Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! Ο ΠΑΥΛΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

16 ΣΕΠ 2019

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | Ο ΠΑΥΛΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Το Σαββατοκύριακο  14 & 15 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ "Παύλος Φύσσας Killah P" στο χώρο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι. Στο Φεστιβάλ παρέμβηκε και η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά καταθέτοντας την άποψή της όπως εκφράζεται με το κείμενο που ακολουθεί:

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ! 
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! 
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Έξι χρόνια συμπληρώνονται, φέτος το Σεπτέμβρη, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του φασίστα-χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μία καθόλου τυχαία δολοφονία, αλλά αντίθετα μια πολιτική δολοφονία, μιας και ο ίδιος ο Παύλος, με τα τραγούδια του και τη δράση του εναντιωνόταν στο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Όλα αυτά τα χρόνια έχει στηθεί για τα καλά ένα «θέατρο παραλόγου», από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλων) όσον αφορά τη δίκη της «Χρυσής Αυγής», που κρύβει μέσα του διάφορες πολιτικές πλευρές: Ξέπλυμα της φασιστοσυμμορίας, τακτικές επιλογές του συστήματος, όπως τα σχέδια για μια «σοβαρή» «Χρυσή Αυγή», προεκλογικά παιχνίδια, για να εξασφαλιστεί η διαχείριση του συστήματος αυτού.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και κάθε φασιστικό μόρφωμα που έχει προκύψει αποτελούν γέννημα του ίδιου του καπιταλισμού και μάλιστα από τα πιο ‘μαύρα’ και δολοφονικά «παιδιά» του. Όπου υπάρχει και θα υπάρχει η φωνή της αντίστασης, η φωνή του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και τη καταπίεση του σάπιου και εξαρτημένου καπιταλιστικού συστήματος, απέναντι στο λαό, την νεολαία και την εργατιά, αυτοί θα είναι εκεί για να καταστείλουν αυτές τις φωνές, ως πιστά μαντρόσκυλα των αφεντικών τους. Ο φασισμός ωστόσο δεν ηττήθηκε, λόγω της μη εισόδου της φασιστοσυμμορίας στη βουλή. Παρά την επίδραση που είχαν σ΄ αυτό οι αντιφασιστικές κινήσεις, παρά τη… χαρά που νιώθει ο κάθε δημοκρατικός άνθρωπος με την εξέλιξη αυτή, αυτή απέχει πολύ απ΄ το να χαρακτηριστεί «νίκη του αντιφασιστικού κινήματος». Γιατί ένα τέτοιο κίνημα -μαζικό, λαϊκό, πολιτικοποιημένο και διαρκές- δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί. Γιατί τα διάφορα ακροδεξιά και αντιδραστικά μορφώματα «παίζουν» όλο και πιο έντονα στο κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό. Γιατί η «επίσημη» πολιτική της φασιστικοποίησης συνεχίζεται αμείωτη. Και γιατί το σύστημα αυτό έχει σαφώς ανάγκη και τους διάφορους τραμπούκους και μαχαιροβγάλτες.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο νέο γύρο της επίθεσης που απαιτούν ντόπια και ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Καταργεί πλήρως το λαϊκό Άσυλο, διώκει τη διακίνηση των ιδεών, ανασυστήνει αστυνομικά σώματα καταστολής, απελευθερώνει τον Κορκονέα, προωθεί νέους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, εντείνει τη φασιστικοποίηση, την καταστολή στα Εξάρχεια ως πρόβα τζενεράλε απέναντι στο λαϊκό- εργατικό κίνημα, βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας μας, δίνοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και ιδιαιτέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, βάζοντας έτσι το λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους και η συνέχεια έπεται.

Αυτό που προκύπτει ως άμεση ανάγκη είναι λαός και νεολαία να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στη βάρβαρη επίθεση του συστήματος. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει. Το δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στην υγειά, στη στέγαση, στις ελευθέριες, σε μια ανθρώπινη και ειρηνική ζωή! Σε αυτόν τον αγώνα, απέναντι στους κοινούς εχθρούς, ο λαός μας έχει ένα πολύτιμο σύμμαχο, τους προσφυγές και τους μετανάστες. Σε αυτό το πεδίο θα αποκαλυφθεί πλατιά στο λαό και τη νεολαία ο φασισμός ως το μακρύ χέρι του συστήματος και θα ηττηθεί ως το μαντρόσκυλο του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Σ’ αυτούς τους αγώνες θα ζει για πάντα ο Παύλος!

• Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

• ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

• ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

• ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΑΡΝΗΣΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση