Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                                
www.olme.gr                                                              
e-mail: olme@otenet.gr                                                          Αθήνα, 31/10/2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

            Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.
            Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
            Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;
            Σε συνεργασία με το συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, καλούμε σε Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/11 και την Παρασκευή 15/11 στην Αθήνα.
Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει:
ΠΕΜΠΤΗ 14/11
1.      Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ) . Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
2.      Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα οργανώνουμε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11
Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε:
-         Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία
-         Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΕΡΓΩΝ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                  Αθήνα, 8/11/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα εξετάσει τελικά, στη συνεδρίαση του στις 19/11/2013, το  θέμα της οικονομικής στήριξης των συναδέλφων απεργών που ζήτησαν βοήθεια κ εκ πληρούν τις προϋποθέσεις.
Μέχρι τις 18/11/2013 τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ πρέπει να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία για το κάθε συνάδελφο που έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14 ΚΑΙ 15/11

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                                
www.olme.gr                                                              
e-mail: olme@otenet.gr                                                          Αθήνα, 8/11/2013


                  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14 ΚΑΙ 15/11

1.                   Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης ενάντια στις διαθεσιμότητες στις 14 και 15/11, καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με τις τοπικές επιτροπές αγώνα και την ΟΛΜΕ, να οργανώσουν τη μετάβαση στην Αθήνα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με πούλμαν. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ. Παράκληση να υπάρξει συνεννόηση γειτονικών ΕΛΜΕ ούτως ώστε τα πούλμαν να έχουν πληρότητα. Ενημερώστε προηγουμένως και την ομοσπονδία.
2 .    Υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των επιτροπών αγώνα των ΕΛΜΕ. Καλούμε τα ΔΣ να συμβάλουν στην ενεργοποίηση ή τη δημιουργία (όπου δεν υπάρχουν)  των επιτροπών αγώνα και με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.
Οι επιτροπές αγώνα μαζί με τα ΔΣ θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν για την επιτυχία τόσο αυτής της κινητοποίησης, όσο και γενικότερα στο πλαίσιο των άλλων δράσεων και κινητοποιήσεων των ΕΛΜΕ.
3.                   Για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη των προβλημάτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ  καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να αποστείλουν στην ομοσπονδία, μέχρι την Τετάρτη 13/11/13 στοιχεία από τα σχολεία για τα κενά εκπαιδευτικών και για τον αριθμό των μαθητών που είχαν γραφτεί στους τομείς που τελικά δεν λειτούργησαν λόγω της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Καλό είναι να ζητηθούν έγγραφες απαντήσεις από τους διευθυντές των σχολείων. Επίσης να συλλεχθούν και να αποσταλούν στην ομοσπονδία δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το θέμα αυτό.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι κάτι παραπάνω από ζοφερό. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 Νοσοκομεία, πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ψυχιατρικά νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες είναι στο στόχαστρο και στη περιοχή μας, στο Θριάσιο πεδίο.
Τόσο οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο όσο και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είμαστε αναγκασμένοι να αντισταθούμε.
Οι ανθρώπινες ανάγκες δεν μπορούν να πετσοκόβονται για να χωρέσουν στο κρεβάτι του Προκρούστη και της φιλανθρωπίας. Ο αγώνας για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ χωρίς προϋποθέσεις, για ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ είναι ανάγκη ζωής και απαίτηση των καιρών.
Στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ΜΕΤΩΠΟ για να μην κλείσουν οι μονάδες υγείας, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία δημοτική και δημόσια υπηρεσία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μην περάσουν νέα  μέτρα.
Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη, η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής,  το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, καλούν σωματεία, συλλόγους, πολιτικές κινήσεις, συλλογικότητες και εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στην προσπάθεια συντονισμού των προσπαθειών μας για να φτιαχτεί μια ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Η συζήτηση και η συγκρότηση θα γίνει την
Τρίτη 12 Νοέμβρη στις 6:30μ.μ.
Στον 2ο Όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας (Κίμωνος και Πάγκαλου, απέναντι απ’ την εκκλησία Αγίου Γεωργίου).