Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Μεγάλη καθιστική διαμαρτυρία για την απελευθέρωση Ινδού Αγωνιστή

ΧΑΙΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ ΙΝΔΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΪΜΠΑΜΠΑ

Περισσότερες από 32 κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, ανάμεσα τους και οργανώσεις για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην χώρα, συμμετείχαν, χθες Σάββατο 9 του Μάη στην μεγάλη κινητοποίηση (ντάρμα) που έγινε στο πάρκο Ιντιρα στην ινδική μεγαλούπολη Χαιντεραμπάντ. Σκοπός και απαίτηση της διαμαρτυρίας η άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του ινδού αριστερού αγωνιστή G.N.Saibaba.Το ρεπορτάζ είναι από το τηλεοπτικό κανάλι Tv9.

Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστών

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη, από τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.
Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση!
Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική συγκαλύπτουν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!
Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.

Η Γεν.Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
• ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

Κινήσεις της "Επιτροπής Υποστήριξης" στους συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστέςΚινήσεις της "Επιτροπής Υποστήριξης" στους συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές

Η "Επιτροπή Υποστήριξης" προχωρά αυτή την εβδομάδα σε συγκεκριμένες κινήσεις υποστήριξης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.
Προχωρά σε παραστάσεις:

τη Δευτέρα 11/5, στις 3:30 μ.μ., στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αναγνωστάκη (εξουσιοδοτημένος απ΄τον Πανούση). Δ/νση: Π. Κανελλόπουλου 4 (Συνέχεια Κατεχάκη απέναντι από το 401 ΓΣΝΑ)

την Τετάρτη 13/5, στις 3:00 μ.μ., στο Γενικό Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Παπαϊωάννου, (εξουσιοδοτημένος από Υπ. Δικαιοσύνης Παρασκεύπουλο). Δ/νση: Λ. Μεσογείων 96.

Την Πέμπτη 14/5 στις 1:00 μ.μ., θα δοθεί συνέντευξη τύπου  στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.

Ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις και εξορμήσεις μεπροκήρυξη και αφίσα στο κέντρο της Αθήνας, που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στις γειτονιές, προαπαγανδίζοντας την συγκέντρωση της Τρίτης 19 Μάη στα Προπύλαια.
Παράλληλα πανελλαδικά έχουν βγει δεκάδες ανακοινώσεις καταγγελίας των συλλήψεων από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Εργατικά Κέντρα, δημοτικά σχήματα και τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, αρκετές από τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει και εδώ.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όσοι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση 

των καταλόγων που επισυνάπτονται και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην 

πρόσκληση της ΟΛΜΕ, παρακαλούνται να απευθύνουν το αίτημά τους στην ΕΛΜΕ μέσω του 

e-mail της ΕΛΜΕ. Το αίτημα των συναδέλφων θα πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία την 

Τετάρτη 13/05/2015 προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις απ’ την ΕΛΜΕ. Οι βεβαιώσεις θα

 αποσταλούν στους δικαιούχους με e-mail έως την Πέμπτη 14/05/2015
Επισυνάπτουμε την πρόσκληση της ΟΛΜΕ και το έντυπο αίτησης που θα αποσταλεί στην 

ΟΛΜΕ απ’ τον ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ