Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους λαούςΑλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους λαούς
Ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους υποτακτικούς του
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης - ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες


Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται. Εκατομμύρια άνθρωποι κυνηγημένοι από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο στις χώρες της Ευρώπης. Χιλιάδες πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Κύρια πηγή των προσφυγικών ροών είναι η ματωμένη Συρία που βομβαρδίζεται ανελέητα από Αμερικάνους, Ρώσους, Ευρωπαίους και γείτονές της.
Η ανάπτυξη ισχυρής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης με αεροπορική υποστήριξη στο Αιγαίο, για την «παρακολούθηση των μεταναστευτικών κυμάτων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, αποτελεί μια επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Το δράμα των προσφύγων θα μεγαλώσει αφού έρχονται αντιμέτωποι με τις κανονιοφόρους του ΝΑΤΟ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής που φτιάχνει η κυβέρνηση, η οποία παραχωρεί τη χώρα ως πεδίο δράσης στους «συμμάχους»-δυνάστες μας. Την ίδια ώρα, ο φασισμός παίρνει θέση για να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό με τις ρατσιστικές και πατριδοκάπηλες ιδέες του και να ανακόψει το κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, εξυπηρετώντας έτσι τους σχεδιασμούς των δολοφόνων των λαών. Να απομονώσουμε μέσα από την οργάνωση και την πάλη μας κάθε φασιστική φωνή μίσους.
Και βέβαια η υποκρισία που ως τώρα περίσσευε δίνει τη θέση της στον απόλυτο κυνισμό. Η ΕΕ που έχει βάλει αποφασιστικά το χέρι της στην εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή, αφού για λίγο καιρό πούλαγε ανώδυνη φιλανθρωπία, τώρα κυνικά σπρώχνει για δεύτερη φορά στο θάνατο τα θύματά της.
Όμως, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα στη ζωή, την τροφή, τη στέγη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και καμιά ιμπεριαλιστική ανάγκη, καμιά σκοπιμότητα αστικών τάξεων δεν μπορεί να τα αναστείλει προσωρινά ή πιο μόνιμα. Τα δικαιώματα αυτά είναι καθολικά, παγκόσμια και δεν εξαρτώνται ούτε από το χρώμα, ούτε από το φύλο, ούτε από την περιοχή. Το σχέδιο κυβέρνηση και ΕΕ είναι οι πρόσφυγες να καταστέλλονται, να αποκοπούν από κάθε πρόσβαση στον ελληνικό λαό και να είναι στο έλεος ευρωενωσιακών και κυβερνητικών ΜΚΟ, οι οποίες θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο.
Οι πολεμικές μηχανές που συγκεντρώνονται στην περιοχή, οι απειλές για επέκταση του πολέμου, η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναδεικνύουν τους κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη μας. Πρέπει να βρουν απέναντί τους τον λαό μας, που πρέπει να μπολιάσει τον αγώνα του που δίνει αυτή τη στιγμή για τη ζωή και το ψωμί του, με την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του πάλη. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από την ανάδειξη και στοχοποίηση των κοινών εχθρών. Από κοινού με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους λαούς της περιοχής να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Ως εκπαιδευτικοί πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.
Να πρωτοστατήσουμε για έναν αντιφασιστικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Π.Ε. να πάρουν πρωτοβουλίες και να διοργανώσουν εκδηλώσεις-συζητήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εντάσσουν τη χώρα στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε να υπάρξει συντονισμός ώστε με πρωτοβουλία των εργαζομένων στην εκπαίδευση να διοργανωθούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
 • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι στη φυλάκιση των μεταναστών – προσφύγων.
  Ναι στα πλήρη δικαιώματά τους. Περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, έγγραφα σε κάθε μετανάστη και σε κάθε πρόσφυγα!
  Όχι στις συμφωνίες του Σένγκεν, Δουβλίνο 1 & 2 και σε όλους τους αντιμεταναστευτικούς νόμους. Έξω η
  FRONTEX και κάθε ιμπεριαλιστικός μηχανισμός καταστολής και έλεγχου!
 • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία!
 • Κάτω η πολιτική του πολέμου και της φτώχειας, πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι!
  Καμιά νέα βάση στη χώρα μας! Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ!

                          Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε με ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε με
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
 • Ερείπια αφήνουν όλοι οι φονιάδες και ληστές του πλανήτη που έχουν μαζευτεί στη περιοχή ισοπεδώνοντας χώρες, ξεριζώνοντας λαούς. Και στη χώρα μας μετά τα κινέζικα λιμάνια και τα γερμανικά αεροδρόμια έχουμε και ΝΑΤΟική θάλασσα, με τους θύτες να αναλαμβάνουν την αναχαίτιση των θυμάτων τους, τους πρόσφυγες.
 • Ο Τσίπρας χωρίς τσίπα δηλώνει ότι αν περάσουμε τον «κάβο» θα δούμε φως, -αναπαράγοντας ξανά ΓΑΠ και Σαμαροβενιζέλους– τηρώντας ασφαλώς τη συμφωνία, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, βυθίζοντας ακόμα παραπέρα στο σκοτάδι του εργασιακού μεσαίωνα το λαό, γκρεμίζοντας κάθε κοινωνικό δικαίωμα.
 • Ο Φίλης «βγάζει τη γλώσσα του» στους εκπαιδευτικούς μιλώντας για ποσοστό απεργών 16%, για πλεόνασμα χιλιάδων ωρών(ποια κενά;) και για το «αγώνα»(sic) που δίνει για 20000 προσλήψεις, ενώ έχει βάλει την υπογραφή στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που τις αναστέλλει στο δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016. Και… κάνει «διάλογο»…
 • Οι ΣΥΝΕΚ δηλώνουν ότι αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ! Και δεν ντρέπονται…
 • Η ΔΑΚΕ είναι με τη διαγραφή του χρέους σύμφωνα με το πλαίσιο που στήριξε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Και ούτε αυτή ντρέπεται…
 • Μαζί και οι δυο παρίστανται και νομιμοποιούν τον «διάλογο» του υπ. Παιδείας αποτελώντας τους «φρουρούς» της αδράνειας του κλάδου με τις κοινές τους εισηγήσεις και την εκχώρηση των όποιων δράσεων στην ΑΔΕΔΥ
 • Οι εργατοπατέρες στο δημόσιο μαζί με αυτούς της ΓΣΕΕ συνεχίζουν το έργο που ξέρουν καλά, να υπονομεύουν κάθε θετική αγωνιστική έκφραση όπως την απεργία στις 4/2, καθυστερώντας τα επόμενα απεργιακά ραντεβού για όταν θα κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η κλιμάκωση δια της… αναμονής γίνεται με διευρυμένη παραταξιακή συμφωνία…

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά σημεία της πραγματικότητας που βιώνουμε. Μια πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών από τη μια και ο κοινωνικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο ενάντια στον κόσμο της δουλειάς. Ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη παιδεία, την ασφάλιση, τη περίθαλψη, την ειρήνη, τη δημοκρατία. Κοινός τόπος τόσο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και για τη μνημονιακή αντιπολίτευση.
Πρέπει να είναι καθαρό, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Θα κάνει ελιγμούς, θα επιχειρήσει να διαιρέσει, να αδρανοποιήσει, θα συνεχίσει τα «παράλληλα» ψέματα αλλά δεν θα σταματήσει αν δε τη σταματήσει ο μαζικός ξεσηκωμός των εργαζομένων.
Αυτό είναι και το ζητούμενο. Η απογοήτευση και το «δε γίνεται τίποτα» παρότι κλονίστηκαν από τη συμμετοχή στην απεργία που έφτασε σε ικανοποιητικά ποσοστά (με το «σπρώξιμο» και από τα αγροτικά μπλόκα) εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στο εσωτερικό του κλάδου. Στις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις ήταν εντυπωσιακή η απουσία των εκπαιδευτικών σε όλες τις ΕΛΜΕ.
Αυτό το κλίμα της ηττοπάθειας και τελικά της υποταγής μπορεί και είναι ανάγκη να ανατραπεί. Για να πέσουν και οι μάσκες στους «μάστορες» του κυβερνητικού συνδικαλισμού που σ' αυτό το καθεστώς ανυπαρξίας κινήματος δηλώνουν ότι θέλουν (ας θυμηθούμε την απεργία του Σεπτέμβρη 2013 τι στάση κράτησε κάθε παράταξη ανεξάρτητα τι διακήρυσσε πριν).
Nα είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν. Να συζητήσουμε, να αντιπαρατεθούμε με τις διαχειριστικές λογικές για τη βιωσιμότητα των ταμείων και να αποκαλυφθούν οι ψεύτικες δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα που χρησιμοποιεί το σύστημα για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Το δικαίωμα μας στη σύνταξη είναι πολιτικό ζήτημα και ζήτημα συσχετισμών. Αυτούς τους συσχετισμούς πρέπει να διαμορφώσουμε υπέρ μας. Και αυτοί διαμορφώνονται μέσα στο αγώνα, στην πάλη για να μη περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε πρόγραμμα δράσεων–συλλαλητηρίων-διαδηλώσεων - απεργιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Άμεσα με ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τώρα που τα αγροτικά μπλόκα συνεχίζουν.
Τέλος για τις φιέστες που ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας σχεδιάζοντας να εντάξει στο «διάλογο» τους συλλόγους διδασκόντων πρέπει να πάρει απάντηση την πλήρη άρνηση του κλάδου να νομιμοποιήσει τους προαποφασισμένους «μονόλογους» των ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κοινωνική δυσαρέσκεια-αναταραχή για να γίνει «θαυμάσια κατάσταση» για τη ζωή και τα δικαιώματα μας απαιτεί να πάρουμε την υπόθεση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Κόντρα στο συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής χτίζοντας ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ μαζί με τους αγρότες και άλλους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

                                   Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών