Να δώσουμε δυναμικό παρόν στον μεγάλο αγώνα που ξεκινάει!


Δεν θα μας σπάσουν το ηθικό κυβέρνηση και συνδικαλιστική ηγεσία.

Με εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά απεργιακής συσπείρωσης και αποφασιστικότητα, ο κλάδος των καθηγητών μπαίνει στην απεργιακή μάχη. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απεργία θα ξεκινήσει πολύ πιο μαζικά και μαχητικά απ’ ό,τι περίμεναν οι πιο αισιόδοξοι.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες μαζικές ΓΣ ψήφισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πάρα την απουσία εισήγησης του ΔΣ της ΔΟΕ, παρά το κοινό μέτωπο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ (ω! ξεχάσαμε ότι το ΠΑΜΕ έχει άλλο πλαίσιο), παρά τη λάσπη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, παρά την υποτίμηση του κλάδου από όλους τους παραπάνω.
Ενώ μέχρι την Παρασκευή 6/9 όλοι οι «ειδικοί» έλεγαν πως η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση δεν θα ακουμπήσει την α/θμια εκπ/ση, από τη Δευτέρα 9/9 έσκασε εκκωφαντικά πάνω στις πλάτες του κλάδου και αυτή η προπαγάνδα. Έτσι βλέπουμε καθημερινά, εξαέρωση των αποσπάσεων, διάλυση του ολοήμερου, υπονόμευση-διάλυση των Τμημάτων Ένταξης, «υπεράριθμους» και υποχρεωτικές μετακινήσεις ακόμα και όσων έχουν οργανική. Δεν είναι τυχαίο που οι συνελεύσεις που έγιναν μετά την 9/9 έδωσαν αποφάσεις για απεργία διάρκειας.
Η δωρεάν εκπαίδευση διαλύεται, δε μένει τίποτα από τις εργασιακές σχέσεις που είχαμε, έρχονται διαθεσιμότητα και απολύσεις και στην πρωτοβάθμια. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. 150000 απολύσεις στο δημόσιο που είναι η εντολή της τρόικας, σημαίνει πως οι απολύσεις θα έρχονται κατά κύματα. Αυτή η δουλοπρεπής κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, δε διστάζει να σηκώνει από τα κρεβάτια νευροπαθείς για να κλείσει νοσοκομεία. Να σταθούμε αποφασισμένοι απέναντί της!
Σε αυτό το κλίμα, το ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίσει να παραμείνει στη 48 τουφεκιά της ΑΔΕΔΥ κι ενώ καλεί γενικές συνελεύσεις, δε βάζει ολομέλεια προέδρων αλλά λέει ανερυθρίαστα: «στείλτε με φαξ τις αποφάσεις και το ΔΣ της ΔΟΕ θα αποφασίσει και θα πράξει ανάλογα»!!! Γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στον κλάδο με στόχο να σπάσει το ηθικό μας. Δε θα τους περάσει!
Από κοντά (αυτοκόλλητα, θα λέγαμε) το ΠΑΜΕ προπαγανδίζει στάση προσοχής μπροστά στο μεγάλο στόχο του για λαϊκή εξουσία, μεμψιμοιρεί αφού… μόνο το ΠΑΜΕ αγωνίζεται!, μιλάει συνεχώς για τις δυσκολίες της μάχης, για τους όρους και τις προϋποθέσεις, σπέρνει την απογοήτευση στα μέλη του και τους εκπαιδευτικούς, υποτιμά τους δασκάλους που δεν αγωνίζονται και γενικά βρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να μη στηρίξει τον μεγάλο αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει στη δευτεροβάθμια.
Όλοι αυτοί οι «γκουρού» της πολιτικής, με πρωτοπόρους πάντα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβλέπουν τη ματαιότητα των αγώνων αφού οι εξαθλιωμένοι δάσκαλοι δεν μπορούν να αντέξουν μια παρατεταμένη μάχη, πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Να τους διαψεύσουμε! Να συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη απεργία. Να δώσουμε δυναμικό παρόν στις διαδηλώσεις. Να ενεργοποιήσουμε τις απεργιακές επιτροπές. Να είμαστε όλοι στις γενικές συνελεύσεις ότι ώρα και όπου γίνουν και να σηκώσουμε όλοι τα χέρια ψηφίζοντας 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Καλούμε τα μέλη του ΠΑΜΕ να κάνουν το ίδιο.
Οι εκπαιδευτικοί της α/θμιας καλούμαστε να μπούμε στον αγώνα, όχι για συμπαράσταση, αλλά γιατί κάθε μέρα διακυβεύεται η δουλειά μας και το δωρεάν δημόσιο σχολειό στο οποίο εργαζόμαστε. Εμείς ξέρουμε ότι ο αγώνας μας δε θα είναι εύκολος, δε θα είναι ένας «υγιεινός περίπατος», ότι θα είναι σκληρός και μακρόχρονος. Όμως και η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι δε θα κάνει έναν «υγιεινό περίπατο» απέναντί μας.
Αύριο Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη να δώσουμε μαζική απάντηση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

·        Όλοι απεργούμε – όλοι στις διαδηλώσεις -όλοι στις γενικές συνελεύσεις.
·        Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των σωματείων και των απεργιακών επιτροπών.
·        Στελεχώνουμε τις απεργιακές επιτροπές – παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ανατροπή των απολύσεων – Όλοι οι μαθητές στα σχολεία
Όχι στις υποχρεωτικές αποσπάσεις – Όχι στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις
Ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου για το Λύκειο, την Τεχνική και την κατάρτιση – Όχι στη διάλυση των ολοήμερων και των τμημάτων Ένταξης
Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά –Δωρεάν υγεία για το λαό
Παλεύουμε για τη ζωή μας

 deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                                                        15/9/2013

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις