Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Σύγκληση διοικητικού Συμβουλίου Α'ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής

      Έγινε σήμερα η συνάντηση των εκλεγμένων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ.
  Ψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης των Παρεμβάσεων για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο από την παράταξή τους,Γραμματέα από τις ΣΥΝΕΚ και ταμία από τη ΔΑΚΕ,μια και η προηγούμενη θητεία της ήταν επιτυχής.όπως ειπώθηκε.Η ΔΑΚΕ προσπάθησε να καταλάβει τη θέση της αντιπροεδρίας,θεωρώντας ότι τους αναλογεί ,μια και η παράταξη τους έχει ανοδική πορεία.Μειοψήφισε.
 Η Αγωνιστική Συσπείρωση και εμείς από τις Αγωνιστικές Κινήσεις δεν δεχτήκαμε όποια θέση στο Δ.Σ και σε όλη τη διαδικασία ψηφίσαμε λευκό.
Τη θέση του οργανωτικού γραμματέα την πήραν οι ΣΥΝΕΚ.

Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε
1.Την ένταξη σχολείων στο διαγωνισμό Pisa όπου η ΕΛΜΕ στέκεται απέναντι ,Η πρόταση υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών.Η ΔΑΚΕ στην αρχή δήλωσε επιφύλαξη,αλλά μετά αποδέχτηκε,Το κείμενο θα σταλεί τις επόμενες μέρες και πάρθηκε από την απόφαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά.
2.Την απεργία της 14-12-2017 που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ.Προτάθηκε κείμενο γαι ψήφιση από τις Παρεμβάσεις,που πέρασε κατά πλειοψηφία.Εμείς,ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών διαφωνήσαμε τόσο με την πλειοψηφία των αιτημάτων που έμπαιναν επί της ουσίας του ,όσο και με την τεράστια λίστα αιτημάτων που δεν έβαζε στο επίκεντρο τα αιτήματα που κυριαρχούν στην περίοδο και επιπλέον δεν έβαζε κανένα σημείο αναφοράς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προωθεί τα μέτρα.Κατά την άποψη μας,που καταθέσαμε,η περίοδος κυριαρχείται από τα μέτρα ενάντια στην απεργία,καθώς και το ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων που για να αποζημιώσουν τον εργαζόμενο θα πρέπει να αποφανθεί δικαστήριο ότι υπήρχε δόλος,στο γενικό πολιτικό επίπεδο.Στο χώρο της εκπαίδευσης,οι ανακοινώσεις για τα προωθούμενα νέα μέτρα που αφορούν το σύνολο των ζητημάτων:επιτάχυνση αξιολόγησης ,αύξηση μαθητών σε 30  ανά τμήμα,αύξηση ωραρίου,υποχρεωτική παραμονή στο εργασιακό ωράριο,συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων,αύξηση αναθέσεων.Προτείναμε μάλιστα και εν όψει της απεργίας να προηγηθεί γενική συνέλευση για να δοθεί η δυνατότητα συγκρότησης μας απέναντι στα μέτρα.Στο πέρασμα μας από τα σχολεία για την απεργία είναι σημαντικό να αναδειχθούν τα καίρια ζητήματα της εκπαίδευσης.Με πολλές αμφιβολίες από τα υπόλοιπα μέλη των παρατάξεων για τη μαζικότητα της συνέλευσης,έγινε αποδεκτή η πρόταση με 5 ψήφους και 4 λευκά.
3.Οι ΣΥΝΕΚ κατέθεσαν προς συζήτηση τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στη διοργάνωση από την κυβέρνηση σύσκεψης για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα γίνει στην Ελευσίνα στις 16,17,18/12 και θα παραστεί ο Πρωθυπουργός.Κατά την άποψη τους θα μπορούσαν να τεθούν στην φιέστα" τα ζητήματα μας"που αφορούν τα κτίρια και τις υποδομές,διευκρινίζοντας φυσικά πώς δεν είναι χώρος για να θέσουμε τα εργασιακά μας.Καταψηφίστηκε απο τους υπολοίπους πλήν των ΣΥΝΕΚ που παρόλο που δήλωσαν στην έναρξη της συνεδρίασης πως δεν κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό,υπερασπίστηκαν με σθένος την κυβερνητική φιέστα συσκότισης .Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι για το κεφάλαιο και όχι για το λαό. Μια «ανάπτυξη» που πατάει στη φτωχοποίηση του λαού, σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, φτηνή εργατική δύναμη, απέραντη ανεργία, χιλιάδες με «μερική απασχόληση», «ευέλικτες» μορφές εργασίες, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή… Μια «ανάπτυξη» που έχει σημαία της το «όλα για το κεφάλαιο», με περισσότερες φοροαπαλλαγές, περισσότερα «κίνητρα», περισσότερες επιδοτήσεις και προνόμια, περισσότερες καταστροφικές «επενδύσεις» στυλ Ελληνικό ή ELDORADO, περισσότερη ασυδοσία των «επενδυτών»… Μια «ανάπτυξη» που για το λαό θάχει τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το μεγάλο φαγοπότι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.Ως εκ τούτου,μόνο ως διαμαρτυρία έξω από το χώρο θα μπορούσε να παραβρεθεί η ΕΛΜΕ.(έγινε πρόταση από τις Παρεμβάσεις)Πράγμα που δεν αποφασίστηκε τελικά.
4.Για τη Μάνδρα αποφασίστηκε να δοθεί βοήθεια απο το ταμείο αλληλοβοήθειας ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ στα ενεργά μέλη του Δ.Σ που επλήγησαν.(Διαφοροποιήθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση και εμείς ως Αγωνιστικές Κινήσεις για τον αποκλεισμό των μη ενεργών μελών)Συμφωνήθηκε η διενέργεια εράνου με κουπόνια των 1,2 και 5 ευρώ.


Να πιάσουμε το νήμα του Δεκέμβρη! Εμπρός για τις νικηφόρες εξεγέρσεις της γενιάς μας!

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017


Να πιάσουμε το νήμα του Δεκέμβρη! Εμπρός για τις νικηφόρες εξεγέρσεις της γενιάς μας!

Πριν 9 χρόνια η σφαίρα του ειδικού φρουρού χτύπησε έναν από εμάς, έναν 15χρονο μαθητή, και στέρησε τη ζωή του. Ήταν άλλη μια κρατική δολοφονία, όπου το σύστημα για άλλη μια φορά προσπάθησε με αίμα να  προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στη νεολαία. Σκοπός τους ήταν η νεολαία να μη σηκώνει κεφάλι, να μη βγαινει στο δρόμο και διεκδικεί.  Φάνηκε πως η αστυνομία εξασκεί άμεσα τη δολοφονική πολιτική του συστήματος, που μαζί με τα «παπαγαλάκια» του, τους δημοσιογράφους  προσπαθούσαν να καλύψουν αισχρά το γεγονός. Η νεολαία όμως απάντησε μαχητικά, δε λύγισε απέναντι στην καταστολή και στην τρομοκρατία και βγήκε στους δρόμους μαζικά.


Και σήμερα η νεολαία αντιμέτωπη με το σύστημα  που δολοφόνησε τον Αλέξη!
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται και σήμερα να ακολουθεί την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση του τότε, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Έτσι προσπαθεί να περάσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, με το λαό και τη νεολαία στη γωνία. Χτυπούν τους αγώνες του λαού, τρομοκρατούν και καταστέλλουν τις διαδηλώσεις και στοχοποιούν αγωνιστές. Καταδιώκουν πολιτικούς πρόσφυγες, τους τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και στέλνουν στη φυλακή αθώους-«εξίλαστηρια θύματα» (όπως στην περίπτωση της Ηριάννας). Ενώ βγάζουν έξω από τη φυλακή το δολοφόνο του Αλέξη και αναβαθμίζουν με κάθε μέσο την πολιτική της φασιστικοποίησης. Την ίδια στιγμή που οι φασίστες δρούν ανενόχλητα και αποτελούν τη μαύρη εφεδρεία του συστήματος.
Η μαθητική νεολαία δέχεται καθημερινά την επίθεση του συστήματος και όταν αντιστέκεται βρίσκει απέναντι της την τρομοκρατία. Ήδη είναι σε εξέλιξη μαθητοδικεία εις βάρος συμμαθητών μας, ενώ στις καταλήψεις βρίσκουμε απέναντι μας την αστυνομία και τους εισαγγελείς. Ταυτόχρονα η αστυνομία από την αρχή της χρονιάς κάνει περιπολίες έξω από τα σχολεία μας. Και όλα αυτά για να μη σηκώσουμε κεφάλι, για να μην αντισταθούμε απέναντι στην επίθεση!

Η οργή μας τους φοβίζει ακόμα! Να βρει διέξοδο στην οργανωμένη αντίσταση!
Φοβούνται την οργή μας και για αυτό χτυπούν και τρομοκρατούν τη νεολαία. Φοβούνται άλλο ένα Δεκέμβρη, όπου ο λαός και νεολαία θα βγουν μαζικά στους δρόμους να αντισταθουν! Αυτό το φόβο τους πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα!
Απέναντι σε αυτό το σύστημα της φτώχιας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διέξοδος από τη μαζική και οργανωμένη αντίσταση του λαού και της νεολαίας. Αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από το Δεκέμβρη είναι επίσης ότι για να είναι η οργή μας  νικηφόρα δεν πρέπει να βρει διεξόδους εκτόνωσης, αλλά διεξόδο στην οργανωμένη και συλλογική αντίσταση. Ως μαθητές οργανωμένα και συλλογικά, με αιτήματα να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη. Στους νικηφόρους αγώνες του σήμερα θα τον τιμήσουμε!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
                       
          Είναι κάθε λέξη των μνημονίων που έχουν υπογράψει.
          Είναι μια αδίστακτη κυβέρνηση υπηρέτης των ξένων και ντόπιων αφεντικών της που θέλει να τους παραδώσει το λαό, τους εργαζόμενους της χώρας,  “γυμνούς” χωρίς κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
          Την ώρα που ο Τσακαλώτος έπαιρνε τα εύσημα στο  Eurogroup για την “πρόοδο” στην 3η αξιολόγηση,  η κυβέρνηση συνηθισμένη στην ξετσιπωσιά έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία στη Βουλή που αλλάζει του όρους προκήρυξης της απεργία για τα πρωτοβάθμια σωματεία: “Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης”. Η απόσυρση της τροπολογίας είναι προσωρινή, καθώς το χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί στρατηγική επιλογή για το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις τους.
          Η μεγαλύτερη κατάκτηση του κόσμου της εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία είναι στο στόχαστρο επιχειρώντας να καταστήσουν παράνομο τον αγώνα να χτυπήσουν την πρωτοβάθμια συγκρότηση των εργαζομένων στα σωματεία τους.