Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Τρίτη 16/4, 7 μ.μ. στην ΙΩΝΙΔΕΙΟ


15/4/13


Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που προωθεί το σύστημα…
·         Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών,
·         προετοιμασία νομοθετήματος για τη γενίκευση του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία,
·         εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων,
·         στρατοπέδευση ΜΑΤ και ασφαλιτών μέσα σε Πανεπιστημιακούς χώρους,
·         χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, κεντρική, πανελλαδική, επιχείρηση ρατσισμού και βαρβαρότητας («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες,
·         δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων –ακόμα και αναδρομικού χαραχτήρα όπως πρόσφατα στα Χανιά- γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, έκθεση σε δημόσια θέα- για να «νομιμοποιηθεί» και να γίνει αποδεκτή ως «αναγκαία» η κρατική βία- κακοποιημένων συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία»,
·         συλλήψεις με νυχτερινές εφόδους σε σπίτια και χημικά σε προαύλια σχολείου
·         ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών – σύγχρονα κολαστήρια
·         βάναυση κακοποίηση της ιστορίας και προβολή δικτατόρων σε σχολικά βιβλία κοκ.
Όλα αυτά αποτελούν κεντρική κατεύθυνση και επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησης του. Δεν πρόκειται για επιλογές ενός «φανατικού επιτελείου», που «έτυχε» να βρίσκεται κοντά στην εξουσία. Η επιβολή της φασιστικοποίησης είναι αναγκαίος όρος για την προώθηση της πολιτικής της πείνας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης των μαζών, για την εμπέδωση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία για τα ακόμα χειρότερα που απειλούν τη χώρα και το λαό, για την εμπλοκή ακόμα και σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς σε μια περιοχή που φλέγεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Στόχος αυτής της κατεύθυνσης, είναι η καθυπόταξη του λαού και της νεολαίας, το ίδιο το λαϊκό κίνημα.
…και η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή
Η Χ.Α είναι γέννημα αυτής της πολιτικής. Αρα, τα κροκοδείλια δάκρυα του δήθεν «δημοκρατικού τόξου» (τρικομματική, ΜΜΕ, εκδοτικά συγκροτήματα) είναι ψεύτικα και υποκριτικά. Τη μια «καταδικάζουν» τις ακρότητες της Χ.Α., την άλλη έχουν νομιμοποιήσει στην κοινωνία τα ρατσιστικά πογκρόμ, το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Η Χ.Α είναι βαθιά συστημική:
1) Στηρίζει την εταιρία Ελληνικός Χρυσός του Μπόμπολα και της Eldorado Gold (αυτοί είναι καλοί ξένοι), στις Σκουριές Χαλκιδικής
2) Υπερασπίζεται την ΕΕ – την οποία θέλει να την «αλλάξει» σε «ΕΕ των εθνών»!
3) Το βουλώνει χαρακτηριστικά σε σχέση με τις αμερικάνικές βάσεις (κι αυτοί είναι… καλοί ξένοι), με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο.
4) Τάχθηκε ενάντια στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών
5) Εναντιώθηκε στην απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και των Χαλυβουργών
6) Στήνει δουλεμπορικά γραφεία «εύρεσης εργασίας» με αμοιβή 18 ευρώ
7) Τρομοκρατεί μετανάστες και αγωνιστές ως επικουρικός παρακρατικός μηχανισμός δίπλα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής, όπου έχει επιρροή περίπου 60%!
8) Στήριξε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα Σταυρίδη για τον ΤΑΙΠΕΔ (τον οργανισμό που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία στους επίσης καλούς ξένους)
9) Τα στελέχη της που έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες ή κατοχή όπλων αντιμετωπίζουν βελούδινα κατηγορητήρια και την «άψογη» συμπεριφορά των κατασταλτικών μηχανισμών.
10) Στέλεχός της αθωώθηκε σε μια δίκη παρωδία, όπου ασφαλίτες, ΜΑΤ και τραμπούκοι Χρυσαυγίτες έκαναν «πόρτα» σε όποιον πλησίαζε την αίθουσα και δεν ήταν δικός τους.
11) Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και της χούντας, των πιο βάρβαρων, ξενόδουλων και διεφθαρμένων εκδοχών της κυριαρχίας του συστήματος.
Η «θεωρία των άκρων» και ο αντικομμουνισμός στην υπηρεσία του συστήματος και του φασισμού
Για να καλύψει «ιδεολογικά» την επίθεσή του ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό, το σύστημα ανακάλυψε τη «θεωρία των άκρων». Σύμφωνα με αυτήν ο ναζισμός είναι το ίδιο καταδικαστέος με τον κομμουνισμό, η βία του παλαιστίνου αγωνιστή είναι ίδια με τη βία του σιωνιστικού κράτους, η περιφρούρηση μιας απεργίας είναι το ίδιο με το μαχαίρωμα ενός μετανάστη. Το σύστημα χρησιμοποιεί το ιδεολόγημα αυτό μόνο και μόνο για να χτυπήσει το «άκρο» που το ενοχλεί, δηλαδή το λαϊκό κίνημα και τις αριστερές ιδέες. Για να χτυπήσει το κομμουνιστικό κίνημα, που τον προηγούμενο αιώνα αποτέλεσε το πραγματικό αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στο φασισμό. Και για να εξοβελίσει τη διακίνηση των προοδευτικών ιδεών. Ο φασισμός θα συνεχίσει να απολαμβάνει της ασυλίας του συστήματος γιατί είναι κομμάτι του…

Αντιφασιστική πάλη δε γίνεται μαζί με παράγοντες του συστήματος
Η αντιφασιστική πάλη πρέπει να έχει ευρύτητα. Να συμπεριλαμβάνει κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να γίνεται μαζί με παράγοντες και φορείς που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες μετωπικές δράσεις, στο βαθμό που δε στηρίζει πολιτικές που ενισχύουν το φασιστικό φαινόμενο (μνημονιακές και άλλες αντιλαϊκές πολιτικές). Ούτε μπορεί να γίνονται τέτοιες αντιφασιστικές δράσεις η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για Βενιζέλους, Καμίνηδες και διάφορες ΜΚΟ, που τις επικαλούνται για να μπερδεύουν τα πράγματα και δίνεται το πάτημα στους φασίστες να κάνουν τους αντισυστημικούς…
Φασισμός και εκπαιδευτικοί
Το πόσο γρήγορα θα αποκαλυφθεί η πραγματική φύση του φασισμού στα μάτια της νεολαίας, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα η αριστερά και οι δυνάμεις του κινήματος θα μπορέσουν να ανοίξουν έναν αγωνιστικό δρόμο που θα διεκδικεί μια ζωή με δικαιώματα. Ένα δρόμο χωρίς συμβιβασμούς και ξεπουλήματα – σε διάσταση με το σύστημα και το σάπιο κόσμο του. Με άλλα λόγια, το κλειδί το κρατάει η αριστερά. Ωστόσο, θα ήταν λάθος αυτό το γενικό καθήκον αν λειτουργήσει ως άλλοθι για να μην κάνουμε τίποτε σήμερα πάνω στην ανάγκη αποκάλυψης του φασισμού – ναζισμού. Και μάλιστα ως εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τη νεολαία…
Αυτό που θέλει προσοχή είναι –κάτω από τη δυσκολία- να μην πέσουμε στην παγίδα και να θεωρήσουμε ότι βασικό εργαλείο μας στην αντίθεσή μας στο φασισμό είναι ο «θεσμικός τρόπος» είτε κρατικών υποκριτικών πρωτοβουλιών «ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό» είτε η ενδοσχολική καταστολή φασιστικών φαινομένων. Ας μην ξεχνάμε, ότι είμαστε φορείς εξουσίας απέναντι στους μαθητές μας και μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να ισχυροποιήσει το παραμύθι του φασισμού ότι είναι αντισυστημικός.
Η αντιμετώπισή πρέπει να είναι στο πλαίσιο της συλλογικότητας, της υπεράσπισης των ελευθεριών, του κινήματος και, πάντα, στην κατεύθυνση της αποκάλυψης του γεγονότος ότι ο φασισμός είναι το πιο βαθύ, το πιο συστημικό, το πιο βάρβαρο εργαλείο του συστήματος. Βήματα που μπορούν να γίνουν από τα σωματεία και επιτροπές αγώνα εκπαιδευτικών:
1.      Να οργανωθούν αντιφασιστικές διαδηλώσεις.
2.      Να βγουν εκλαϊκευτικά αντιφασιστικά υλικά.
3.      Να οργανωθούν από τα σωματεία πολιτιστικά διήμερα με θεατρικά, προβολές ταινιών, προτάσεις βιβλίων με αντίστοιχο περιεχόμενο.
4.      Να γίνουν συσκέψεις σε σχολεία που έχει εντοπιστεί οξυμένο το πρόβλημα, όπου να αποφασιστούν δράσεις με την ενεργητική συμμετοχή συναδέλφων
5.      Να υπερασπιζόμαστε μέσα στο σχολείο τις κατακτήσεις της γνώσης κόντρα σε μεταφυσικές και αντιεπιστημονικές – αντιδραστικές αντιλήψεις.
·         Η πάλη ενάντια στη φτώχεια, η πάλη για τα δικαιώματά μας είναι και πάλη ενάντια στο φασισμό
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ - Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Η ΑΠΕΡΓΙΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και το δίδυμο αδερφάκι τους ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
·         ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
·         ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ -  Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ