Φασιστικού τύπου δίωξη νηπιαγωγού στη Λευκάδα για «αντιεθνισμό»


Η δίωξη της νηπιαγωγού στη Λευκάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των εποχών που διανύουμε. Η Χυσή Αυγή έδρασε και εδώ, δίνοντας την ευκαιρία στο κράτος να τρομοκρατήσει μετακινώντας τη νηπιαγωγό από το σχολείο της και ασκώντας εναντίον της πειθαρχικά μέσα (ΕΔΕ). Η νηπιαγωγός βρέθηκε «τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί» γιατί έκανε απλώς τη δουλειά της ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αναλυτικών προγραμμάτων σχετικά με τη διαθεματική και πολυπολιτισμική προσέγγιση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο. Κατηγορήθηκε για αντιεθνισμό, γιατί σεβάστηκε την επιθυμία 8 παιδιών αλβανικής καταγωγής να ζωγραφίσουν και την αλβανική σημαία μαζί με την ελληνική.

Η καταγγελία έγινε ανώνυμα προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, ο οποίος απαίτησε την τιμωρία της. Η εντολή για τη δίωξη, όπως αποκαλύπτει η ΔΟΕ, ξεκίνησε από τον αρμόδιο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υφυπουργό που ζητούσε αυστηρή αντιμετώπιση (διαθεσιμότητα) και υλοποιήθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή Ιονίων Νήσων και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας που ξεκίνησε αμέσως ΕΔΕ, μετακινώντας τη νηπιαγωγό σε άλλο σχολείο! Ύστερα από κινητοποίηση των συναδέλφων της και παρέμβαση της ΔΟΕ, το θέμα έληξε(;) και η νηπιαγωγός επέστρεψε στη θέση της. Από εκεί και μετά όλοι οι διώκτες παρουσίαζαν το γεγονός, ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν μία παρεξήγηση!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες της ΧΑ απαιτούν κάτι και η κυβέρνηση σπεύδει να το ικανοποιήσει. Πρόσφατα ζήτησαν από την κυβέρνηση λίστα με όλα τα αλλοδαπά νήπια σε παιδικούς σταθμούς και διαβιβάστηκε το «αίτημα» στους δήμους. Για τη γιορτή του Πολυτεχνείου ζήτησαν να αντιμετωπιστεί «η παραβατικότητα» εκπαιδευτικών και μαθητών, όσων ξεφεύγουν από το πλαίσιο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Παλιότερα δήλωσαν ότι θα μπουκάρουν σε νοσοκομεία και σχολεία και θα πετάνε έξω τους αλλοδαπούς και τα παιδιά τους.
Οι φασιστικές προκλήσεις δεν αποτελούν παραφωνία στην Ελλάδα των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι το δεξί χέρι της επίθεσης του συστήματος, συμπληρώνουν την κρατική καταστολή, τις πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις για να επιτευχθεί «διά πυρός και σιδήρου» η πλήρης υποταγή ΟΛΩΝ στην εξαθλίωση. Ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση δεν στοχεύουν μόνο τους μετανάστες ή κάποιους αγωνιστές συνδικαλιστές, αλλά όλον τον λαό, για να μη σηκώνει κεφάλι, για να μην υπάρχει μαζικό κίνημα. Στόχος μπορεί να γίνει ο καθένας και με οποιαδήποτε αφορμή. Γι' αυτό και οι διώξεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η λίστα των «παραπτωμάτων» για αργία-διαθεσιμότητα στο Δημόσιο είναι ήδη έτοιμη και είναι μεγάλη. Το θεσμικό πλαίσιο (βλέπε αξιολόγηση), επίσης. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το μαζικό κίνημα που θα κόψει τα πόδια στον φασισμό και θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις