Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Tην αλυσίδα ή την αξιοπρέπεια;

Έρχεται, κάποτε, η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις…
…αν θα συνεχίσεις να ζεις σα ζεμένος σκλάβος στο ζυγό αδίστακτων αφεντάδων. Αν θα εξακολουθήσεις να ανέχεσαι να ληστεύει το μόχθο σου έτσι ξεδιάντροπα μια άπληστη κλίκα εκμεταλλευτών. Αν θα αποδεχτείς να βυθιστείς στην κινούμενη άμμο της ανεργίας και της απόλυτης ένδειας. Αν αντί για μισθό ή σύνταξη, θα λαμβάνεις, πλέον, ένα υποτυπώδες επίδομα μιας, αμφίβολης, συντήρησης. Αν αντί για παιδεία και υγεία, θα σου παρέχονται τρισάθλια σχολεία-τρώγλες και ελεεινά ράντζα ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Αν αντί για πολιτισμό θα σου χορηγούν σκευάσματα σάπιας υποκουλτούρας. Αν θα δεχτείς, αντί για άνθρωπος με σύγχρονες ανάγκες και επιθυμίες να μετατραπείς σε μια φτηνή αναλώσιμη ύλη στα γκέτο των ντόπιων και ξένων δουλεμπόρων. Αν εσύ, τα παιδιά σου και τα παιδιά του διπλανού σου, θα ζήσουν σ’ έναν εφιαλτικό κόσμο δίχως μέλλον και προοπτική, εξαθλιωμένοι δούλοι σε ένα μεταλλαγμένο 21ο μεσαίωνα. Αν ο ηλικιωμένος γονιός σου, ο παππούς σου, ο ανήμπορος γείτονάς σου, θα περάσει τα τελευταία του χρόνια μέσα στην ταπεινωτική ανέχεια και τον εξευτελισμό. Σκέψου, αν σου αξίζει να σε μετατρέψουν σε ένα καταθλιπτικό σκυμμένο ανθρωπάκι με αυτοκαταστροφικές τάσεις ή αν θα επιλέξεις να διεκδικήσεις με το κεφάλι ψηλά ως περήφανος μαχόμενος Άνθρωπος το δικαίωμά σου στην αξιοπρέπεια και τη ζωή!
Σκέψου και αποφάσισε, αν θα τολμήσεις να σπάσεις την άτιμη την αλυσίδα ή αν θα αφήσεις αυτή να γίνει ο βρόγχος σου που θα στραγγαλίσει κάθε σου όνειρο και ελπίδα…

Μια ελάχιστη συμβολή του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" ενόψει της αυριανής και μεθαυριανής απεργίας… 

ΑΠΕΡΓΙΑ!!!


ΟΛΟΙ στην απεργία και στους δρόμους 6 και 7 Νοέμβρη!
Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης!
Κάθε πακέτο μέτρων είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Αποθρασυμένος ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο στοχεύουν στην πλήρη συντριβή των όρων ζωής και συγκρότησης των εργαζομένων. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.
Η τρικομματική κυβέρνηση βάζει το λαό στα κάτεργα για να «βγει η χώρα από την κρίση», λένε. Όμως το ανέκδοτο αυτό είναι τραγικό. Το έργο το ξαναβλέπουμε ίδιο και απαράλλαχτο κάθε λίγους μήνες. Με το που περνάει ένα πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, το κεφάλαιο (με την εκάστοτε κυβέρνησή του) προετοιμάζει το επόμενο, ακόμα πιο ταξικό, ακόμα πιο βάρβαρο.
Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι η έκταση της μάχης που πρέπει να δώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι είναι μεγάλη. Ότι αυτή τη μάχη δεν μπορούν και δε θέλουν να τη δώσουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες με το ζόρι και τελευταία στιγμή κήρυξαν τη 48ωρη απεργία, φοβούμενες μήπως γίνει το έναυσμα για ένα μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό.
Διάφοροι προσπαθούν να μας στρέψουν στην ενσωμάτωση της αγανάκτησής μας σε ανώδυνους κοινοβουλευτικούς δρόμους. Να περιμένουμε τις εκλογές ή την έκβαση στη Βουλή των «αριστερών» προτάσεων νόμου για… κατάργηση των μνημονίων. Οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές λογικές που διέλυσαν το κίνημα επιστρέφουν σα φάρσα…
Είναι ζήτημα ζωής το ανέβασμα του αγώνα μας. Και είναι ζήτημα ζωής η στήριξη της συλλογικής πάλης και η συγκρότηση όλων των εργαλείων αγώνα: σωματείων, επιτροπών αγώνα, πολιτικών συγκροτήσεων. Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα του αντιπάλου δείχνει και το δρόμο που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη δουλειά, στη γειτονιά, σε κάθε χώρο που δρα ο εργαζόμενος λαός!
Απεργούμε 6 και 7 Νοέμβρη. Προσπαθούμε να κλείσει το σχολείο μας, παίρνουμε πάνω μας ΟΛΟΙ την επιτυχία της απεργίας. Και κατεβαίνουμε μαζικά στις διαδηλώσεις!
Στις 6 και 7 Νοέμβρη ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
- Για να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα!


deltioake.blogspot.com                                      2/11/2012
 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών