ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών – να γίνουν συνελεύσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ να καλέσουν σε ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών – να γίνουν συνελεύσεις



Με απλά λόγια, είναι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Να μην περάσουν
Τα ωρολόγια προγράμματα για Γυμνάσια και Λύκεια που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας περιορίζουν δραστικά τις ώρες μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Οικιακής Οικονομίας, εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα και μειώνουν τις ώρες Φυσικής, Βιολογίας, Γεωλογίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Ενώ με την κατάργηση μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ υπάρχουν ειδικότητες (πχ μηχανικοί) που μένουν με μηδενικό ωράριο. Και μένει να δούμε τι νέα σφαγή θα γίνει με το νόμο που ετοιμάζεται για την Τεχνική Εκπαίδευση.

Με μια απλή υπογραφή, η κυβέρνηση της τροπολογίας της ντροπής και του νόμου – λαιμητόμου, προχωράει στην ΑΠΟΛΥΣΗ εκατοντάδων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι εργάζονται για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί συνθήκες πίεσης, τρομοκράτησης και αποφασιστικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων συναδέλφων των ειδικοτήτων αυτών, οι οποίοι θα βγουν στην υπεραριθμία και στην περιπλάνηση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της επανάληψης του σεναρίου των διαθεσιμοτήτων.

Οσο μας αφορά, δεν έχουμε κανέναν σκοπό να μπούμε σε μια λαθεμένη συζήτηση για να αποδείξουμε το «χρήσιμο και απαραίτητο» εκείνων ή των άλλων μαθημάτων. Και αυτό για δύο λόγους: καταρχάς γιατί το Υπουργείο κυνικά μας αντιμετωπίζει όλους ως αναλώσιμους -δημιουργώντας επίπλαστα την αίσθηση ότι κάποιοι ευνοούνται (πχ. Φιλόλογοι, πληροφορικοί)- εφόσον με το πολυνομοσχέδιο αποθαρρύνει μαθητές από το Γυμνάσιο και τους πετάει εκτός σχολείου στο λύκειο (τράπεζα θεμάτων, βάση, μείωση εισακτέων) και δεύτερο και σημαντικότερο γιατί το κρίσιμο ζήτημα είναι η υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος στη δουλειά, ενός από τα πιο βασικά στη ζωή! Ενός δικαιώματος που αφορά ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, που αφορά, τελικά, ΟΛΟ το ΛΑΟ.
Δεν είναι δυνατόν με μια μονοκοντυλιά, η κυβέρνηση να διαλύει τις ζωές συναδέλφων και η διαδικασία της διόρθωσης των πανελλαδικών να συνεχίζεται απρόσκοπτα στην πλάτη αυτών των συναδέλφων, αναπληρωτών και μόνιμων. Οι εξελίξεις αυτές είναι σοβαρές και μας αφορούν όλες και όλους.
·        Καταγγέλλουμε την αμετάκλητη απόλυση των συναδελφισσών και συναδέλφων αναπληρωτριών και αναπληρωτών, θυμάτων της κυβερνητικής απόφασης.

·        Καταγγέλλουμε την τεχνητή παραγωγή υπεραριθμιών και την δραστική επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των μόνιμων συναδελφισσών και συναδέλφων των παραπάνω ειδικοτήτων.

·        Απαιτούμε την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης - Καμία απόλυση – απαιτούμε μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
·        Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν κινητοποιήσεις και όχι παραστάσεις μελών ΔΣ – δε φιλοδοξούμε να γίνουμε «συνομιλητές» του συστήματος.

·        Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καλέσουν γενικές συνελεύσεις.


·        Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καλέσουν σε ΑΠΟΧΗ από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών όλων των μαθημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ