ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Ψήφισμα του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας/ ΕΛΜΕ……..

 

 

 

Η κυβέρνηση κηρύττοντας  για δεύτερη φορά στρατιωτικό νόμο «προς άπασα την επικράτεια» για να αποτρέψει εκδηλώσεις στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που πριν δώδεκα χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα  κλιμακώνει την αντιδημοκρατική της πολιτική. Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις,τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, την κυκλοφορία, ακόμη και την κατάθεση λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Σε όλες τις πόλεις της χώρας, επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα σε συνδικαλιστές, φορείς και απλούς αγωνιστές  που προσπάθησαν να διαδηλώσουν.

 

Στην Αθήνα, χιλιάδες αστυνομικοί κατέλαβαν το κέντρο τη πόλης. Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα .Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, συνελήφθησαν προληπτικά, δύο εκπαιδευτικοί- συνδικαλιστές  ο Πάνος Χουντής, μέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Θέλουν να τους φορτώσουν βαριές κατηγορίες και πρόστιμα.

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και των προστίμων που θέλουν να επιβάλλουν στους συναδέλφους επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση  θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα υποταγής και αποδοχής των αντιδραστικών νομοσχεδίων που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας (σύστημα εισαγωγής- «αξιολόγηση»εκπαιδευτικών- κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών).

 

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από τους δύο συναδέλφους και από κάθε αγωνιστή που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ