Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη, 22/1, 6.00μμ στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή

 
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη, 22/1, 6.00μμ
 στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή
 
 Όλοι στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια (Ευελπίδων, κτίριο 7)
Πέμπτη, 23/1, 9.00πμ
 
23 Γενάρη δικάζεται από αναβολή, ο Παύλος Αντωνόπουλος. Η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συντρόφου μας κι αγωνιστή καθηγητή, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, έγινε με την ανυπόστατη κύρια κατηγορία της «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση», όπως απεφάσισε και διέταξε ο αστυνομικός διευθυντής της ΓΑΔΑ, Κ. Μαχαιρίνας, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας Πολίτη, Ν. Δένδια.
Πραγματική αιτία είναι ο παροξυσμός αυταρχισμού και καταστολής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αποκορύφωμα της είχε τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της συγκέντρωσης κατά της ελληνικής προεδρίας και της ΕΕ, την Τετάρτη 8 Γενάρη. Τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς ετοιμάζονται για νέα μέτρα εργατικής και νεολαιίστικης γενοκτονίας. Φοβούνται! Θέλουν να θωρακιστούν απέναντι στον πολιτικό κίνδυνο της ανατροπής τους από ένα λαό που στενάζει από την ανεργία, τη λιτότητα, την ανέχεια και την ταπείνωση.Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή μας, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον μας.
Η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, πλήθος συνδικάτων, , δημοκρατικές αντιφασιστικές κινήσεις και μαζικοί λαϊκοί φορείς,  η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), πολιτικές οργανώσεις, καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/1 στα Προπύλαια και την Πέμπτη 23/1 στα Δικαστήρια. Για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Με το μαχόμενο εκπαιδευτικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν. Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 μ.μ. για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου  Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.
 
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη.
 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του. Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6:00 μμ για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,   γιατί συμμετείχε   στην  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση  και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.
 
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη.
 
Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του.
 
Επίσης, καλούμε την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 πμ. Ταυτόχρονα,  κηρύσσουμε και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις