Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Έχουμε λόγους να αγωνιζόμαστε, υπάρχει μέλλον αν αγωνιζόμαστε!

Έχουμε λόγους να αγωνιζόμαστε, υπάρχει μέλλον αν αγωνιζόμαστε!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24η ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

των Νίκου Φιλίππου και Αλέξη Φυτσιλή από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Οι δανειστές-ληστές απαιτούν εμπόδια στην κήρυξη απεργίας και χτύπημα του ανεξάρτητου (όχι του κρατικού-κυβερνητικού) συνδικαλισμού και η κυβέρνηση βιάζεται να τα υλοποιήσει...
Ο νέος υπουργός παιδείας μας καλεί (όπως και οι προκάτοχοί του) να ... “μη φοβόμαστε την αξιολόγηση” και εξαγγέλλει κατάργηση των πανελλαδικών δια της μετατροπής του λυκείου σε ταξικό-εξεταστικό κάτεργο...
Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει απεργία για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ για τις 8 Δεκεμβρίου και οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ παρακολουθούν και ακολουθούν...
Και οι εκπαιδευτικοί στο άκουσμα της απεργίας μετά το αρχικό ξάφνισμα- “πότε έχει απεργία;”- δηλώνουν “βρείτε εσείς οι συνδικαλιστές άλλες μορφές...”.
Τα παραπάνω συμπυκνώνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά όλοι οι εργαζόμενοι. Από τη μια η επίθεση εντείνεται, σφίγγοντας σα μέγγενη τη χώρα και το λαό και από τη μεριά των εργαζόμενων απογοήτευση, παράλυση, ανημποριά. 

Βρισκόμαστε σε δύσκολη πραγματικά θέση όσοι καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν ενώ ξέρουμε ότι οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μόνο άσφαιρες τουφεκιές ξέρουν να εξαγγέλλουν, χωρίς αγωνιστικό σχέδιο και προοπτική κλιμάκωσης. Είναι οι ίδιες ηγεσίες που δείχνουν μετά ως υπεύθυνους των αποτυχημένων κινητοποιήσεων, τους εργαζόμενους “που δεν τραβάνε”. Κι ας έχουν τραβήξει οι ίδιοι το δρόμο του κυβερνητικού συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής και της υποχώρησης, ακριβώς για να εμπεδωθεί η αδράνεια και η υποταγή, μη τυχόν ανοίξει καμιά αγωνιστική χαραμάδα.

Αφού λοιπόν η επίθεση δεν ανατρέπεται, ούτε καν ανακόπτεται με 24ωρη απεργία, μήπως θα έπρεπε να την μποϊκοτάρουμε, να μην απεργήσουμε, να μην τους χαρίσουμε και το 50ευρω που ούτως ή άλλως, δεν μας περισσεύει;
ΟΧΙ! ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! Υπογράφει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο άγρια, πιο βάρβαρα. Δίνει άλλοθι στους εργατοπατέρες να συνεχίσουν το διαλυτικό τους ρόλο. Παγιώνει στις συνειδήσεις μας κλίμα παραίτησης, ηττοπάθειας, συμβιβασμού.

Ο “συνδικαλισμός που γνωρίζουμε” έχει ενσωματωθεί, ηττηθεί, εκφυλιστεί. Όμως δεν ηττήθηκε η ιδέα και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενώνονται και να παλεύουν τα συμφέροντα τους! Αυτό το συνδικαλισμό, αυτά τα σωματεία τα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και όπλα στα χέρια των εργαζομένων, χρειάζεται να συγκροτήσουμε “από την αρχή”.

Αυτή η ανάγκη οικοδομείται στην πάλη για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας αφορούν. Χτίζεται καθημερινά στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αντίσταση στην επίθεση που δεχόμαστε. Απαιτεί θυσίες, δεν είναι ζήτημα “φαεινών”, δεν θα τη “φέρουμε” στον αντίπαλο. Πολύ περισσότερο δεν είναι ζήτημα επιχειρημάτων που θα τεθούν από τη μεριά μας και θα τον “πείσουν” αλλά σύγκρουσης με την κυβέρνηση, τα ξένα και ντόπια αφεντικά της και τα δεκανίκια της.

Η συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/11 συμβάλλει σ' αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο μας φέρνει σε χειρότερη μοίρα. Απεργώντας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ότι δεν μας ισοπέδωσε η απογοήτευση και θα μας βρουν απέναντι τους στη νέα -ακόμα πιο σκληρή- φάση της επίθεσης που ετοιμάζουν.

Ας δώσουμε στην απεργία της 24ης Νοέμβρη το δικό μας τόνο, το δικό μας περιεχόμενο. Ας την μετατρέψουμε σε εναρκτήριο λάκτισμα για να ξαναβρούμε τη δύναμη που κρύβουν οι συλλογικές διαδικασίες και δράσεις. Για να οργανώσουμε –συγκροτήσουμε κίνημα που θα διεκδικεί μαζικά και αγωνιστικά τα βασικά δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά και στις σπουδές. 
για τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Φιλίππου Νίκος-δάσκαλος, Φυτσιλής Αλέξης-καθηγητής
agkinekp.blogspot.gr
Νοέμβρης 16


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ την 24η ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σηματοδοτεί ένα νέο γύρο επίθεσης ενάντια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο νέος υπουργός, Γαβρόγλου, ήδη γνωστός από τα πορίσματά του ως πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, έσπευσε να δηλώσει «τεχνοκράτης», που δεν υπολογίζει δηλ. το όποιο πολιτικό κόστος των αποφάσεων του. Θυμίζει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη λέξη «αξιολόγηση», γι’ αυτό και σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση ενιαίου φορέα αξιολόγησης για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ενώ το ταξικό λύκειο των λίγων και εκλεκτών θα σφραγιστεί απ’ το εθνικό απολυτήριο.
Συνάδερφοι, είναι ξεκάθαρο ότι, ανεξαρτήτως υπουργού, η επίθεση και στο χώρο της εκπαίδευσης δεν ανακόπτεται. Είναι στην κατεύθυνση εφαρμογής του 3ου μνημονίου και προετοιμασίας του 4ου, στην κατεύθυνση υπηρέτησης των δεσμεύσεων σε ΟΟΣΑ, ΕΕ, ΔΝΤ, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Όσον αφορά την κινηματική απάντηση από τη μεριά των εκπαιδευτικών στην επίθεση αυτή, η περίοδος μετά το Σεπτέμβρη του ‘13 χαρακτηρίζεται από απουσία μαζικών συλλογικών διαδικασιών. Τα σωματεία κυριαρχούνται από ένα μίγμα διάλυσης, κοινοβουλευτισμού, μικρόκοσμου και μηδενικών προσδοκιών. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν έχουν απέναντί τους μόνο την κυβέρνηση, τα ντόπια και ξένα αφεντικά. Έχουν και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες που σπέρνουν τον εφησυχασμό και υπηρετούν τη γραμμή της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης. Στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, η οποία συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τη μονιμότητα, επιβάλλει την κινητικότητα και την ανασφάλεια, μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με την αξιολόγηση, τη νέα κινητικότητα, την εντατικοποίηση, τις νέες μειώσεις μισθών… απαντούν με μια 24ωρη απεργία τουφεκιά. Δεν φροντίζουν καν να συμπέσουν οι μέρες: στις 24 Νοέμβρη απεργεί ο δημόσιος τομέας, στις 8 Δεκέμβρης ο ιδιωτικός. Λες και είναι διαφορετικά τα προβλήματα, λες και είναι διαφορετικός ο εχθρός.
Αφού, λοιπόν, η επίθεση δεν ανατρέπεται ούτε καν ανακόπτεται με 24ωρη απεργία, μήπως θα έπρεπε να την μποϊκοτάρουμε, να μην απεργήσουμε, να μην τους χαρίσουμε και το 50ευρω που, ούτως ή άλλως, δεν μας περισσεύει;
ΟΧΙ! ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! Υπογράφει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο άγρα, πιο βάρβαρα. Δίνει άλλοθι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, ενώ βαρύνονται για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα «δεν τραβούν, δεν ενδιαφέρονται». Παγιώνει στις συνειδήσεις μας κλίμα παραίτησης, ηττοπάθειας, συμβιβασμού.
Συνάδερφοι,
Ας ανατρέψουμε τα σχέδια και τους σχεδιασμούς όλων! Ας δώσουμε στην απεργία της 24ης Νοέμβρη το δικό μας τόνο, το δικό μας περιεχόμενο. Ας την μετατρέψουμε σε εναρκτήριο λάκτισμα για να ξαναβρούμε τη δύναμη που κρύβουν οι συλλογικές διαδικασίες και δράσεις. Για να οργανώσουμε –συγκροτήσουμε κίνημα που θα διεκδικεί μαζικά και αγωνιστικά τα βασικά δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά και στις σπουδές.
  • Όχι στη διάσπαση του κλάδου και στην ανθρωποφαγία
  • Για ανατροπή όλου του πρόσφατου θεσμικού πλαισίου που παράγει απολύσεις αναπληρωτών, ελαστικοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια.
  • Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Για την ανατροπή νέων και παλιών μνημονίων, της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ


agkinekp.blogspot.gr
Νοέμβρης 16
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ=ΑΝΕΡΓΩΝ