ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας             
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                            
Τηλ. : 6909-099055


Οι αλλαγές στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι ραγδαίες και αφορούν το σύνολο των εμπλεκομένων σε αυτήν.
Συγκεκριμένα προβλέπουν:
 Α) Τη μεταφορά χιλιάδων μαθητών απ’ την Λυκειακή βαθμίδα (Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) στα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ, ιδιωτικοποιώντας στην ουσία ένα μεγάλο μέρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Β) Την ελαχιστοποίηση του κόστους του Δημόσιου σχολείου με συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων μέσω της αύξησης των μαθητών ανά τμήμα (πρόσφατη απόφαση για νέα αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 30 μαθητές και πάνω), τη μεταφορά μαθητών στα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ (ΣΕΚ), όπου κατά κόρον δραστηριοποιούνται οι ιδιώτες για τους οποίους θα υπάρξει και γενναία χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών κονδυλίων που θα καλύπτει μέρους των διδάκτρων των σπουδαστών και την κατάργηση ουσιαστικά της μεταφοράς των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές στα σχολεία τους.
Γ) Την ελαχιστοποίηση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της ήδη αποφασισμένης αύξησης των ωρών διδασκαλίας και των αποτελεσμάτων των μέτρων για το δημόσιο σχολείο, που οδηγεί αναπόφευκτα σε νέες απολύσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, πέραν των 6000 αναπληρωτών που δεν θα επαναπροσληφθούν, των 2500 διαθεσιμοτήτων που ήδη έχουν ανακοινωθεί το καλοκαίρι με την κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και των 5000 αναγκαστικών μετατάξεων προς την Α/μια Εκπαίδευση.
Δ)  Κλείνουν τα ολοήμερα τμήματα στα Δημοτικά σχολεία, αφού δεν θα στελεχωθούν με δασκάλους και,  όπου είναι δυνατό, η λειτουργία τους θα πραγματοποιείται από τις ειδικότητες (όποτε αυτές προσληφθούν) ή από διαφορετικό δάσκαλο κάθε ημέρα.
Ε) Καταργούν την ενισχυτική διδασκαλία : όσοι εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο στο σχολείο τους δεν θα αναλαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία σ’ αυτό, αλλά  θα μετακινούνται σε όμορα σχολεία με σκοπό την κάλυψη κενών.
ΣΤ) Αδιαφορούν για την Ειδική Αγωγή, μειώνοντας τα χρόνια φοίτησης στο σχολείο, μετακινώτας τους δασκάλους Τμημάτων Ένταξης για κάλυψη κενών στη Γενική Αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί πρόσφατα με δημοκρατικές διαδικασίες μέσω των Γενικών τους Συνελεύσεων αποφάσισαν να αντιταχθούν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από 16/9/2013.
Αυτός ο αγώνας όμως δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς. Αφορά τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία γιατί η διεκδίκηση πραγματικού δημόσιου σχολείου ανοιχτό σε όλα τα παιδιά αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα που αφαιρείται απ’ την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και το σύνολο των εργαζομένων επιβάλλεται να συντονίσουμε τους αγώνες μας.
Σας καλούμε στη συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 19/09/2013 στις 19.30 στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και να συντονίσουμε τη δράση μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις