Απο τις χθεσινές παρελάσεις

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.
Παρέταξαν ΜΑΤ και στρατό

Στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε όλες τις πόλεις γίνανε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Ηράκλειο, Πάτρα, Τρίπολη οι διαδηλώσεις αντιμετωπίστηκαν με τα ΜΑΤ.
Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη. Όπου παρέταξαν και στρατιώτες κατά μήκος της διαδρομής. Μια κίνηση που έμοιαζε - ήταν προειδοποίηση απέναντι σε ένα λαό που βράζει και τον φοβούνται. Τρέμουν στην ιδέα του να ξεσηκωθεί. Φαίνεται η αλλαζονεία του εντολοδότη τους Σόιμπλε, που δήλωσε ότι οι διαδηλωτές στις τελευταίες απεργίες ήταν λίγοι, δεν καθησυχάζει ούτε τους ιμπεριαλιστές ούτε το ντόπιο κεφάλαιο που ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα δεν θα τους είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν ένα οργισμένο λαό που του παίρνουν όχι απλά τις κατακτήσεις του αλλά τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.
Ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται και θέλουν να εμπεδώσουν ένα κλίμα φόβου, να τρομοκρατήσουν αυτό το λαό που πλέον δεν έχει κυριολεκτικά να χάσει τίποτα. 
Παρά λοιπόν τους ...κοκκινομπερέδες, παρά τους ΜΑΤατζήδες οι διαδηλώσεις γίνανε. Άλλωστε το μήνυμα της ημέρας πέρα από τις σαχλαμάρες περί εθνικής ενότητας περιέχει και ένα άλλο μήνυμα. Αυτό του ξεσηκωμού του λαού, της οργανωμένης πάλης του, της αντίστασης και το διώξιμο των κάθε είδους καταπιεστών του.  Ο λαός μας γιορτάζει το ΟΧΙ "σαν κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και όσων τις στηρίζουν".
Γιατί μπορεί ο Σαμαράς να είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Ρίτσου από τη Ρωμιοσύνη την περασμένη Παρασκευή αλλά το σίγουρο είναι ότι στο βάθος του μυαλού του είχε το φόβο μη τυχόν και ξαναπεταχτεί ο λαός μη τυχόν και αντριέψει και θεριέψει, και τότε....




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις