Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Για τα γεγονότα στην Γ.Σ.της ΑΔΕΔΥ


Για το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ της 25/10
1.       Η απόφαση του ΓΣ της 25/10 για 24ωρη απεργία στις 9/11 ήταν μια απόφαση εντελώς και φανερά κάτω από τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες απάντησης των νέων μέτρων από τη μεριά του συνδικαλιστικού κινήματος στο δημόσιο τομέα. Ηταν με λίγα λόγια μια χοντρή κοροϊδία. Το γεγονός αυτό είναι τόσο εξώφθαλμο που το ίδιο το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ υποχρεώθηκε (και κάτω από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε) να επανατοποθετηθεί αποφασίζοντας 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη.
2.       Η ψήφιση της πρώτης απόφασης (για 24ωρη) από ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΜΕ, το οποίο διέπραξε γκάφα (;) ολκής, συμπαρατασσόμενο με την ΠΑΣΚΕ στο να τεθεί ο πήχης των κινητοποιήσεων στο χαμηλότερο δυνατό ύψος.
3.       Με την έννοια αυτή, θεωρούμε ότι σωστά έκαναν οι τέσσερις αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων και ψήφισαν μια πιο αγωνιστική πρόταση, που έκανε μέσα στη σύγχυσή της, η καραβοτσακισμένη ΔΑΚΕ: Απεργία για όσες μέρες συζητιούνται τα μέτρα στη Βουλή. Είναι προφανές ότι η πρόταση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια κατεύθυνση ουσιαστικής κλιμάκωσης και να δημιουργήσει απεργιακό κλίμα μάχης. Το γεγονός αυτό είναι ευνόητο για κάθε αριστερό άνθρωπο και ας μην περιπλέκει το ΠΑΜΕ τα προφανή πράγματα για να κρύψει τις επιλογές του.
4.       Από κει και πέρα η πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις για «γενική πολιτική απεργία διαρκείας» δείχνει πλήρη… αναχώρηση από την πραγματικότητα στον ιδιωτικό τομέα των ανύπαρκτων σωματείων και του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων. Η αναχώρηση αυτή δεν ξέρουμε αν είναι απογείωση στο ανέφικτο ή ουσιαστικά ομαλή προσγείωση στην υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στις κυβερνητικές – κοινοβουλευτικές βλέψεις και αυταπάτες των εμπνευστών της πρότασης.

ΟΛΟΙ στην απεργία 6 και 7 Νοέμβρη!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΚΥΣΔ(Π)Ε

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ -ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ -ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ
: τις Γενικές Συνελεύσεις, τις ΕΛΜΕ, τους Διδασκαλικούς Συλλόγους

 

Συναδέλφισσα/ε

            Τις μέρες αυτές τίποτε άλλο δεν κυριαρχεί στη σκέψη μας, χώρος για άλλο τίποτα δεν υπάρχει στην καθημερινότητά μας, παρά πίεση, άγχος, ανασφάλεια αβεβαιότητα, καθώς όλα είναι στον αέρα! Εισόδημα, ασφάλιση, περίθαλψη εργασία, μονιμότητα, σταθερότητα, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, το παρόν και το μέλλον, το δικό μας, των παιδιών μας, των μαθητών μας. Μαζί με αγανάκτηση, οργή αλλά και ασφυξία, απογοήτευση από το γεγονός ότι αυτά δεν βρίσκουν διέξοδο να εκφραστούν, για να επικρατεί μέσα μας ένα αίσθημα ανημπόριας.
Υπάρχει ελπίδα; Και που θα τη βρούμε;
Μπροστά στις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΚΥΣΔ(Π)Ε η πραγματικότητα μας θέτει ξανά  διλήμματα –ερωτήματα.

Με τη συλλογική στάση
ή
την ατομική εξυπηρέτηση ;
Με τη μαχητική διεκδίκηση και 
την οργανωμένη μαζική δράση
ή
τις χάρες, τα ρουσφέτια, και τον εξευτελισμό της προσφυγής στα κομματικά γραφεία ;
Με τον Αγώνα για κατάκτηση δικαιωμάτων
και κατάργηση των άδικων και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων
ή
την παθητικοποίηση και την ομηρία στους παράγοντες του συστήματος, και με την τήρηση άδικων νόμων
Με τον Ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο από το σύστημα συνδικαλισμό
ή
με τα κρατικά όργανα - κυβερνητικά φερέφωνα και παραρτήματα της διοίκησης;
Με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ όργανα: τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές Αγώνα, τις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους που πρέπει να τους ξαναζωντανέψουμε για να γίνουν εργαλεία πάλης στα χέρια μας
ή
με τη νομιμοποίηση δια της συμμετοχής «μας» όλων των αντιδραστικών - αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων των οργάνων αυτών, την επικύρωση  με το πρόσχημα της συναπόφασης  όλων των σχεδιασμών για περιστολή δικαιωμάτων και κατακτήσεων;
Με τα όργανα που ρόλος τους είναι η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας (ΕΛΜΕ, Διδ. Σύλλογοι)
ή
Με τα όργανα που ρόλος τους είναι η εφαρμογή της αντιδραστικής κρατικής και κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση;
Με την Αντίσταση στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, με τον έλεγχο και τη διαφάνεια στα υπηρεσιακά μας ζητήματα, μέσω των δικών μας οργάνων
ή
με το κουκούλωμα, τη συνενοχή, τη νο­μι­μο­ποί­η­ση των αυ­θαι­ρε­σιών και την άμ­βλυν­ση των α­ντι­δρά­σε­ων απέναντι σε αυ­τές.
Με την ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ σε βάση πραγματικής αντίθεσης με το σύστημα και τους εκάστοτε κυβερνώντες
ή
με την διατήρηση του τέλματος της αδράνειας και της υποταγής και επικράτηση λογικών και πρακτικών συνδιαχείρησης;
Για να αναδειχθούν όλα τα παραπάνω, με την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια
ή
με τη νομιμοποίηση του ρόλου των οργάνων αυτών και άρνηση της αναγκαιότητας-δυνατότητας χειραφέτησης από το κράτος και τη διοίκηση
                          Τελικά, με την ΟΡΓΑΝΩΣΗ, τον ΑΓΩΝΑ, την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, δηλαδή με το ΚΙΝΗΜΑ και την ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ που παρήγαγαν το σώμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που σήμερα σφαγιάζονται
ή
ανάδειξη κάθε εκλογικής διαδικασίας σε μητέρα των μαχών, προβολή μιας εκλογολαγνείας-ψηφοθηρίας χωρίς αρχές και  συνέχιση των αυταπατών για το πώς (δεν) αλλάζουν οι συσχετισμοί στην κοινωνία στο σχολείο, στη ζωή μας στον συνδικαλισμό;

Όλα εκείνα που εδώ και 30 χρόνια θεωρούνταν «όπλα» στα χέρια μας αποδείχτηκαν όπλα των δυνάμεων του συστήματος που στράφηκαν εναντίον μας πλήττοντας -διαλύοντας – παραλύοντας τις συλλογικές μας συγκροτήσεις (ΕΛΜΕ –ΣυλλόγουςΑ/θμιας). Πρέπει να «πάμε αλλιώς». Ναι οι πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν παραπάνω είναι δύσκολες. Η μόνη λύση είναι η δύσκολη! Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ !!

Να αρνηθούμε το «τυράκι» της μιας μέρας άδειας, που μας πετά το Υπουργείο
για να πιαστούμε στην «φάκα» της διατήρησης της παραλυτικής κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο
ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Να ζωντανέψουμε τα δικά μας όπλα, τους συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
http://deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                                1 / 11 / 2012

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!


ΟΛΟΙ στην απεργία και στους δρόμους 6 και 7 Νοέμβρη!
Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης!
Κάθε πακέτο μέτρων είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Αποθρασυμένος ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο στοχεύουν στην πλήρη συντριβή των όρων ζωής και συγκρότησης των εργαζομένων. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.
Η τρικομματική κυβέρνηση βάζει το λαό στα κάτεργα για να «βγει η χώρα από την κρίση», λένε. Όμως το ανέκδοτο αυτό είναι τραγικό. Το έργο το ξαναβλέπουμε ίδιο και απαράλλαχτο κάθε λίγους μήνες. Με το που περνάει ένα πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, το κεφάλαιο (με την εκάστοτε κυβέρνησή του) προετοιμάζει το επόμενο, ακόμα πιο ταξικό, ακόμα πιο βάρβαρο.
Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι η έκταση της μάχης που πρέπει να δώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι είναι μεγάλη. Ότι αυτή τη μάχη δεν μπορούν και δε θέλουν να τη δώσουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες με το ζόρι και τελευταία στιγμή κήρυξαν τη 48ωρη απεργία, φοβούμενες μήπως γίνει το έναυσμα για ένα μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό.
Διάφοροι προσπαθούν να μας στρέψουν στην ενσωμάτωση της αγανάκτησής μας σε ανώδυνους κοινοβουλευτικούς δρόμους. Να περιμένουμε τις εκλογές ή την έκβαση στη Βουλή των «αριστερών» προτάσεων νόμου για… κατάργηση των μνημονίων. Οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές λογικές που διέλυσαν το κίνημα επιστρέφουν σα φάρσα…
Είναι ζήτημα ζωής το ανέβασμα του αγώνα μας. Και είναι ζήτημα ζωής η στήριξη της συλλογικής πάλης και η συγκρότηση όλων των εργαλείων αγώνα: σωματείων, επιτροπών αγώνα, πολιτικών συγκροτήσεων. Η οργάνωση και η αποφασιστικότητα του αντιπάλου δείχνει και το δρόμο που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη δουλειά, στη γειτονιά, σε κάθε χώρο που δρα ο εργαζόμενος λαός!
Απεργούμε 6 και 7 Νοέμβρη. Προσπαθούμε να κλείσει το σχολείο μας, παίρνουμε πάνω μας ΟΛΟΙ την επιτυχία της απεργίας. Και κατεβαίνουμε μαζικά στις διαδηλώσεις!
Στις 6 και 7 Νοέμβρη ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
- Για να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα!


deltioake.blogspot.com                                      2/11/2012
 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών