Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Κατεβάστε δωρεάν 6.000 βιβλία (και σχολικά) από το 1828 έως το 1980!

https://www.tilestwra.com/katevaste-dorean-6-000-vivlia-ke-scholika-apo-to-1828-eos-to-1980/

Η Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Βιβλιοθήκη του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.), προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλη την εκπαιδευτική / ερευνητική κοινότητα. Χιλιάδες τίτλοι εκπαιδευτικών / επιστημονικών συγγραμμάτων και εκπαιδευτικών περιοδικών, έρευνες, μελέτες, διπλωματικές εργασίες και διδακτορικά καθώς και μια αξιόλογη Ιστορική Συλλογή σχολικών βιβλίων από τις αρχές ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας η ανατροφοδότηση, η επιμόρφωση και η διά βίου μάθηση των Λειτουργών της Εκπαίδευσης, αλλά και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού. Δείτε εδώ στην διεύθυνση περίπου 6000 βιβλία που αφορούν το χρονικό διάστημα 1828-1980 Τα πιο πρόσφατα 2018 - Μία χρονιά ορόσημο για τη METRO AEBE Έκτη άδεια για το Δημήτρη Κουφοντίνα Η Μέρκελ στην Αθήνα για να πιέσει τον Μητσοτάκη Κρήτη: Σε απόγνωση αγρότης που του έκοψαν 100 ρίζες ελιές ηλικίας άνω των 35 ετών Αυτό είναι το διαστημόπλοιο κάψουλα που θα μεταφέρει 100 ανθρώπους στον Άρη Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί για τσουνάμι στην Ελλάδα από το ηφαίστειο της Σαντορίνης Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη: Επανήλθε στη ζωή 6 μηνών βρέφος που υπέστη ανακοπή Αξίζει να δείτε Δασκάλα πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα για να κάνει μάθημα στα παιδιά του 

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra.com/katevaste-dorean-6-000-vivlia-ke-scholika-apo-to-1828-eos-to-1980/

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;


ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;
Με οίστρο που μπορεί να εξισωθεί μόνο με χουντική περίοδο το Υπουργείο Παιδείας(;) απαιτεί από τους διευθυντές σχολικών μονάδων να στείλουν φωτογραφία από τις αναρτημένες αφίσες που προπαγανδίζουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ στις διάφορες εκδοχές τους στο σχολείο (ολοήμερο, ειδική αγωγή κλπ)! Έτσι θα σιγουρευτεί ότι πειθάρχησαν στην κυβερνητική εντολή και στους ευρωπαίους πάτρωνες- ιμπεριαλιστές. Αυτό τουλάχιστο πιστοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Δεν ξέρουμε αν το επόμενο βήμα θα είναι να στέλνονται βίντεο ή ακόμα καλύτερα να τοποθετούνται κάμερες στα σχολεία που θα επιβεβαιώνουν την πειθάρχηση διευθυντών και εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης πρέπει να περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή!
Όσο όμως ακραία τρομοκρατική είναι η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πρέπει να  μας ξαφνιάζει σε μία εποχή που η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής εντείνεται, όταν το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλιμακώνεται (παράδειγμα οι διώξεις της ΕΛΜΕ στην Εύβοια), όσο οι χρήσιμοι ηλίθιοι -και «εύκολοι στόχοι»- των φασιστικών και εθνικιστικών εκδηλώσεων χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η πολιτική των προληπτικών διώξεων και συλλήψεων.
Εξ άλλου η εμπέδωση κλίματος αξιολόγησης στο σχολείο μέσα από διάφορους τρόπους (ομάδες εκπαιδευτικής «υποστήριξης», εκθέσεις, υποχρέωση συλλόγων διδασκόντων να συνεδριάζου συχνά κλπ) είναι μέρος αυτής της αλυσίδας τρομοκράτησης λαού –νεολαίας- εκπαιδευτικών.
Γιατί η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν (κεφάλαιο-ιμπεριαλιστέςς) γνωρίζουν πως ο λαός δεν πρόκειται να «κάτσει –τελικά- στα αυγά του»,  ότι οι αντιδράσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης δεν θα μένουν για πολύ «παγωμένες».
Καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η σιγή… ασυρμάτου των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ομοσπονδίες- ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ) που θα έπρεπε να αναδείξουν το γεγονός και να καλέσουν διευθυντές σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων να μην στείλουν φωτογραφία ούτε για δείγμα! Πρόσφατα εξ άλλου η πλειοψηφία της ΔΟΕ απαγόρευσε στους συλλόγους της πρωτοβάθμιας να πάρουν αποφάσεις που να ακυρώνουν και να αρνούνται τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης που έχουν ξεκινήσει. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση –ειδικά με την τελευταία ενέργεια που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και τα τοπικά της διοικητικά στελέχη- δείχνει τις προθέσεις της και που «το πηγαίνει»…Το ζήτημα είναι να αντιληφτούν οι εκπαιδευτικοί και όσες δυνάμεις αναφέρονται στην ανάγκη αντίστασης σε αυτή την πολιτική ποιο δρόμο πρέπει να βαδίσουν. Γιατί θα δούμε και άλλα…
Μάρτης 2019

Η γυναίκα και ο σοσιαλισμός

https://antigeitoniesbooks.blogspot.com/2019/03/blog-post.html?spref=fb

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΠΕΜΠΕΛ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο που ακολουθεί πρωτογράφτηκε στη Γερμανία το 1889 και ενώ Α. Μπέμπελ βρισκόταν στη φυλακή. Ο Μπέμπελ ήταν εργάτης και ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και παρά τα λάθη του και τον συμφιλιωτισμό του στα τελευταία της ζωής του με τον οππορτουνισμό, στ' όνομα της ενότητας του κόμματος, αντιπροσώπευε το προλεταριακό πνεύμα.

Το βιβλίο αυτό παρά τα 130 χρόνια που πέρασαν εξακολουθεί να διατηρεί όλη του την αξία και την επικαιρότητα, δυστυχώς θα τολμούσαμε να πούμε, ακόμη. Είναι ιδιαίτερα εκπληκτική η τόλμη με την οποία διαπραγματεύεται το θέμα και συμβάλει ιδιαίτερα στο φωτισμό αυτού που ονομάστηκε "γυναικείο ζήτημα".


Εκδήλωση για την ταξική μέρα της γυναίκας

https://www.facebook.com/ourania.stavrakaki/posts/10215183978567709?notif_id=1552339933573993&notif_t=feedback_reaction_generic

Οσες την Παρασκευή βρεθήκαμε στο Βιβλιοπωλείο Εκτός των Τειχών στη Γραβιάς,μοιραστήκαμε σκέψεις και εμπειρίες,δεδομένα και καταγραφές,αγωνίες και προοπτικές.Γυναίκες το μόχθου,βγαλμένες μέσα από τους αγώνες,με εμπειρίες πολύτιμες,μιλήσαμε για τις γυναίκες όχι της βιτρίνας,μα για εκείνες που δίνουν καθημερινές μάχες για την επιβίωση,για το δικαίωμα στην εργασία,για το δικαίωμα στην κυοφορία,την εκπαίδευση.την υγεία,τη σύνταξη.Δικαιώματα που καταστρατηγούνται,οδηγώντας μας σε ένα νέο μεσαίωνα.Καθημερινά δελτία ειδήσεων καταγράφουν τρομακτικά στοιχεία κακοποιημένων και δολοφονημένων γυναικών,που προστίθενται σε μακάβριες λίστες παγκοσμίως. Αγωνίστριες από τη γείτονα Τουρκία,την Αλβανία,εργάτριες βιομηχανιών,εκπαιδευτικοί ,φοιτήτριες,νέες εργαζόμενες,κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους και την αισιοδοξία τους,πως ο αγώνας των εργατριών υφαντουργίας της Ν.Υόρκης που βάφτηκε στο αίμα και οι επαναστάτριες αργότερα που καθιέρωσαν αυτή τη μέρα σαν μέρα της γυναίκας,συνεχίζεται μέσα από τους δικούς τους αγώνες για ίσα δικαιώματα.