Η Επιτροπή αγώνα μαζί με την Α' ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής παλεύει ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο των τμημάτων των ΕΠΑΛ

Με εξορμήσεις σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο,σαν Επιτροπή αγώνα που βγήκε από τις δύο συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες,μαζί με την ΕΛΜΕ , προσπαθήσαμε να κάνουμε τις πρώτες ενημερώσεις στην περιοχή για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και το πέταγμα των μαθητών εκτός σχολείου,μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους μισούς κλάδους της επαγγελματικής εκπαίδευσης .Ετσι καταργεί οριστικά ένα πού μεγάλο μέρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.Επιπλέον ,νομίζει ότι έτσι θα τελειώσει με τη σταθερή και μόνιμη εργασία,που είναι στους στόχους της.
Οι εξορμήσεις έγιναν της Πέμπτη 26-7-2013 το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων. Παρόντας ήταν και εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων,που θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός.Μοιράστηκε υλικό σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής και ανοίχτηκαν κουβέντες για τα γεγονότα με αρκετό κόσμο,κυρίως νεαρής ηλικίας που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθεί.
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 27-7-2013,στις 5μμ μοιράστηκαν πάνω από 1500 προκηρύξεις στους διερχόμενους στα διόδια της Ελευσίνα Παρά την υπερβολική ζέστη,οι συνάδελφοι που πλαισίωσαν την ενημέρωση με επιμονή παρέμειναν στο χώρο και ενημέρωσαν.
Μετά ακολούθησε παρέμβαση στη πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Ασπρόπυργο,όπου μείναμε μέχρι αργά το βράδυ. Ήταν πολύ σημαντική η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην παρέμβαση αυτή,που έδωσε και άλλη δυναμική στην απεύθυνση μας στον κόσμο.
Σε αντίθεση με όσα λέγονται απο διάφορες κατευθύνσεις,που είτε κυριαρχούνται απο λογικές ήττας είτε σκοπίμως θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση στον κλάδο,ότι η κοινωνία είναι ενάντια μας,όπως συμβαίνει παντού πανελλαδικά αυτό το διάστημα,κανένας από όσους απευθυνθήκαμε δεν στάθηκε αρνητικά απέναντί μας.Αντιθέτως,εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του αγώνα και θα τους έχουμε συμμάχους. Όπως κάθε κλάδος που μπήκε μπροστάρης στο δρόμο του αγώνα,έτσι και οι εκπαιδευτικοί ήδη απο την αρχή διαφαίνεται ότι έχουν πολλούς συμμάχους,πράγμα που πάντα φοβούνται  οι κυβερνώντες ,για αυτό κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας εμποδίσουν να βγούμε στον αγώνα και την απεργία.(βλ,επιστράτευση ,μάζεμα της απεργίας από την ΟΛΜΕ κλπ)
Κανένας συνάδελφος μας που μπήκε σε διαθεσιμότητα δεν είναι μόνος και δεν θα τον αφήσουμε μόνο. Όλοι μαζί από κοινού θα παλέψουμε να μην φύγει κανένας εργαζόμενος απο τα σχολεία ,κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός σχολείου.
Οι αγώνες τώρα αρχίζουν!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις