Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συμμαθητές- Συμμαθήτριες,
Φαίνεται πως η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.– ΑΝ.ΕΛ. φέρνει τα πιο βάρβαρα μέτρα μέσα από το νέο μνημόνιο. Κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών μας, ενώ τους κλέβουν περισσότερο μέσα από νέους δυσβάστακτους φόρους. Την ίδια στιγμή χτίζουν για εμάς τους μαθητές το σχολείο των λίγων και εκλεκτών και υψώνουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς!
Τα σχολεία που μας υποδέχτηκαν και φέτος φανερώνουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει. Σε αρκετά σχολεία ακόμα δεν υπάρχουν καθηγητές για όλα τα μαθήματα, ενώ τα κενά στα περισσότερα καλύπτονται ευκαιριακά και προσωρινά με ωρομίσθιους καθηγητές. Όπου δεν έχουν δοθεί βιβλία σε μαθήματα,  οι γονείς μας αναγκάζονται και  πληρώνουν από την τσέπη τους για φωτοτυπίες   και για   ξενόγλωσσα. Η ανέχεια και η εξαθλίωση έχουν οδηγήσει πολλούς συμμαθητές μας   να  καταφεύγουν στα συσσίτια. Η δωρεάν δημόσια παιδεία  έχει  γίνει μύθος, αφού οι γονείς πληρώνουν και στο σχολείο και στα φροντιστήρια, όσοι μπορούν βέβαια και αντέχουν  οικονομικά, θυσιάζοντας  άλλα πράγματα για να μορφώσουν τα παιδιά τους!! Ταυτόχρονα, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαμορφώνουν μια ασφυχτική πραγματικότητα στα σχολεία και  παιδιά φτωχών και λαϊκών οικογενειών εγκαταλείπουν το σχολείο και οδηγούνται στην παιδική απλήρωτη εργασία.
 Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας τρομοκρατεί  και απειλεί με εισαγγελικές διώξεις  συμμαθητές μας που προχώρησαν σε αγώνες και καταλήψεις για να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Οι μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλές από τις διευθύνσεις των σχολείων, ακόμα και με αποβολές. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν εμάς τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία, γιατί οι αγώνες μας είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το σύστημα!
Μας στερούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση για να μας στερήσουν αργότερα το δικαίωμα  στη δουλειά με δικαιώματα. Προετοιμάζουν μέσα από  το σχολείο τους αυριανούς υποταγμένους εργαζόμενους- άνεργους, αναλώσιμα φθηνά εργατικά χέρια για να μπορούν οι εκμεταλλευτές μας να κερδοφορούν ανεμπόδιστα. Και είναι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ., που εφαρμόζει αυτή την πολιτική, που πιστή στις εντολές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών,  οδηγεί τους γονείς μας στη φτώχεια, κλείνει σχολεία, ωθεί τους συμμαθητές μας στην εγκατάλειψη του σχολείου, απολύει τους καθηγητές μας. Ταυτόχρονα, ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, που αιματοκυλούν λαούς και δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων.

Μας προορίζουν για τη γενιά του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των χαμένων δικαιωμάτων. Δε θα τους περάσει όμως!Θα πρέπει όλοι οι μαθητές να παλέψουμε στο πλευρό της υπόλοιπης νεολαίας, των γονιών μας και  των εκπαιδευτικών μας, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη δουλειά και τις ελευθερίες μας. Τα όργανα που συγκροτήσαμε (πενταμελή, δεκαπενταμελή) να γίνουν  πεδίο συζήτησης και διεκδίκησης, να γίνουν όπλα απέναντι στην τρομοκράτηση των αγώνων μας. Για να μπορέσουν όλα τα σχολεία να συντονίσουν πραγματικά τον αγώνα τους, να θέσουν στόχους πάλης και να αναμετρηθούν οργανωμένα και νικηφόρα με αυτό που πάνε να μας επιβάλλουν.

·         Για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
·         Για να μην κλείσει κανένα σχολείο
·         Για να μην πεταχτεί κανένας συμμαθητής μας έξω από τα σχολεία.
·       Για να έχουμε όλοι οι μαθητές δωρεάν σίτιση στα σχολεία, δωρεάν βιβλία, μεταφορές κ.λ.π. Κανένας γονιός να μην πληρώνει τίποτα από την τσέπη του!
                  ·         Για να έχουμε δασκάλους και καθηγητές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ