Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δε συγκροτούμε «ομάδες αυτοαξιολόγησης»
Οργανώνουμε ένα μεγάλο αγώνα για την ανατροπή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων – αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης
Η κυβέρνηση εντείνει τη βάρβαρη επίθεση στους εκπαιδευτικούς οδηγώντας στον καιάδα της ανεργίας –είτε μέσω απολύσεων είτε μέσω «εθελούσιας» παραίτησης-εκατοντάδες από τους συναδέρφους μας που εν μια νυκτί τους είχε βγάλει το καλοκαίρι στη διαθεσιμότητα. Αλλά και στους υπόλοιπους που δεν ξέρουμε καν πόσοι θα είναι, σχεδιάζουν να δώσουν μια παράταση επισφαλούς εργασιακής σχέσης, όπως είναι τα ΙΕΚ/ΣΕΚ και αν και όποτε. Οι αριθμοί είναι στυγνοί όσο και αυτή η πολιτική. 15000 απολύσεις το 2014. Οι παραδοχές τους είναι κυνικές: «Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο θα πρέπει να αλλάξει και στο Σύνταγμα από την Αναθεωρητική Βουλή» (Κ. Μητσοτάκης ΣΚΑΙ 16-1-14) Επομένως για εμάς τους εργαζόμενους η ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και η διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς είναι πρωταρχικό καθήκον και για τον κλάδο μας δεν τελειώνει στις 22 Μάρτη, όταν τελειώνει η περίοδος της διαθεσιμότητας. Ο κλάδος των 70000 εργαζόμενων οφείλει να δώσει τον οργανωμένο αποφασιστικό απεργιακό αγώνα όχι για να μην απολυθούν οι πρώτοι 500, 1500 ή όσοι θα είναι αλλά ούτε ένας.      
Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ ανοίγουν ακόμη ένα μέτωπο και μάλιστα κομβικό για το ξετύλιγμα της επίθεσης στην εκπαίδευση. Την αξιολόγηση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Να μην παίζουμε με τις λέξεις, να μην (υπ)ακούσουμε τις «νουθετήσεις», «ενημερώσεις» και τα σαθρά επιχειρήματα διευθυντών, συμβούλων και όλων των συμπαραστεκούντων στην πολιτική της κυβέρνησης. Να εντάξουμε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην γενικότερη πολιτική του χτυπήματος των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού. Καμία κίνηση του αντιπάλου δεν μπορεί να ειδωθεί ως θετική τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι η εκπαίδευση ως θεσμός του κράτους υπηρετεί τις ανάγκες της κύριαρχης τάξης και ιστορικά είναι ραμμένη και κομμένη στα συμφέροντά της και στις ανάγκες της ταξικής αναπαραγωγής και της αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας. Άρα και οποιαδήποτε αξιολόγηση σε αυτό το σύστημα θα ενταχθεί σε αυτούς τους σκοπούς. Γι αυτό και προσπαθούν με όποια μορφή να ξεκινήσει η αξιολόγηση, να γίνει το πρώτο βήμα για να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου στα σχολεία, για να παγιώσουν την κατηγοριοποίησή τους, για να δώσουν άλλοθι στην πολιτική των απολύσεων και της ανατροπής των εργασιακών μας σχέσεων.
Για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει από πλευράς της κυβέρνησης αυτή η διαδικασία, αυτό θα εξαρτηθεί από τις δικές μας αντιστάσεις, τη δική μας αποφασιστικότητα να δώσουμε την πρώτη μάχη –που μας καλεί και η ΟΛΜΕ-αλλά και τον μακροχρόνιο αγώνα που πρέπει να προετοιμάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας αφήσουν στην ησυχία μας. Αυτή τη στιγμή προέχει:
-Να συσπειρωθούμε στα σχολεία και στα σωματεία και σπάζοντας το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιβάλλεται-όπου συμβαίνει αυτό- να αρνηθούμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία που αν προχωρήσει θα αλλάξει ριζικά το σχολείο των κατακτήσεων του κινήματος που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
-Να πειστούμε ότι μαζικά έχουμε τους όρους να κερδίσουμε, αρκεί να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους.
-Όσο για το αν θα κάνουμε σύννομες ή μη σύννομες ενέργειες, υπογράφοντας πρακτικό ή ψήφισμα δυο λόγια μπορούμε να πούμε. α) Η έννοια του νόμου στο σημερινό πλαίσιο –του αστικού κράτους-ουδεμία σχέση έχει με το αίσθημα του δικαίου. Οι απολύσεις είναι νόμος, τα χαράτσια κλπ. Β) Είναι σίγουρο ότι στον πόλεμο που μας έχουν ανοίξει θα είναι αναγκαίο πολλές φορές να πάμε κόντρα στην αστική νομιμότητα. (θυμηθείτε το Μάιο και την επιστράτευση). Γ) Η δύναμή μας σε αυτή τη μάχη θα είναι η διασφάλιση της μαζικής άρνησης. Όσο πιο πολύ το αποφασίσουμε τόσο μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα θα δημιουργήσουμε και την τρομοκρατία τους θα σπάσουμε.
Όμως εφόσον όλοι δέχονται ότι για την κυβερνητική πολιτική οι απολύσεις και η αξιολόγηση είναι τα επίδικα, τότε πρέπει να είναι ξεκάθαρο για όλους και προς όλους ότι αυτή η μάχη θα πρέπει να πάρει τα χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αναμέτρησης του κλάδου με την κυβερνητική πολιτική και επομένως και η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ οφείλουν να ανοίξουν το ζήτημα της προετοιμασίας μεγάλου απεργιακού αγώνα.
Μέσα στα σωματεία μας λοιπόν να προετοιμάσουμε επειγόντως ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα, να συντονίσουμε από τα κάτω τις κινήσεις μας με όλους τους κλάδους που μπαίνουν στο ντορβά των απολύσεων, με δυο λόγια να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πλευρά στην ιστορικών διαστάσεων μάχη που διεξάγεται. Γιατί όλα είναι συσχετισμός δύναμης. Ακούγεται δύσκολο… Είναι δύσκολο. Αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος.
·         ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
·         ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
·         ΟΧΙ στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση – Ενάντια στην τρομοκρατία και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών
·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
deltioake.blogspot.com                                                                                                                                       11/1/2014
 


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                           
www.olme.gr                                                               
e-mail: olme@otenet.gr                                                             Αθήνα, 21/1/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 μ.μ. για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου  Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του.
Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη, 22/1, 6.00μμ στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή

 
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη, 22/1, 6.00μμ
 στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή
 
 Όλοι στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια (Ευελπίδων, κτίριο 7)
Πέμπτη, 23/1, 9.00πμ
 
23 Γενάρη δικάζεται από αναβολή, ο Παύλος Αντωνόπουλος. Η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συντρόφου μας κι αγωνιστή καθηγητή, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, έγινε με την ανυπόστατη κύρια κατηγορία της «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση», όπως απεφάσισε και διέταξε ο αστυνομικός διευθυντής της ΓΑΔΑ, Κ. Μαχαιρίνας, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας Πολίτη, Ν. Δένδια.
Πραγματική αιτία είναι ο παροξυσμός αυταρχισμού και καταστολής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αποκορύφωμα της είχε τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της συγκέντρωσης κατά της ελληνικής προεδρίας και της ΕΕ, την Τετάρτη 8 Γενάρη. Τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς ετοιμάζονται για νέα μέτρα εργατικής και νεολαιίστικης γενοκτονίας. Φοβούνται! Θέλουν να θωρακιστούν απέναντι στον πολιτικό κίνδυνο της ανατροπής τους από ένα λαό που στενάζει από την ανεργία, τη λιτότητα, την ανέχεια και την ταπείνωση.Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή μας, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον μας.
Η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, πλήθος συνδικάτων, , δημοκρατικές αντιφασιστικές κινήσεις και μαζικοί λαϊκοί φορείς,  η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), πολιτικές οργανώσεις, καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/1 στα Προπύλαια και την Πέμπτη 23/1 στα Δικαστήρια. Για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Με το μαχόμενο εκπαιδευτικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν. Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 μ.μ. για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου  Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.
 
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη.
 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του. Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6:00 μμ για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,   γιατί συμμετείχε   στην  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση  και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.
 
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη.
 
Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του.
 
Επίσης, καλούμε την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 πμ. Ταυτόχρονα,  κηρύσσουμε και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.
 


εισήγηση ΟΛΜΕ για την ολομέλεια Προέδρων

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                           
www.olme.gr                                                               
e-mail: olme@otenet.gr                                                 Αθήνα, 17/1/2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Σάββατο, 25/1/2014 στις 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»
(Λεωφ. Αμαλίας 10, τηλ: 210 3237300)


ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ.

1.      Εισήγηση – Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
2.       Οριστική διαγραφή της ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ

Θέμα 1ο :
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

·        Όχι στη διαθεσιμότητες - καμία απόλυση εκπαιδευτικού
·        Κατάργηση ν.4142/13, ν.3848/10 και ΠΔ 152/13 για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.
·        Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση (5% ΑΕΠ ή 15% προϋπολ.)
·        Κατάργηση  ν.4186/13 (όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση, στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στη μαθητεία, επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στην ΤΕΕ).
·        Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου.
·        Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
·        Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Επαναφορά του ωραρίου στην προηγούμενη κατάσταση. Κατάργηση του νόμου 4152/13.
·        Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
·        Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11
·        Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ)
·        Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.
·        Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
·        Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
·        Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
·        Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
·        Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
(Με κεντρική αιχμή την αποτροπή των απολύσεων εκπαιδευτικών)

1.        Σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από 20-24/1 και ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ στις 25/1 στην Αθήνα.
2.        Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
3.        Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή 31/1/14
4.        24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
5.        Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων μέσα στο Φλεβάρη για εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια, από κοινού με άλλους κλάδους εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με γονείς και μαθητές.
6.        Οι ΕΛΜΕ σε συντονισμό με τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία να οργανώσουν παρεμβάσεις σε κεντρικά νοσοκομεία των νομών για τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη των μαθητών και των οικογενειών τους μέχρι τις 7/2/14. Κανείς μαθητής και η οικογένειά του χωρίς στέγη, φαγητό, ρεύμα και περίθαλψη.
7.        Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συνεντεύξεις τύπου σε όλη τη χώρα.
8.        Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συγκαλεί σύσκεψη ομοσπονδιών για το συντονισμό των κινητοποιήσεων, τη Δευτέρα 20/1/14 και κοινό αγώνα σε όλο το δημόσιο ενάντια στις απολύσεις

ΘΕΜΑ 2ο  :
(Απόσπασμα από τα πρακτικά του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΔΣ της ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

α) Σύμφωνα με το άρθρ. 4 του Καταστατικού της ΟΛΜΕ:
«Η ΟΛΜΕ συγκροτείται από όλες τις ενώσεις λειτουργών Μ.Ε.  που υπάρχουν ή θα συσταθούν νόµιµα σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.  Η κάθε µία ΕΛΜΕ καλύπτει περιοχή  µέχρι και ενός Νοµού ή Νοµαρχιακού Διαµερίσµατος και,  όπου ειδικές συνθήκες επικοινωνίας το επιβάλλουν, καλύπτει ανάλογη περιοχή κατά τον προσφορότερο συνδικαλιστικό τρόπο».
Είναι λοιπόν σαφές από το Καταστατικό της ΟΛΜΕ ότι αφενός προβλέπεται μόνο η δημιουργία ΕΛΜΕ κατά περιοχή και όχι κατά είδος σχολείων και αφετέρου, δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση η δημιουργία Πανελλαδικού Σωματείου.
β) Η πολιτικοσυνδικαλιστική απόφαση του Κλάδου μας όπως αυτή έχει εκφραστεί και σε παλαιότερα Συνέδρια αλλά και σε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. είναι η εγγραφή όλων των εκπαιδευτικών των «Προτύπων – Πειραματικών» Σχολείων στις κατά τόπους ΕΛΜΕ.
γ)   Σύμφωνα με το πνεύμα και τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθ. 5 του Καταστατικού της ΟΛΜΕ, και εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, η εγγραφή εκπαιδευτικών από σχολεία που ανήκουν συνδικαλιστικά σε άλλες ΕΛΜΕ, απαιτεί πρώτα απόφαση της ΕΛΜΕ στην οποία ανήκουν χωροταξικά σήμερα.
Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι:
1.        Η ΕΛΜΕ Προτύπων προχώρησε στην ψήφιση και έγκριση (9-5-2012) νέου καταστατικού που προβλέπει τη μετατροπή της σε πανελλαδικού τύπου σωματείου.
2.        Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει, πριν την τροποποίηση του καταστατικού με έγγραφο στις 3-4-2012, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων ότι μια τέτοια ήταν αντικαταστατική και αντίθετη με την ομόφωνη απόφαση για τον τρόπο συνδικαλιστικής έκφρασης του κλάδου μας.
3.        Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Προτύπων δεν προχώρησε σε κάποια διορθωτική ενέργεια όπως ζήτησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόσο στη μεταξύ μας συνάντηση (Νοέμβρης 2012) αλλά και με έγγραφο στις 30-11-2012.
4.        Εγγράφει ήδη μέλη εκπαιδευτικούς από όλες τις περιοχές της χώρας.
5.        Ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία που ανήκουν στη δύναμη άλλων ΕΛΜΕ ανά τη χώρα.

Το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, αποφασίζει τα παρακάτω:

Α.    Καλεί την ΕΛΜΕ Προτύπων να προβεί αμέσως σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για να επανέλθει στο προηγούμενο καταστατικό της και
Β.    Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να φέρει το θέμα της διαγραφής της ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ, στην πρώτη μετά το συνέδριο Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ (εφόσον η ΕΛΜΕ Προτύπων δεν προχωρήσει στην υλοποίηση της παραπάνω απόφασης του Συνεδρίου, βλ. σημείο Α), δεδομένου ότι έπαυσε να υπάρχει σε αυτήν η απαιτούμενη από το Καταστατικό προϋπόθεση για τη διατήρηση της ιδιότητας του μέλους.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφε, εσύ που είσαι σε διαθεσιμότητα, αλλά και εσύ που απειλείσαι με διαθεσιμότητα-απόλυση.
Είναι η ώρα μα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον αγώνα. 
·                                 Να πούμε όλοι μαζί όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 
·                                 Να πούμε όχι στην πολιτική που συντρίβει τις ζωές μας αλλά και τις ζωές των παιδιών μας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα απ όλους τους φορείς του δημοσίου, τα συντονιστικά, τις συλλογικότητες, εκπροσώπους σωματείων και ομοσπονδιών, να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών, Νέστου 4 (στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής). -Χάρτης-       
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο την ΑΔΕΔΥ ή διάφορες ομοσπονδίες για να συντονιστούμε. Παίρνουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονιζόμαστε από τα κάτω για την οργάνωση των αγώνων μας και τη ματαίωση των σχεδίων τους.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα                                                                                   Πίνδου και Αθηνάς
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com                        192 00

Ελευσίνα 19/12/2013


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
e-mail
ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6977923905
dkaryotis@sch.gr , dimkaryotis@gmail.com
2ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
6944523775
kkorydallos@hotmail.com
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΟΥΛΗ
6978237667
gioyliv@yahoo.gr
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ
ΧΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6945803789
jhalas_gr@yahoo.com
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΟΝΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
6932514008
nastoliodou@yahoo.gr
ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΜΕΛΟΣ
ΞΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
6977685471
ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ
6948262883
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
6977365342
k.loukopoulos@yahoo.gr
1ο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
69445224765
angelikileventi@gmail.com
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ