Νεα απο το νεο δ.σ της ΕΛΜΕ

 Συνάδελφοι

συστήθηκε σε σώμα το νέο δσ της ΕΛΜΕ σε χθεσινή δυνεδριαση.Τα ονοματα θα ανακοινωθούν σύντομα ετα σχολεία.

Θα ήθελα να σχολιάσω τα τεκταινόμενα όμως.Ποσο μπορεί ένα συνδικαλιστικο όργανο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικων ,όταν τα τρία μέλη του ανήκουν στη διεύθυνση;Μιλάω για 2 διευθυντές σχολείων και μια υπάλληλο της διεύθυνσης; Και ήδη οι συνέπειες μπορούν να φανούν. Συναδελφος ζητά την αρωγή της ΕΛΜΕ απεναντι σε διευθυντικες αυθαιρεσίες που έχουν ήδη πέσει στην αντίληψη μελών του δσ και η τοποθέτηση μελών του συμβουλίου είναι να πάρουμε πρώτα την άποψη της διευθύντριας.Με την επιπλέον πρόταση επειδή ειναι καινούργια να τη συμβουλεύουν!Άλλωστε,οι διευθυντές έχουν τόσα να αντιμετωπισουν μέσα στα σχολεία!Θα μπορούσα να κλάψω από συμπονοια αν δεν ήταν τόσο τραγική η αντιμετώπιση του συνδικαλισμού!

Έτερος συνάδελφος τραβιέται σπο την οργανική του όπου συμπληρώνει ωράριο με εργαστήριο δεξιοτήτων για να πάει σε σχολείο να καλύψει κενό, δηλαδή τον κάνουν μπαλάκι Δεκέμβριο μήνα και μέλη του δσ επικαλούνται τις νομικές τους γνώσεις σπο το πυσδε για να δικαιολογησουν τη νομιμότητα της ενέργειας.

Προταση εκπροσώπου της ΔΑΚΕ να βγάλει ανακοίνωση το σωματείο με αφορμή την απόλυση του συναδέλφου αναπληρωτή και να ζητήσουμε αυστηροποιηση των ποινών των μαθητών. Φαίνεται κάποιοι έχουν προ πολλού ξεχάσει την κοινωνική εξαθλίωση που γέννα τα φαινόμενα της βίας και επίσης ακολουθούν την πεπατημένη της κυβέρνησης της επίθεσης στη νεολαία με καταστολή,σχολικούς κανονισμούς και ταξικους φραγμούς.Δυστυχως , δεν απαντήθηκε κανένα από τα ζητήματα από τα υπόλοιπα  μελη του δσ.

Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση σαν Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών σε σχέση με το καυτό ζήτημα της αξιολόγησης με συγκεκριμένα βήματα,

1.Αμεση μονοθεματικη γενική συνέλευση για το τι κάνουμε ενοψη της διαδικασίας της 12η Γενάρη την ερχομενη εβδομάδα.

2.Προετοιμασια για σύσκεψη με γονείς και μαθητές στις 9 Γενάρη με θέμα την ενημέρωση-ευαισθητοποιηση για την αξιολόγηση σε συνδυασμό με εβε και τράπεζα θεμάτων 

3.Διοργανωση πανεκπαιδευτικης διαδήλωσης με ΣΕΠΕ και γονείς στην Ελευσίνα. 

4.Αμεση επανασυγκροτηση επιτροπής αγώνα με σκοπό να διευρυνθεί όλο και μεγαλύτερο κομμάτι εκπαιδευτικων που θα στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. 

Η στάση των άλλων δυνάμεων ήταν αποκαλυπτική.

Δακε και Συνεκ δεν δέχτηκαν ούτε σε αυτή αλλά ούτε και σε ερχόμενη την άλλη εβδομάδα να συζητηθεί.Και πως άλλωστε όταν ήταν αυτές οι δυνάμεις που μπλόκαραν τον αγώνα των εκπαιδευτικων;

Ο εκπρόσωπος του Παμε μας ρώτησε αν τα πιστεύουμε η τα λέμε έτσι σαν επαναστατικες κορόνες και ο πρόεδρος εκ μέρους των παρεμβάσεων που είχε προτείνει νέο δσ την ερχόμενη εβδομάδα, δέχτηκε την ετυμηγορία των άλλων και το μεταθέσεων στις,...καλενδες.

Εμείς επιμένουμε και θα επιμένουμε ότι ο αγώνας ε σντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί σαν το πιο ουσιωδες ζήτημα στο χώρο της εκπαίδευσης.Τις επόμενες λίγες  μέρες θα επιδιώξουμε όσες επαφές μπορουμε με τα σχολεία για την προπαγάνδιση των παραπάνω θέσεων. Πιστευουμε ακραδαντα ότι έξω σπο το δσ υπάρχει πολύς κόσμος που εξακολουθεί να αρνείται την αξιολόγηση και υον εξαναγκασμό και αναζητά διέξοδο και στήριξη στους συναδέλφους.

Ουρανία  Σταυρακακη

μέλος των Αγών.Κινησεων 




 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις