Για τις εκλογές της Α' ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής


Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;
Δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι προτιμότερο. Να έχουν πάθει τέτοια σύγχυση που δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες ή να επιμένουν στο ίδιο έργο με πλήρη συναίσθηση των συνεπειών αυτών;
Ο λόγος για το ΔΣ της ΕΛΜΕ, το οποίο επιμένει στην πάγια τακτική του να πραγματοποιεί τις εκλογές του σωματείου την ίδια μέρα με τις εκλογές της Διοίκησης (για Π-ΚΥΣΔΕ).
Η άποψή μας είναι γνωστή:
Η συνδιοίκηση αποτέλεσε ένα «κόλπο γκρόσο» του κεφαλαίου και ιδιαίτερα της σοσιαλδημοκρατίας για να «βάλει στο βρακί της» το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αμβλύνει τα ταξικά του χαρακτηριστικά, για να ενσωματώσει, να θεσμοποιήσει και να κάνει ακίνδυνη την αμφισβήτηση, για να συσκοτίσει και να αποκρύψει το ρόλο του αστικού κράτους ως όργανο ταξικής επιβολής και κυριαρχίας στον κόσμο της εργασίας.
Και κάλεσε τους «εκπροσώπους των εργαζομένων» (ως μειοψηφία, ασφαλώς – δύο στους πέντε) στα στημένα τραπέζια των Π/ΚΥΣΠΕ – Π/ΚΥΣΔΕ, των οποίων ο ρόλος είναι η πιο αποτελεσματική εφαρμογή των αντιδραστικών κυβερνητικών αποφάσεων.
Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, ασφαλώς, άνθισε το παιχνίδι των μικροεξυπηρετήσεων και των μικροεκβιασμών από τους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές» - αιρετούς στα όργανα αυτά. Σε μεγάλο κομμάτι των εκπαιδευτικών, η απεύθυνση στο σωματείο αντικαταστάθηκε από την απεύθυνση στον αιρετό. Ενισχύοντας ακόμα παραπέρα τη σύγχυση και την απαξίωση της έννοιας του συνδικαλισμού και της συλλογικής πάλης. Αντικαθιστώντας την έννοια του αγωνιστή – συνδικαλιστή με την έννοια του παράγοντα… καλοχαιρέτα.
Με βάση τα παραπάνω εμείς καλούμε σταθερά σε ΑΠΟΧΗ από τα όργανα αυτά. Και σε ενίσχυση των πραγματικών συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, δηλ. των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων.
Δεν έχουμε, ασφαλώς, την απαίτηση από τις άλλες παρατάξεις να συμφωνούν με αυτή μας τη θέση. Εχουμε όμως την απαίτηση (ιδιαίτερα από δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, οι οποίες υποτίθεται ότι διακηρυκτικά συμφωνούν με την εκτίμησή μας για το ρόλο των Π-ΚΥΣΔΕ) να σταματήσουν να επιτείνουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό. Μια σύγχυση που κάνει αρκετούς συναδέλφους να θεωρούν πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα τα ΠΥΣΔΕ και την ΕΛΜΕ, μια σύγχυση που λειτουργεί ακόμα πιο διαλυτικά στην ήδη κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία.
Ισχυρίζεται το ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι έτσι θα ψηφίσουν περισσότεροι στις εκλογές για ΕΛΜΕ. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι η λογική αυτή υποδηλώνει ότι βλέπουν το σωματείο σαν συμπλήρωμα του ΠΥΣΔΕ (οι εκλογές για το σωματείο μπαίνουν ως τσόντα τη μέρα που κάνει εκλογές η Διοίκηση) και πάμε στην ουσία:
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές διαδικασίες δε γίνεται ούτε μέσω υποχρέωσης ούτε μέσω κομπίνας. Γίνεται όταν και γιατί έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα αυτή, όταν και γιατί έχουν πειστεί ότι μόνο η δική μας συγκρότηση και οργάνωση –ανταγωνιστικά με την πολιτική του συστήματος και τον κρατικό μηχανισμό που την επιβάλλει- μπορεί να δώσει απαντήσεις στη βαρβαρότητα που λεηλατεί τις ζωές μας.
Η επιλογή του ΔΣ της ΕΛΜΕ λειτουργεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση…

·       Μαζική ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές της διοίκησης

·        Καμιά υποταγή στα κρατικά φερέφωνα - Καμιά συνενοχή

·       Στηρίζουμε τις μαζικές διαδικασίες του κλάδου, τις ΕΛΜΕ και τις γενικές συνελεύσεις της
·       Συνδικαλισμός ανεξάρτητος από το κράτος και την κυβέρνηση


deltioake.blogspot.com                          29/10/2012
 



Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ