Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ! ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Η πολύ μαζική απεργιακή συγκέντρωση των καθηγητών της Σάμου (συμμετοχή στην απεργία 95%)  έκανε σήμερα 16/9, στην πλατεία Πυθαγόρα, ομόφωνα δεκτή την πρόταση της απεργιακής επιτροπής για κατάληψη του κτιρίου τη ΔΔΕ με στόχο να μπλοκαριστεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που καλούνταν για τις 2μ.μ. Αποκλειστικός στόχος της συνεδρίασης αυτής ήταν να διαμορφωθεί λίστα με ονοματεπώνυμα τουλάχιστον 50 συναδέλφων που τους εμφανίζουν ως «ολικά πλεονάζοντες» η οποία θα σταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση για… τα περαιτέρω! Ο ίδιος ο προϊστάμενος της ΔΔΕ επιβεβαίωσε δημόσια πως αυτός ήταν ο λόγος σύγκλησης του ΠΥΣΔΕ μέσα στην απεργία!
Σαν να μην έφτανε η πρόκληση αυτή το απόγευμα στάλθηκε στο κτίριο της ΔΔΕ εισαγγελέας για να μεταφέρει τις κυβερνητικές απειλές, για τους απεργούς που «παρανομούν» μπλοκάροντας με την κατάληψη τους τη διαμόρφωση της λίστας προγραφών των εκπαιδευτικών.
Η κατάληψη συνεχίζεται! Μαζικά και αποφασιστικά όλοι οι απεργοί απέρριψαν τις απειλές και συσπειρώνονται στον αγώνα!
ü      Όχι στις προγραφές-δεν περνούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις!
ü      Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει
ü      Κάτω τα χέρια από το δημόσιο δωρεάν σχολείο
ü      Κάτω τα χέρια από τον αγώνα μας!
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους φορείς, να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας.
Καλούμε την Κεντρική απεργιακή επιτροπή και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξη τους στον αγώνα μας, να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής της πάλης μας.
Την Τρίτη 17/9 στις 11πμ διοργανώνουμε στον κατειλημμένο χώρο της ΔΔΕ συνέντευξη τύπου!
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες και χιλιάδες απεργούς συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα, που όλοι μαζί σήμερα συγκλονίσαμε τη χώρα και όλοι μαζί διαδηλώνουμε:
Τους πιο όμορφους αγώνες μας δεν τους κάναμε ακόμα! Ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά αύριο και τις επόμενες μέρες! Θα νικήσουμε!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Σάμος 16-9-13

Να δώσουμε δυναμικό παρόν στον μεγάλο αγώνα που ξεκινάει!


Δεν θα μας σπάσουν το ηθικό κυβέρνηση και συνδικαλιστική ηγεσία.

Με εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά απεργιακής συσπείρωσης και αποφασιστικότητα, ο κλάδος των καθηγητών μπαίνει στην απεργιακή μάχη. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απεργία θα ξεκινήσει πολύ πιο μαζικά και μαχητικά απ’ ό,τι περίμεναν οι πιο αισιόδοξοι.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες μαζικές ΓΣ ψήφισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πάρα την απουσία εισήγησης του ΔΣ της ΔΟΕ, παρά το κοινό μέτωπο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ (ω! ξεχάσαμε ότι το ΠΑΜΕ έχει άλλο πλαίσιο), παρά τη λάσπη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, παρά την υποτίμηση του κλάδου από όλους τους παραπάνω.
Ενώ μέχρι την Παρασκευή 6/9 όλοι οι «ειδικοί» έλεγαν πως η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση δεν θα ακουμπήσει την α/θμια εκπ/ση, από τη Δευτέρα 9/9 έσκασε εκκωφαντικά πάνω στις πλάτες του κλάδου και αυτή η προπαγάνδα. Έτσι βλέπουμε καθημερινά, εξαέρωση των αποσπάσεων, διάλυση του ολοήμερου, υπονόμευση-διάλυση των Τμημάτων Ένταξης, «υπεράριθμους» και υποχρεωτικές μετακινήσεις ακόμα και όσων έχουν οργανική. Δεν είναι τυχαίο που οι συνελεύσεις που έγιναν μετά την 9/9 έδωσαν αποφάσεις για απεργία διάρκειας.
Η δωρεάν εκπαίδευση διαλύεται, δε μένει τίποτα από τις εργασιακές σχέσεις που είχαμε, έρχονται διαθεσιμότητα και απολύσεις και στην πρωτοβάθμια. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. 150000 απολύσεις στο δημόσιο που είναι η εντολή της τρόικας, σημαίνει πως οι απολύσεις θα έρχονται κατά κύματα. Αυτή η δουλοπρεπής κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, δε διστάζει να σηκώνει από τα κρεβάτια νευροπαθείς για να κλείσει νοσοκομεία. Να σταθούμε αποφασισμένοι απέναντί της!
Σε αυτό το κλίμα, το ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίσει να παραμείνει στη 48 τουφεκιά της ΑΔΕΔΥ κι ενώ καλεί γενικές συνελεύσεις, δε βάζει ολομέλεια προέδρων αλλά λέει ανερυθρίαστα: «στείλτε με φαξ τις αποφάσεις και το ΔΣ της ΔΟΕ θα αποφασίσει και θα πράξει ανάλογα»!!! Γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στον κλάδο με στόχο να σπάσει το ηθικό μας. Δε θα τους περάσει!
Από κοντά (αυτοκόλλητα, θα λέγαμε) το ΠΑΜΕ προπαγανδίζει στάση προσοχής μπροστά στο μεγάλο στόχο του για λαϊκή εξουσία, μεμψιμοιρεί αφού… μόνο το ΠΑΜΕ αγωνίζεται!, μιλάει συνεχώς για τις δυσκολίες της μάχης, για τους όρους και τις προϋποθέσεις, σπέρνει την απογοήτευση στα μέλη του και τους εκπαιδευτικούς, υποτιμά τους δασκάλους που δεν αγωνίζονται και γενικά βρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να μη στηρίξει τον μεγάλο αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει στη δευτεροβάθμια.
Όλοι αυτοί οι «γκουρού» της πολιτικής, με πρωτοπόρους πάντα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβλέπουν τη ματαιότητα των αγώνων αφού οι εξαθλιωμένοι δάσκαλοι δεν μπορούν να αντέξουν μια παρατεταμένη μάχη, πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Να τους διαψεύσουμε! Να συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη απεργία. Να δώσουμε δυναμικό παρόν στις διαδηλώσεις. Να ενεργοποιήσουμε τις απεργιακές επιτροπές. Να είμαστε όλοι στις γενικές συνελεύσεις ότι ώρα και όπου γίνουν και να σηκώσουμε όλοι τα χέρια ψηφίζοντας 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Καλούμε τα μέλη του ΠΑΜΕ να κάνουν το ίδιο.
Οι εκπαιδευτικοί της α/θμιας καλούμαστε να μπούμε στον αγώνα, όχι για συμπαράσταση, αλλά γιατί κάθε μέρα διακυβεύεται η δουλειά μας και το δωρεάν δημόσιο σχολειό στο οποίο εργαζόμαστε. Εμείς ξέρουμε ότι ο αγώνας μας δε θα είναι εύκολος, δε θα είναι ένας «υγιεινός περίπατος», ότι θα είναι σκληρός και μακρόχρονος. Όμως και η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι δε θα κάνει έναν «υγιεινό περίπατο» απέναντί μας.
Αύριο Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη να δώσουμε μαζική απάντηση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

·        Όλοι απεργούμε – όλοι στις διαδηλώσεις -όλοι στις γενικές συνελεύσεις.
·        Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των σωματείων και των απεργιακών επιτροπών.
·        Στελεχώνουμε τις απεργιακές επιτροπές – παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ανατροπή των απολύσεων – Όλοι οι μαθητές στα σχολεία
Όχι στις υποχρεωτικές αποσπάσεις – Όχι στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις
Ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου για το Λύκειο, την Τεχνική και την κατάρτιση – Όχι στη διάλυση των ολοήμερων και των τμημάτων Ένταξης
Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά –Δωρεάν υγεία για το λαό
Παλεύουμε για τη ζωή μας

 deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                                                        15/9/2013

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ- ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ- ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ


ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ!
Η συμμετοχή των συναδέλφων στην περιοχής μας- όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα- στην απεργία ήταν συντριπτική: ποσοστά πάνω από 90%, με πολλά σχολεία κλειστά! Συμμετοχή που διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνητικές ιαχές περί μειοψηφιών και κορυφώθηκε με το μαζικό και με ξεχωριστό παλμό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις φώναξαν ένα ηχηρό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και όλων των κοινωνικών αγαθών.
Όμως, η απεργία μας πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια μαχητικότητα και μαζικότητα, κάνοντάς την υπόθεση όλης της κοινωνίας που στενάζει από τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ. Εντείνουμε λοιπόν τις προσπάθειές μας και συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις του σωματείου μας και της απεργιακής επιτροπής.
Συγκεκριμένα, τα ραντεβού των επόμενων ημερών είναι τα εξής:
ΤΡΙΤΗ 17/9
7. 15 :εξόρμηση στα σχολεία με τόπους συνάντησης τα:
  • Λύκειο Ασπροπύργου (για τα σχολεία του Ασπροπύργου)
  • 1ο Λύκειο Ελευσίνας (για τα σχολεία της υπόλοιπης περιοχής)
  • ΕΠΑΛ Μεγάρων
(Όσοι συνάδελφοι, κυρίως από τον Ασπρόπυργο, πιστεύουν ότι καλύπτεται η περιοχή τους έρχονται στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας για ενίσχυση των σχολείων της υπόλοιπης περιοχής που θα κριθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη)
10.00: συνάντηση στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας και στη συνέχεια κατάληψη της ΔΕΔΑ (στη συνέχεια συνάντηση της Απεργιακής Επιτροπής)
18.00: Μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά από την Πλατ. Κλαυθμώνος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9
11.00: Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.
20.00: συναυλία για την Παιδεία στο Πολυτεχνείο
ΠΕΜΠΤΗ 19/9
10.00: ΓΣ της ΕΛΜΕ στο 2ο- 4ο Λύκειο Ελευσίνας για τη συνέχιση – κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων
19.30: συγκέντρωση- εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας από την ΕΛΜΕ και το σύλλογο Α/θμιας, στην οποία θα καλούνται όλα τα σωματεία, οι γονείς και οι μαθητές, καθώς και συναυλία από μουσικό ή μουσικά συγκροτήματα.
TO ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!