Πρόταση πλαισίου δράσης που προτάθηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και ψηφίστηκε στην ΑΈΛΜΕ Δυτ.Αττικης


Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εμπέδωση της σύγχρονης βαρβαρότητας, το σπρώξιμο του φτωχού λαού στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της χώρας. Το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα γυρνά τη ζωή των εργαζομένων αιώνες πίσω. Επιζεί πάνω στα ερείπια ολόκληρων χωρών αλλά και λαϊκών κατακτήσεων. Νέα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζονται. Για να διαμορφώσουν εργαζόμενους και άνεργους που θα πεινάνε, που δε θα έχουν κανένα δικαίωμα στη δουλειά, στο εισόδημα, στην υγεία και στην παιδεία. Για να διαμορφώσουν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν.
Στην Εκπαιδευση
-          Προωθείται νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού,  η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία.
-          Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα  από  τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Οι νέοι εκπαιδευτικοί  ειδικότερα,  με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
-          Οι δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και οι νέες  σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων, το 10% των σχολικών μονάδων. Οι ταξικοί φραγμοί εντείνονται και δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού.
Και έρχεται και η αξιολόγηση που αποτελεί φίλτρο για να επιλεχθούν αυτοί που θα απολυθούν και φίλτρο μισθολογικής καθήλωσης. Και το σύστημα με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων-τμημάτων και με την επερχόμενη αύξηση ωραρίου γνωρίζει καλά πως θα εμφανίσει «υπεραριθμίες». Για τους εκπαιδευτικούς είναι ζωτικό να μην πάμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την μάχη ο καθένας μόνος του και με τις ατομικές του δεξιότητες ή προσόντα, αλλά να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Ή όλοι ή κανένας
ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας ,με όξυνση των αγώνων, των διαδηλώσεων και των απεργιών. Οργανωμένοι και στηριγμένοι από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι ανατιθέμενοι στις ηγεσίες που έχουν δείξει ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν.
 Είναι η ώρα της κοινής δράσης, του συντονισμού, των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων και τη διεκδίκηση των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή.
  Εξω η τρόικα από τη χώρα - Ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους.
·         Ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Καμία εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να ακουστεί πιο δυνατά ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ.
·         Ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών
·         Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης
·         Όχι στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και στην οικονομική ασφυξία των σχολείων – Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς
·         Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
·         Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
·         να φτιάξουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε: ζωντανά, αγωνιστικά και ταξικά!
·         Στήνουμε επιτοπές αγώνα ανά περιοχή και ανά σχολείο,αν είναι δυνατον,με ανεξάρτητη λειτουργία,που θα φέρνει τους συναδέφους στο προσκήνιο,με καταγραφή προβλημάτων,αυθαιρεσιών κ.λ.π στην κατευθυνση της από κοινού αντιμετώπισης τους
·         Διοργανώνουμε,νεό κύκλο γενικών συνελέυσεων γύρω στις 15 Γενάρη ,για να προχωρησουμε σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ σε αγώνα με διάρκεια.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


**Σημ.Με παρέμβαση του Δημήτρη Καρυώτη που ζήτησε να αφαιρεθεί για να το ψηφίσουν,έφυγε απο την επιτροπή αγώνα το "με ανεξάρτητη λειτουργία",πράγμα που κάναμε αποδεκτό,για να προχωρήσει το ψήφισμα.Το γιατί ζητήθηκε να φύγει....ο νοών νοείτω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις