Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 13/6

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της κρατικής τρομοκρατίας
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 13/6

            Την Τρίτη 11 Ιούνη, η κυβέρνηση με μια υπογραφή έκλεισε την ΕΡΤ και έστειλε 2.650 εργαζόμενους στην ανεργία. Λίγες ώρες αργότερα οι θεατές έχασαν την εικόνα στις τηλεοράσεις τους, μερικές μόνο στιγμές αφού ο δημοσιογράφος ανακοίνωνε ότι τα ΜΑΤ ετοιμάζονται να ρίξουν τους πομπούς της ΕΡΤ. Ο λαός που παρακολουθούσε ένιωθε, σχεδόν, ότι σε λίγα λεπτά θα μπει στο σπίτι του η αστυνομία και θα τον συλλάβει προληπτικά.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς της να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, και παραδίνοντας το έργο, τις υπηρεσίες και την περιουσία τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρώτο και καλύτερο, λοιπόν, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Βουλιάζοντας η τρικοματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ όλο και πιο πολύ στη λογική του  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχώρησε στην κατάργηση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, προσθέτοντας κι άλλους  εργαζόμενους στη στρατιά των ανέργων που ήδη έχει δημιουργήσει.

Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η φτωχοποίηση όλων μας και οι απολύσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς κρατική τρομοκρατία, επιστρατεύσεις και ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας.

Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα είναι οι συνάδελφοι μας στην ΕΡΤ, αύριο οι συνάδελφοι σε έναν άλλο φορέα ή οι εργάτες σε ένα μεγάλο εργοστάσιο, μεθαύριο οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί και πάει λέγοντας.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας των επιστρατευμένων, των απολυμένων, των ανέργων, είναι αγώνας όλων μας. Είναι η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν την επίθεσή τους. Είναι η ώρα ολόκληρη ο λαός  να βγει στους δρόμους για να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Η νίκη οποιουδήποτε αγώνα για τα δικαιώματα της ζωής είναι νίκη όλου του λαού!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, όλοι οι επιστρατευμένοι κλάδοι δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα μας επιτρέψει η κυβέρνηση να αγωνιστούμε. Πρέπει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας πάνω στον αγώνα, ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ!

Στις 13 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  Στις 13 Ιούνη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΟΧΙ στις απολύσεις, τα κλεισίματα και την ανεργία – Μόνιμα και σταθερή δουλειά για όλους!

 

deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                           7/6/2013


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Κι έρχεται η στιγμή  για να αποφασίσεις,με πιοούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις!
Τούτοι οι στίχοι,πιο επίκαιρη από ποτέ,τούτες τις ώρες,σύντροφοι και συναγωνιστές,για όλους μας
Να κάνεις απεργία γιατί την ψήφισε το 90 %των συναδέλφων σου και τιμάς την ψήφο τους κι ας σου έχουν βγάλει πολλές φορές τη δυσπιστία τους και την αγανάκτησή τους.Κι ας νομίζεις ότι έχεις πολλά να "χάσεις"αν διαχωρίσεις τη θέση σου ....
Να απεργείς κι ας είσαι επιστρατευμένος γιατί δεν ανέχεσαι να πετάνε 2650 εργαζόμενους στο δρόμο σα να είναι σκουπίδια,κι ας μη γράφει αυτή η απόλυση το όνομά σου!
Να απεργήσεις για το δικαίωμα σου να αγωνίζεσαι .
Γιατί συνειδητοποιείς πολύ καλά,ότι αν δεν παλέψεις έξω απο την αστική νομιμότητα και να συγκρουστείς με αυτή και όλους εκείνους που τη στηρίζουν ,της κλείνουν το μάτι ή κάνουν τα στραβά μάτια,δε θα μπορείς να συνεχίσεις να λέγεσαι άνθρωπος ορθός κι όχι προσκυνημένος!!