Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση και η τρόικα με όσα υπέγραψαν τον Ιούλιο 2013, στην τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου, ανέλαβαν την εργολαβία της καρατόμησης 2.500 εκπαιδευτικών της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταξύ των 12.500 άλλων εργαζομένων στο δημόσιο.
Είναι γνωστό ότι η ένταξη των εκπαιδευτικών στη διαθεσιμότητα, που είναι ουσιαστικά και προθάλαμος απολύσεων, οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας ΤΕΕ.
Το αίτημα να καταργηθεί ο ν.4172/13 9 (αρ.82) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ είναι το αίτημά μας και είναι αδιαπραγμάτευτο.
Όπως είναι σε όλους γνωστό, με σχετικό δελτίο τύπου από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 22-8-13, «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έθεσε τα σοβαρά θέματα των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών απαιτώντας την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτήσαμε την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας». 
Το Υπουργείο Παιδείας με το νέο νόμο δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ), επιδιώκοντας, και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, να τοποθετήσει σε αυτές εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου.
Προφανώς δεν είναι αυτή η λύση  του σοβαρού προβλήματος των εκπαιδευτικών και της ΤΕΕ. Το αίτημά μας για επιστροφή όλων των καθηγητών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, η ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και η λειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν είναι ο στόχος μας και δεν θα τον εγκαταλείψουμε.
Σε κάθε όμως περίπτωση απαιτείται η συνολική και άμεση εργασιακή αποκατάσταση όλων των ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές μόνιμες θέσεις του Υπουργείου Παιδείας. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να εξαιρούνται ειδικότητες από τη φερόμενη στο διαδίκτυο ως υπουργική απόφαση για την κατανομή των θέσεων σε ΣΕΚ, ΙΕΚ κ.λπ. Επίσης είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και να δημιουργεί το ίδιο το Υπουργείο με την πολιτική «του διαίρει και βασίλευε» τεχνητές αντιπαραθέσεις.
Μία είναι η ουσιαστική και δίκαιη λύση: Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Καμία διάκριση ανάμεσα σε ειδικότητες. Όλοι οι εκπαιδευτικοί πίσω στα σχολεία τους και τις οργανικές τους θέσεις. Να λειτουργήσουν τώρα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Κανένα παιδί να μη στερηθεί την ειδικότητα ή τον τομέα που επιθυμεί να σπουδάσει.

Αθήνα 22-09-13

Θέμης Κοτσιφάκης

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Συνέλευση

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα                                                                                   Πίνδου και Αθηνάς
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                        192 00Ελευσίνα 22/09/2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30 ΠΜ
ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 25/9/2013
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 24/9/2013 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

            

Δεν θα μας σύρουν οι υποταγμένοι! Δεν χαρίζουμε την απεργία μας!Μαγείρεψαν απογοήτευση και υποχώρηση! Ας τη φάνε μόνοι τους! Αυτοί που το Μάη έπνιξαν την απόφαση μας για απεργία. Αυτοί που δεν θέλουν ή/και δεν πιστεύουν στη δύναμη του μαζικού αγώνα. Οι υποταγμένες και ηττοπαθείς δυνάμεις. Οι φερόμενοι ως ηγέτες του κλάδου που με τις μεθοδεύσεις τους όλη την εβδομάδα, με τα «κομπιουτεράκια» τους και την απόφαση τους  στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, προστέθηκαν δίπλα στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τα κηρύγματα για τους καθηγητές «που δεν αντέχουν».
Δεν ξεχνάμε τους απολυμένους! Δεν ξεχνάμε τους 68 συναδέλφους μας «μηδενικού ωραρίου» σε Σάμο –Ικαρία. Βλέπουμε πως κλείνουν μέχρι και τα νηπιαγωγεία! Ξέρουμε ότι η επίθεση συνεχίζεται και η κυβέρνηση μας περιμένει στη γωνία! Ξέρουμε ότι οι από πάνω ανησύχησαν πολύ με την πρώτη εβδομάδα. Είδαμε ότι η κυβέρνηση έσπευσε να «προσφέρει δουλειά» στους 1250 από τους απολυμένους για να σβήσει την αναταραχή. Τώρα πρέπει να μάθουν όλοι αυτοί πως είναι γελασμένοι!
Τώρα πρέπει όλοι να μάθουν ότι ο αγώνας μας μόλις άρχισε!
Δεν τους κάνουμε τη χάρη!
Δεν χαρίζουμε τον αγώνα μας, την απεργία μας!
ü Όλοι απεργοί το τριήμερο 23,24, 25, Σεπτέμβρη!
ü Αποφάσεις  συνέχισης της απεργίας διαρκείας στις ΓΣ των ΕΛΜΕ στις 24/9, με  απεργία από την Πέμπτη 26/9!
ü Όλοι στο απεργιακό συλλαλητήριο μαζί με τους μαθητές τη Δευτέρα 23/9, στις 9.30πμ στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ!


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 – ΤΡΙΤΗ 24/9 – ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                           
www.olme.gr                                                               
e-mail: olme@otenet.gr                                                 Αθήνα, 22/09/2013
                                                                                               
ΠΡΟΣ:
                                                                                                Τα ΜΜΕ
                                                                                Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 – ΤΡΙΤΗ 24/9 – ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9

Μετά από την απόφαση της ΓΣ  των προέδρων των ΕΛΜΕ και την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο απεργιακός μας αγώνας συνεχίζεται για το τριήμερο 23-25/9.

-         Δευτέρα 23/9 οργανώνουμε διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 12.30 μ.μ.
-         Τρίτη 24/9, ημέρα γενικής απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.
-         Τετάρτη 25/9 Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 μμ στα Προπύλαια.

Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (η ΓΣ των προέδρων θα διακόψει τις εργασίες της το μεσημέρι για τη συμμετοχή των μελών της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο).