ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
                       
          Είναι κάθε λέξη των μνημονίων που έχουν υπογράψει.
          Είναι μια αδίστακτη κυβέρνηση υπηρέτης των ξένων και ντόπιων αφεντικών της που θέλει να τους παραδώσει το λαό, τους εργαζόμενους της χώρας,  “γυμνούς” χωρίς κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
          Την ώρα που ο Τσακαλώτος έπαιρνε τα εύσημα στο  Eurogroup για την “πρόοδο” στην 3η αξιολόγηση,  η κυβέρνηση συνηθισμένη στην ξετσιπωσιά έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία στη Βουλή που αλλάζει του όρους προκήρυξης της απεργία για τα πρωτοβάθμια σωματεία: “Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης”. Η απόσυρση της τροπολογίας είναι προσωρινή, καθώς το χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί στρατηγική επιλογή για το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις τους.
          Η μεγαλύτερη κατάκτηση του κόσμου της εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία είναι στο στόχαστρο επιχειρώντας να καταστήσουν παράνομο τον αγώνα να χτυπήσουν την πρωτοβάθμια συγκρότηση των εργαζομένων στα σωματεία τους.
          Όσο για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι δεν τρέχει τίποτε για το ωράριο, την αξιολόγηση κλπ απλά δεν τους πιστεύουμε γιατί ξέρουμε ότι τηρούν τις δεσμεύσεις τους και “τιμούν” την υπογραφή τους γι αυτό  αρκεί μόνο να θυμίσουμε αυτά που  έχουν υπογράψει στο “4ο μνημόνιο” . Αυτό προβλέπει “νόμο για την αξιολόγηση του στελεχικού προσωπικού της εκπαίδευσης, την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και την ορθολογική χρήση των πόρων”  και ότι “οι αρχές δεσμεύονται να υιοθετήσουν τον αριθμό ωρών διδασκαλίας ανά μέλος του προσωπικού και τις αναλογίες μαθητών ανά τάξη και μαθητές ανά εκπαιδευτικό στις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ”.
Σπέρνουν ανέμους, γκρεμίζουν και ξεριζώνουν κατακτήσεις και δικαιώματα, να ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.
ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ