Να τες και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αξιολόγησης των σχολείων!

 

Να τες και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αξιολόγησης των σχολείων! Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

            Τόσες πολλές προσπάθειες για την «βελτίωση» των σχολείων δεν έχουμε ξαναδεί!

            Μετά την επιβολή, με το δόγμα «νόμος και τάξη», και με την απαραίτητη απαγόρευση απεργίας, της εσωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων από το Υπουργείο Παιδείας την προηγούμενη χρονιά. Μετά την ανακοίνωση για εκπαιδευτικούς μέντορες στους νεοδιόριστους, συντονιστές σχολείων, τάξεων και μαθημάτων.

            Τώρα ξεφυτρώνουν και ιδιωτικές πρωτοβουλίες βαθμολόγησης των σχολείων! Μια απίθανη ιστοσελίδα (topschools) έχει στείλει μέηλ σε σχολεία ότι μπορούν να την «επισκεφτούν» για να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους την οποία έχει διαμορφώσει η «κοινωνία». Διευκρινίζεται φυσικά στο τέλος ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει σχέση με την αξιολόγηση του Υπουργείου. Περιμένουμε σε λίγο να… μαλώνουν οι αξιολογήσεις μεταξύ τους!

            Η «νέα κουλτούρα» και το κλίμα αξιολόγησης που διαμορφώνονται περικυκλώνουν και θα «πνίξουν» τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Δημιουργείται κλίμα ασφυκτικής πίεσης από παντού για να δεχτούν οι εκπαιδευτικοί την αξιολόγηση και να περάσει και στην κοινωνία σαν κάτι αντικειμενικό και αναγκαίο.

            Η αξιολόγηση έρχεται να κανονικοποιήσει τις ταξικές πολιτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία αλλά και να διαμορφώσει εκπαιδευτικούς φοβισμένους, στην εργασιακή ανασφάλεια, έρμαια των επιδιώξεων του κράτους. Για αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί τις πολλαπλές διασπάσεις στο εσωτερικό του κλάδου.

            Οι εκπαιδευτικοί παρά την τρομοκρατία, παρά τα αδειάσματα των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ παραμένουμε σταθερά αντίθετοι στην αξιολογική επίθεση.

            Και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να έχουν ταχθεί -επι της ουσίας- υπέρ της αξιολόγησης, αλλά και με  το υπουργείο, διάφορους άλλους πρόθυμους λαγούς (όπως το topschools) να δημιουργούν πιέσεις για την αξιολόγηση έχουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.

Text

Description automatically generated with medium confidenceΝα πάρουμε την υπόθεση της μάχης για την κατάργηση της αξιολόγησης στα δικά μας χέρια! Με διαδηλώσεις, απεργίες-στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία μας.

agkinekp.blogspot.gr

18/9/2022

 
           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις