Για τα γεγονότα στην Γ.Σ.της ΑΔΕΔΥ


Για το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ της 25/10
1.       Η απόφαση του ΓΣ της 25/10 για 24ωρη απεργία στις 9/11 ήταν μια απόφαση εντελώς και φανερά κάτω από τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες απάντησης των νέων μέτρων από τη μεριά του συνδικαλιστικού κινήματος στο δημόσιο τομέα. Ηταν με λίγα λόγια μια χοντρή κοροϊδία. Το γεγονός αυτό είναι τόσο εξώφθαλμο που το ίδιο το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ υποχρεώθηκε (και κάτω από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε) να επανατοποθετηθεί αποφασίζοντας 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη.
2.       Η ψήφιση της πρώτης απόφασης (για 24ωρη) από ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΜΕ, το οποίο διέπραξε γκάφα (;) ολκής, συμπαρατασσόμενο με την ΠΑΣΚΕ στο να τεθεί ο πήχης των κινητοποιήσεων στο χαμηλότερο δυνατό ύψος.
3.       Με την έννοια αυτή, θεωρούμε ότι σωστά έκαναν οι τέσσερις αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων και ψήφισαν μια πιο αγωνιστική πρόταση, που έκανε μέσα στη σύγχυσή της, η καραβοτσακισμένη ΔΑΚΕ: Απεργία για όσες μέρες συζητιούνται τα μέτρα στη Βουλή. Είναι προφανές ότι η πρόταση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια κατεύθυνση ουσιαστικής κλιμάκωσης και να δημιουργήσει απεργιακό κλίμα μάχης. Το γεγονός αυτό είναι ευνόητο για κάθε αριστερό άνθρωπο και ας μην περιπλέκει το ΠΑΜΕ τα προφανή πράγματα για να κρύψει τις επιλογές του.
4.       Από κει και πέρα η πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις για «γενική πολιτική απεργία διαρκείας» δείχνει πλήρη… αναχώρηση από την πραγματικότητα στον ιδιωτικό τομέα των ανύπαρκτων σωματείων και του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων. Η αναχώρηση αυτή δεν ξέρουμε αν είναι απογείωση στο ανέφικτο ή ουσιαστικά ομαλή προσγείωση στην υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στις κυβερνητικές – κοινοβουλευτικές βλέψεις και αυταπάτες των εμπνευστών της πρότασης.

ΟΛΟΙ στην απεργία 6 και 7 Νοέμβρη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση