Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

η ΟΛΜΕ απαιτεί!!!!


                      Αθήνα, 15/5/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του, υπέγραψε στις 4/4/14 την απόλυση των πρώτων 85 εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι πρώτες απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων που γίνονται μετά από 100 χρόνια.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας με αριθμό 52529/Δ2/4-4-14 απολύονται 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, αναδρομικά από 22/3/14 και για τους οποίους, από την ημερομηνία αυτή, έχει σταματήσει η μισθοδοσία, αδιαφορώντας και για την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών τους. Ακόμα όμως και σε αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο συνεχίζει την τακτική της ομηρίας. Δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα την απόφαση σε ΦΕΚ για …. προφανείς λόγους, στερώντας τους ακόμα και την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Σε ομηρία επίσης κρατά και τους 1708 εκπαιδευτικούς για τους οποίους έχει παραταθεί μεν η διαθεσιμότητα, αλλά επικρατεί η αβεβαιότητα για την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει πως η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις και η σχετική απόφαση του Υπουργού,  και να προκηρυχθούν άμεσα επιπλέον όσες θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός από το σύνολο των 1793 εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα ή απολυμένοι.  

και αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το απαιτούμε;Πού και πότε στον κόσμο πήρανε πίσω απολύσεις εργαζομένων με διακήρηξη της απαίτησης του σωματείου; Γιατί απο διακηρύξεις ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ πήξαμε.Οι συνάδελφοι μας απολύονται και έχει πέσει βαθιά σιωπή .Κανένας αγώνας ,καμια συλλογική προσπάθεια,καμιά συζήτηση.Οσο και να φωνάξουν οι αρχισυνδικαλιστές την απαίτηση τους,όσο καταδικάζουν έναν ολόκληρο κλάδο σε αδράνεια,τόσο οι απαιτήσεις του αντιπάλου θα είναι πολύ πιο...ηχηρές και αποτελεσματικές.Γιατί ο αντίπαλος είναι αποφασισμένος να διαλύσει κάθε έννοια δικαιώματος.Εμείς ,κάτω από την αγωνιστική καθοδήγηση του κλάδου μας τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε;
Τώρα μάλιστα που πήραμε κι ένα δείγμα εκλογικής "πάλης",μήπως είναι ο καιρός να μπούμε και σε κανένα αγώνα πραγματικής ζωής;Απο εικονικούς χορτάσαμε!!