ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;


ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ;
Με οίστρο που μπορεί να εξισωθεί μόνο με χουντική περίοδο το Υπουργείο Παιδείας(;) απαιτεί από τους διευθυντές σχολικών μονάδων να στείλουν φωτογραφία από τις αναρτημένες αφίσες που προπαγανδίζουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ στις διάφορες εκδοχές τους στο σχολείο (ολοήμερο, ειδική αγωγή κλπ)! Έτσι θα σιγουρευτεί ότι πειθάρχησαν στην κυβερνητική εντολή και στους ευρωπαίους πάτρωνες- ιμπεριαλιστές. Αυτό τουλάχιστο πιστοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Δεν ξέρουμε αν το επόμενο βήμα θα είναι να στέλνονται βίντεο ή ακόμα καλύτερα να τοποθετούνται κάμερες στα σχολεία που θα επιβεβαιώνουν την πειθάρχηση διευθυντών και εκπαιδευτικών. Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης πρέπει να περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή!
Όσο όμως ακραία τρομοκρατική είναι η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πρέπει να  μας ξαφνιάζει σε μία εποχή που η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής εντείνεται, όταν το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλιμακώνεται (παράδειγμα οι διώξεις της ΕΛΜΕ στην Εύβοια), όσο οι χρήσιμοι ηλίθιοι -και «εύκολοι στόχοι»- των φασιστικών και εθνικιστικών εκδηλώσεων χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η πολιτική των προληπτικών διώξεων και συλλήψεων.
Εξ άλλου η εμπέδωση κλίματος αξιολόγησης στο σχολείο μέσα από διάφορους τρόπους (ομάδες εκπαιδευτικής «υποστήριξης», εκθέσεις, υποχρέωση συλλόγων διδασκόντων να συνεδριάζου συχνά κλπ) είναι μέρος αυτής της αλυσίδας τρομοκράτησης λαού –νεολαίας- εκπαιδευτικών.
Γιατί η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν (κεφάλαιο-ιμπεριαλιστέςς) γνωρίζουν πως ο λαός δεν πρόκειται να «κάτσει –τελικά- στα αυγά του»,  ότι οι αντιδράσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης δεν θα μένουν για πολύ «παγωμένες».
Καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η σιγή… ασυρμάτου των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ομοσπονδίες- ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ) που θα έπρεπε να αναδείξουν το γεγονός και να καλέσουν διευθυντές σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων να μην στείλουν φωτογραφία ούτε για δείγμα! Πρόσφατα εξ άλλου η πλειοψηφία της ΔΟΕ απαγόρευσε στους συλλόγους της πρωτοβάθμιας να πάρουν αποφάσεις που να ακυρώνουν και να αρνούνται τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης που έχουν ξεκινήσει. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση –ειδικά με την τελευταία ενέργεια που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και τα τοπικά της διοικητικά στελέχη- δείχνει τις προθέσεις της και που «το πηγαίνει»…Το ζήτημα είναι να αντιληφτούν οι εκπαιδευτικοί και όσες δυνάμεις αναφέρονται στην ανάγκη αντίστασης σε αυτή την πολιτική ποιο δρόμο πρέπει να βαδίσουν. Γιατί θα δούμε και άλλα…
Μάρτης 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ