«Σώστε τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ» Μια εκστρατεία υπέρ των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ


DOC TV
28.06.2013
Ο Γιάννης Π., μουσικός και εργαζόμενος στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ξεκίνησε καμπάνια υπέρ των Μουσικών Συνόλων της Κρατικής Τηλεόρασης. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να διατηρήσει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του τη δουλειά του, αλλά να διασωθεί και ο πολιτισμός και η κουλτούρα της κλασικής μουσικής.

«Αγαπητοί φίλοι σε ολόκληρη την Ελλάδα,

Ονομάζομαι Γιάννης και εργάζομαι στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ως βιολοντσελίστας τα τελευταία 22 χρόνια. Πριν από δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω. Αυτήν τη στιγμή που οι πολιτικοί ηγέτες παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας, εγώ σας γράφω από τα υπό-κατάληψη studios της ΕΡΤ όπου είναι ο καθημερινός τόπος εργασίας μου. Πολύ σύντομα είναι πιθανόν όλοι οι μουσικοί της ΕΡΤ να χάσουμε τις δουλειές μας. Το μέλλον των Μουσικών Συνόλων είναι αβέβαιο.

Μόνο εάν κινητοποιηθούμε άμεσα μπορούμε να σώσουμε τα Μουσικά μας Σύνολα και τον πολιτισμό μας. Οι φωνές μας είναι το μοναδικό μέσο πίεσης προς τους πολιτικούς αρχηγούς που με πρόφαση την “κρίση” έχουν απαξιώσει κάθε μορφή πολιτισμού, και συνεχίζουν ανεμπόδιστοι. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Σαμαράς αυτήν τη στιγμή είναι μια ακόμη μεγαλύτερη κατακραυγή. Πατήστε στο 
http://www.avaaz.org/en/greece_orchestra_gr/?brlxccb&v=26334  , για να βάλετε την υπογραφή σας και να σώσουμε τα Μουσικά Σύνολα.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ είναι μοναδικά σε εθνικό επίπεδο. Εξυπηρετούμε την ελληνική ραδιοτηλεόραση, όπως άλλα σύνολα εξυπηρετούν ευρωπαϊκά μέσα σαν το ιταλικό RAI και το βρετανικό BBC. Κάνουμε ηχογραφήσεις, ζωντανές εκπομπές, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για χιλιάδες μαθητές της χώρας μας και εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ.

Η ορχήστρα για εμένα είναι απλά το σπίτι μου, και οι συνάδελφοί μου η οικογένειά μου. Αλλά για χιλιάδες έλληνες πολίτες είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι πως με το κλείσιμο των μουσικών συνόλων, το κάθε παιδί,ο κάθε πολίτης, που μπορούσε δωρεάν και εύκολα να έρθει σε επαφή με την κλασική και την ποιοτική μουσική, χάνει αυτήν την ευκαιρία και μένει έρμαιο σε οποιαδήποτε μορφή μουσικής υποκουλτούρας.

Μόνο η κοινωνική κατακραυγή και ο φόβος της καταψήφισής τους μπορεί να τους σταματήσει από την κατακρεούργηση του πολιτισμού στην Ελλάδα. Σταθείτε στο πλευρό μας! Κάνετε κλικ για να υπογράψετε και μοιραστείτε την καμπάνια μας με όλους. Με ελπίδα, Γιάννης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ