5 χρόνια μετά... Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες!

5 χρόνια μετά... Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες!

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2008. Μαθητής νεκρός από όπλο αστυνομικού. Μία δολοφονία όχι τυχαία, αλλά καθαρά πολιτική. Μία δολοφονία που αντανακλά όλη την ασχήμια ενός σάπιου μέχρι το κόκκαλο συστήματος. Μία δολοφονία που, όπως καταλαβαίνουμε έπειτα από τόσα χρόνια Μνημονίου, σηματοδότησε την περαιτέρω φασιστικοποίηση της ζωής μας.
Κατά τα δικά μας μικρά Δεκεμβριανά, οι μαθητές καταλάβαμε ποιος είναι ο πραγματικός μας εχθρός. Ένα σύστημα που δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και τη δολοφονία... Απέναντι σε μια αλήθεια που με τόσο βίαιο τρόπο αποκαλύφθηκε στη νεολαία, κυριάρχησε η αυθόρμητη αντίδραση, το αυθόρμητο ξέσπασμα.
Σήμερα λοιπόν, το σύστημα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ολοένα και εντείνει την επίθεση του σε βασικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Και εμείς οι μαθητές σε καμία περίπτωση δεν την σκαπουλάρουμε.
Μας πετάν έξω από τα σχολεία με το «Νέο» Λύκειο στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν φθηνά χέρια εργασίας. Μας τρομοκρατούν με συλλήψεις μέσα από τα ίδια μας τα σχολεία (Σκουριές, Ν. Σμύρνη), στην προσπάθεια τους να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης. Επιβάλλουν τη δικιά τους αστυνομοκρατία και μας τραμπουκίζουν για να σωπάσουμε. Όπου δεν τους επιτρέπουν λόγοι καθωσπρέπειας, στέλνουν τα τσιράκια τους, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μαχαιρώνουν μαθητές χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής, σκοτώνουν αντιφασίστες σαν τον Παύλο Φύσσα!
Αν έχουμε να πάρουμε κάτι από τον αδικοχαμένο Αλέξη, τότε σίγουρα αυτό δεν είναι μια ενός λεπτού σιγή πριν την προσευχή ή μια κατάθεση στεφάνου. Είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Ένα μάθημα ιδιαίτερα επίκαιρο.
Μπρος λοιπόν στην λαίλαπα εναντίον μας, ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε το Δεκέμβρη μας. Καλούμαστε να πολιτικοποιηθούμε οι ίδιοι και να πολιτικοποιήσουμε τα όργανά μας και το μαθητικό κίνημα. Καλούμαστε να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στους αγώνες μας. Καλούμαστε να οργανωθούμε μεταξύ μας και να γίνουμε η γενιά της ανατροπής!

- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
- Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
- ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
http://mathitikiantistasi.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ