Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΠΝΠ με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών (δήμων, περιφερειών κλπ) «για να στηρίξει τη διαπραγμάτευση της», αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αδιέξοδη πολιτική της. Καταγγέλλουμε αυτή την επιλογή ως αποτέλεσμα της υποταγής της κυβέρνησης στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ.
Ταυτόχρονα αυτή η ΠΝΠ αποτελεί μια επιλογή που ανοίγει παραπέρα το δρόμο της συμμόρφωσης στις απαιτήσεις των «δανειστών»- ιμπεριαλιστών, γιατί στην πραγματικότητα εκβιάζει το λαό και παρουσιάζει ως «αναπόφευκτη» μια νέα συμφωνία με μέτρα ενάντια σε ότι έμεινε από το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές κατακτήσεις. Παρουσιάζει ως «αντικειμενικά ανέφικτη» τη λειτουργία δωρεάν και δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά, ως «εξωπραγματική» την ανάγκη των εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν αυξήσεις, σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Αυτό όμως που στην πραγματικότητα αναδεικνύεται ακόμα μια φορά είναι πως όλα τα «ταμειακά διαθέσιμα», και οι πραγματικές αξίες που σε διάφορες μορφές ληστεύουν οι ιμπεριαλιστές και αρπάζονται από το κεφάλαιο, δεν είναι παρά ο πλούτος που έχει παράξει ο λαός, ο πλούτος που ανήκει στο λαό! Και ότι ο λαός δεν χρωστάει τίποτε και σε κανέναν!
Η πίστωση χρόνου που ζητάει η κυβέρνηση από το λαό δεν είναι πίστωση χρόνου για να οικοδομηθεί η προοπτική της σύγκρουσης με τα ντόπια και ξένα αφεντικά αλλά για παραταθεί και να ανανεωθεί η κυριαρχία τους και η επίθεσή τους στα λαϊκά δικαιώματα. Γι αυτό ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να υποκύψει στον εκβιασμό του «χρέους», που χρησιμοποιείται από το σύστημα για να υποταχθεί και να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Το κίνημα δεν είναι επίδοξος υπουργός Οικονομικών του αστικού κράτους ούτε πρέπει να συμπεριφέρεται σα λογιστής που συνδιαχειρίζεται τα «διαθέσιμα». Ο λαός και ο κλάδος μας, που αποτελεί κομμάτι του, πρέπει κόντρα σε αυτόν και τους πολλούς άλλους εκβιασμούς και αποπροσανατολισμούς, να αγωνιστεί μαζικά και αποφασιστικά για τα δικαιώματα του στη δουλειά και στη ζωή. Ενάντια και για την ανατροπή των πολιτικών που είτε κυνικά όπως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είτε «περήφανα» όπως με την παρούσα κυβέρνηση, τον σπρώχνουν για πάντα μέσα στο τούνελ του κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών