Νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ - ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!

 

Νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ - ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!

            Δεν υπάρχουν δικαιώματα για τον κόσμο της δουλειάς. Οι αρνητές των δικαιωμάτων των εργαζομένων δε σταματούν να κηρύσσουν υπέρτατο νόμο τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Επιδιώκουν να παραδώσουν το λαό, τη νεολαία μας, “γυμνούς” χωρίς κανένα εργασιακό-κοινωνικό δικαίωμα. Αναλώσιμα εργαλεία για την κερδοφορία τους. Η πανδημία έτσι γίνεται ...ευλογία και η κυβέρνηση ακούγοντας τους ειδικούς (ΣΕΒ-Ε.Ε) φέρνει νομοσχέδιο που γυρίζει τις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική δράση έναν αιώνα (κυριολεκτικά) πίσω! Νομοσχέδιο που σύμφωνα με το υπ. εργοδοσίας Βρούτση “θα μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή”.Προβλέπεται:

ü  «....κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας».

ü  «...προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή»

ü  «...αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών»

               Περισσότερη και απλήρωτη δουλειά! Πριν ένα αιώνα οι εργαζόμενοι εργάζονταν ήλιο με ήλιο. 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιστρέφει στο παρελθόν, δημιουργώντας καθεστώς σύγχρονης δουλείας. Και η  “ισορροπία” έχει και συνέχεια:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ! ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ü «...Καθίσταται προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο»

ü «...η Γ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας, στην προειδοποίηση για απεργία θα πρέπει να αναφέρονται και τα αιτήματα και οι λόγοι που τα θεμελιώνουν».

ü  «το προσωπικό ασφαλείας, που πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται σε περίπτωση απεργίας στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, ορίζεται σε τουλάχιστον 40%.

ü «απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Αν λάβουν χώρα, η απεργία καθίσταται παράνομη. Όσοι μετέχουν σε κατάληψη ή βιαιοπραγούν, τελούν ποινικώς κολάσιμη πράξη».

               Δηλαδή ...“στο γύψο”. Επιβολή σιγής νεκροταφείου στους εργαζόμενους. Φακέλωμα των μελών των σωματείων, απαγόρευση κήρυξης απεργίας νομοθετώντας ηλεκτρονικούς κόφτες. Αλλά ακόμα και αν γίνει μπορετό και κηρυχθεί απεργία ορίζεται λειτουργία με το 40%(!) του προσωπικού. Είναι κατανοητό τι σημαίνει αυτό ειδικότερα για την εκπαίδευση-τα σχολεία. Όσο για τις απεργιακές επιτροπές τίθενται παράνομες.

               Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ένα συντριπτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες. Της άνοιξαν το δρόμο βέβαια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ- ΔΟΕ με τον άθλιο υπονομευτικό ρόλο τους. Αυτοί αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και των κυβερνήσεων του μέσα στα σωματεία. Αυτοί δεν θέλουν και δεν μπορούν να κοντράρουν τις κυβερνητικές επιλογές. Αντίστοιχα  “ταξικές”  δυνάμεις που συμμορφώνονται με τις κυβερνητικές επιλογές δηλώνοντας τελικά τα σωματεία στο Μητρώο και παρά τις “αγωνιστικές κραυγές“ (πόσες φορες δεν ξεστομίζουν: να μη τολμήσει η κυβέρνηση – ούτε να το σκεφτεί και άλλα αντίστοιχα) την επόμενη στιγμή είναι έτοιμοι για συνθηκολόγηση με καμιά άσφαιρη τουφεκιά για ξεκάρφωμα.

Το δίλλημα έχει τεθεί : Η ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ!

               Άλλωστε στην εκπαίδευση έρχονται απανωτά χτυπήματα (τράπεζα θεμάτων στα ΕΠΑΛ, ακουλουθουν τα ΓΕΛ, Επαγγελματική εκπαίδευση, αξιολόγηση, βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ) και στο τελος της εβδομάδας 7/11 την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

               ΑΠΕΧΟΥΜΕ -όπως πάντα- απο τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε_ΚΥΣΔ(Π)Ε

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ σε Γενικές συνελεύσεις που θα αποφασίσουν την οργάνωση της πάλης μας με ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

 


              

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περι Θεματικής Εβδομάδας και άλλων δεινών

Επιτυχημένη διαδήλωση καταγγελίας ενάντια στην επίσκεψη Κέρυ στους δρόμους της Αθήνας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ