ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΦΥΣΙΚΟΥΣ! ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!


Δικάζουν 9 συναδέλφους μας επειδή πάλεψαν με το σύλλογο τους για τα αυτονόητα. 
Δύο χρόνια πριν, όταν το φοιτητικό κίνημα πάλευε ενάντια στη ψήφιση του νόμου πλαίσιο της Διαμαντοπούλου -του νόμου που φέρνει τις διαγραφές και τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια- οι καθηγητές του φυσικού επέλεξαν να τιμωρήσουν το σύλλογο φυσικού για τις καταλήψεις και έκοψαν την εξεταστική. Μετά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε με κάλεσμα του συλλόγου, στην οποία έδωσαν το παρών και φοιτητές από άλλες σχολές, οι καθηγητές επέλεξαν να σύρουν στο πειθαρχικό φοιτητές που έκριναν αυτοί ότι πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις και να καταθέσουν μήνυση στα δικαστήρια. Δύο χρόνια μετά, έπειτα από μαζικές διαμαρτυρίες των φοιτητών κάθε φορά που συνεδρίαζε το πειθαρχικό, και αφού οι καθηγητές συνεδρίασαν τελικά στα κρυφά για επιβάλλουν αναστολή εξαμήνου σε 9 συναδέλφους μας, το θέμα έχει φτάσει στα αστικά δικαστήρια.
Η φασιστικοποίηση μέσα στις σχολές. Πρόκειται για ξεκάθαρη ποινικοποίηση του αγώνα των φοιτητών με σκοπό την τρομοκράτηση τους. Και δεν είναι φυσικά μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει την οργανωμένη πάλη, τις εστίες αντίστασης είτε μέσα στις σχολές είτε έξω από αυτές. Περνούν από δίκη και καταδικάζουν(!) μαθητές στη Λαμία επειδή έκαναν κατάληψη, επιστρατεύουν και χτυπούν κάθε απεργία που μπορεί να κερδίσει, μιλούν για τον “ακραίο” λαό που με τις αντιστάσεις προσπαθεί να βάλει φρένο στη πολιτική των ιμπεριαλιστών και ντόπιων κεφαλαιοκρατών. Στα ΜΜΕ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για χαμένα εξάμηνα, και κάθε φορά που η νεολαία κατεβαίνει στο δρόμο στέλνουν τα ΜΑΤ να τη σαπίσουν στο ξύλο. Μέσα στα πανεπιστήμια, μαζί με το ''πάντα πρόθυμο'' καθηγητικό κατεστημένο καταρτίζουν εσωτερικούς κανονισμούς πειθάρχησης των φοιτητών, απαγορεύουν αφίσες, συνθήματα και γενικές συνελεύσεις, οι καθηγητές μπαίνουν στο μάθημα και διδάσκουν το “νόμος και τάξη”, τα ματ κάνουν παρέλαση στην ΑΣΣΟΕ σε κάθε ευκαιρία. Φασιστικοποιούν τη ζωή μέσα στις σχολές, χτυπάνε τα δημοκρατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, ακριβώς για να φέρουν δίδακτρα και διαγραφές, ακριβώς για να φτιάξουν ένα Πανεπιστήμιο ερμητικά κλειστό για τη πλειοψηφία της νεολαίας.
Η φασιστικοποίηση μπορεί να απαντηθεί μόνο με όρους κινήματος. Την ερχόμενη Πέμπτη 5/12, μία μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, εκδικάζεται η έφεση των 9 συναδέλφων μας στο Εφετείο Χανίων. Πρέπει το ζήτημα να ανοίξει στα αμφιθέατρα και στις γενικές συνελεύσεις, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Η υπεράσπιση των αγώνων μας, του δικαιώματος μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε μέσα από τους συλλόγους μας δε μπορεί γίνει μέσα από ερωτήσεις στη βουλή ή να απαντηθεί δικηγορίστικα. Ίσα ίσα έτσι περνάει η τρομοκρατία στους φοιτητικούς συλλόγους, καλλιεργείται η λογική της ανάθεσης, και το φοιτητικό κίνημα εγκλωβίζεται ως παρατηρητής μιας υπόθεσης που πρώτα και κύρια αφορά το ίδιο. Πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να βγούμε να υπερασπιστούμε τους 9 φυσικούς, να υπερασπιστούμε τους αγώνες μας. Να σπάσει η ποινικοποίηση στη πράξη με όρους κινήματος, κόντρα στη πολιτική της φασιστικοποίησης που μας θέλει σκυφτούς και φοβισμένους. Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, που γεμίζει πανεπιστήμια και σχολεία ταξικούς φραγμούς για να μη μπορεί να σπουδάζει το παιδί του εργάτη, του αγρότη, του υπάλληλου, του εργαζόμενου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε!Κανένας δε θα χαλάει τους σχεδιασμούς μιας αντιδραστικής πολιτικής στην εκπαίδευση

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις