Εκλογες 2021

 Έγιναν στην ΕλΜΕ Ελευσίνας οι εκλογές για το νέο Δ.Σ.Οι συνάδελφοι που προήλθαν ήταν  σε αρκετα μεγάλο ποσοστό,παρόλα αυτά σημαντικό κομμάτι των συναδελφων μας προτιμά να απέχει από τις διεργασίες του σωματείου.Δυστυχως,μεγάλο ήταν και το ποσοστό που απείχαν από την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση που ήταν μόλις 27 ατομα!!

Να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που σταθερά στηρίζουν τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και μας ρμπιστευονται με τη  ψήφο τους.Ιδιαιτερα δυσάρεστο βέβαια ήταν το γεγονός μιας μόνο υποψηφιοτητας στο ψηφοδέλτιο μας ,που σίγουρα επηρέασε αρνητικά.

Στην προσπάθεια μας εξακολούθησε και εξακολουθεί να μπαίνει ως αιχμή η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και σε αυτό θα συνεχίζουμε να δινούμε και στο μέλλον τις δυνάμεις μας,ως αναγκαιότητα να βγουν όσο περισσότεροι αγωνιστές στη μάχη για αυτή την κεντρική επίθεση του συστήματος στην εκπαιδευση.

Οσο αφορά τώρα αυτά καθαυτά τα σποτελεσματα ,οι δυνάμεις των παρεμβάσεων παρα τις συγκολησεις διαφόρων αποχρώσεων από ΣΥΡΙΖΑ ,ΛΑΕ,μεχρι πρώην Αντεπίθεση παρέμειναν στα ίδια ποσοστά και  πάρα τη δυναμική με την οποία βγήκαν στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στο ζήτημα της αξιολόγησης.

Η ΔΑΚΕ από νωρίς φάνηκε πως είχε επιστρατευσει όλους τους μηχανισμούς της για αύξηση ψήφων και σε ένα στυλ να πάρει τη ρεβάνς σπο την υπονομευση μαζί με τις ΣΥΝΕΚ του αγώνα για την αξιολόγηση και του ξεπουληματος του κλάδου,αλλά και της πλήρους απουσίας τους από κάθε συλλογική έκφραση του σωματείου.Επι της ουσίας κανένας συσχετισμός δεν αλλαξε παραμένοντας στις ίδιες έδρες όλοι.

Η αύξηση του ΠΑΜΕ σε ψήφους αναλογικά με το πολύ μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο που είχαν σε 20 ψήφους δεν έκανε επισης διαφορά και μέλλει να δουμε τι στάση θα κρατήσει  απέναντι στην σξιολογηση τώρα που ξέμεινε από την ολομέλεια προέδρων.Η κεντρικοποιηση του ζητήματος με το νόμο Χατζηδάκη, όσο και να είναι αναγκαία δε μπορεί να παρακάμψει το δια ταύτα που είναι η αξιολόγηση.

Τα επόμενα βήματα για το σωματείο πρέπει να οργανωθούν  άμεσα.Να συγκληθουν άμεσα επιτροπές αγώνα με σκοπό τη συσπείρωση των συναδελφων Γιά να διαμορφωθεί μια αγωνιστική διεξοδος υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων με αιχμή τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Να προσπαθήσουμε να κάνουμε μαζικές γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις με γονείς και μαθητές.

Σταυρακακη Ουρανια, μέλος των Αγών.Κινησεων 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Να αυξηθούν οι μισθοί, να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις