδημοσίευση από Αντίσταση στις Γειτονιές