ΝΕΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ: περιβάλλον που ευδοκιμούν αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα

 

ΝΕΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ: περιβάλλον που ευδοκιμούν αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα

 

Το «Νέο Αναβαθμισμένο Ολοήμερο» με διευρυμένο ωράριο ως τις 5:30μμ, θα εφαρμοστεί πειραματικά φέτος στα μισά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα γενικευτεί η λειτουργία του από του χρόνου. Χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Η πρώτη περιλαμβάνει μία διδακτική ώρα για τη σίτιση η δεύτερη δύο διδακτικές ώρες για μελέτη-προετοιμασία. Η τρίτη ζώνη καλύπτει τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες που θα είναι συνεχόμενες με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα. Σε αυτή εντάσσονται οι «σχολικοί μαθητικοί όμιλοι» με διάφορες δράσεις (αθλητισμό, χορό, ομαδικά παιχνίδια κ.λπ.). Ο μαθητής μπορεί να διαλέξει μία ή και περισσότερες.

 

Το νέο ολοήμερο δεν φέρνει αλλαγές μόνο στο απογευματινό πρόγραμμα. Επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία του σχολείου.

·         Για τα 5.000 σχολεία που έχουν επιλεγεί, προσλαμβάνονται μόλις 3.500 αναπληρωτές. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για τη λειτουργία τους. Θα τραβηχτούν ξανά στο ολοήμερο οι εκπαιδευτικοί του πρωινού προγράμματος για περισσότερες ώρες.

·         Ελαστικοποιείται κι άλλο το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών για να καλυφθεί η λειτουργία του σχολείου ως τις 5:30.

·         Εισάγει την απλήρωτη εργασία από τη στιγμή που δίνει τη δυνατότητα το δίωρο των «μαθητικών ομίλων» να καλυφθεί με τις δράσεις των «εκπαιδευτικών ομίλων» που στηρίζονται στην εθελοντική-τζάμπα εργασία των εκπαιδευτικών. Οι ώρες δεν αναγνωρίζονται ως διδακτικές, δεν πληρώνονται αλλά διασφαλίζουν καλύτερη αξιολόγηση. Παίρνουν μόρια αντί χρήματα!

·         Τα απάνθρωπα ωράρια παραμονής των παιδιών στο σχολείο θα τα εξαντλήσουν και συνακόλουθα θα φέρουν εκνευρισμό κι εντάσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να αυξάνονται οι ώρες μελέτης και προετοιμασίας αλλά να μειώνεται η απόδοση των μαθητών. Το «Νέο Αναβαθμισμένο Ολοήμερο» πλασαρίστηκε ως στήριξη της οικογένειας! Η κόπωση που θα φέρει, θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών και θα οξύνει τις εντάσεις στο σχολείο και στο σπίτι.

·         Δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει η σπορά των αντιδραστικών μέτρων της κυβέρνησης.

 

Τις αρνητικές επιπτώσεις της λειτουργίας του νέου ολοήμερου μπορούμε εύκολα να τις αντιληφθούμε. Και γι’ αυτό το θέμα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες παραμένουν βουβές και άπραγες. Η συζήτηση, η διεκδίκηση και ο αγώνας είναι δική μας υπόθεση. Πρακτικά σημαίνει να γίνουν παντού συνελεύσεις και να συμμετέχουμε μαζικά, να αποφασίσουμε διαδηλώσεις και να κατέβουμε στον δρόμο, να οργανώσουμε απεργίες και να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο κατά μέτωπο.

 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ!

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.

 

 

agkinekp.blogspot.gr

4/9/2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις