Χιλή: 122 συλλήψεις ενηλίκων και ανηλίκων σε κατειλημμένα σχολεία

Σε συλλήψεις 122 ατόμων, μεταξύ αυτών και πολλών ανηλίκων, προχώρησε η αστυνομία της Χιλής, μετά από εφόδους σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία βρίσκονταν κατειλημμένα από τους μαθητές τους
Τα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα την Κυριακή για την επιλογή υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι καταλήψεις αποτελούν μέρος ενός κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης το οποίο διαρκεί τα τελευταία δύο χρόνια, με αίτημα την αναβάθμισή της και την επέκταση του δωρεάν χαρακτήρα της.

Η αστυνομία είχε συγκρουστεί την Τετάρτη το βράδυ με δεκάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, σε μια πανεκπαιδευτική διαδήλωση η οποία κατέληξε σε 100 συλλήψεις και στον τραυματισμό 10 αστυνομικών.

Από την πλευρά του, ο χιλιανός υπουργός Εσωτερικών, Αντρές Τσάντγουικ, έκανε λόγο για «αποκατάσταση της τάξης», ενώ σημείωσε ότι οι περισσότερες εκκενώσεις σχολικών κτηρίων έγιναν ειρηνικά.

Μαθητές είχαν οχυρωθεί σε σχολικά ιδρύματα χρησιμοποιώντας θρανία και καρέκλες.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες αστυνομικών οι οποίοι εισέβαλλαν σε σχολεία.

Το κίνημα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων στη Χιλή μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, το 1990.

To δημοσίευμα του Reutersκαι του BBC
- See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44616/Xili-122-sullipseis-enilikon-kai-anilikon-se-kateilimmena-sxoleia#sthash.GnxM95nO.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ