Για την καταστολή της μαθητικής διαδήλωσης την Παρασκευή 9/10 στο Υπουργείο Παιδείας

 

10 Οκτωβρίου 2020

Για την καταστολή της μαθητικής διαδήλωσης την Παρασκευή 9/10 στο Υπουργείο Παιδείας

Μετά από την δυσκολία της κυβέρνησης και του συστήματος να σπάσει τις καταλήψεις και τους αγώνες των μαθητών, μέσα από την κατασυκοφάντιση και την καταστολή τους, είτε με απειλές για πρόστιμα είτε με την τηλεκπαίδευση και με ενορχηστρωμένα τα ΜΜΕ να προσπαθούν να χτίσουν κλίμα, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό, αφού χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί κατέβηκαν ξανά σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την άγρια καταστολή στους μαθητές, η οποία έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων χτυπημάτων σε λαϊκές κινητοποιήσεις και πατάει πάνω στην κατεύθυνση του συστήματος στην τρομοκράτηση και φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Οι εικόνες των ΜΑΤ να πνιγούν την περιοχή στα χημικά και να κυνηγάνε μαθητές χτυπώντας τους μέχρι το εμπορικό κέντρο που ήταν γεμάτο κόσμο από εργαζόμενους, παιδιά, ηλικιωμένους μέχρι και εγκύους γυναίκες δείχνει το αληθινό πρόσωπο του συστήματος αυτού.

Η νεολαία και ειδικά η μαθητιώσα έχει μπει στο στόχαστρο του συστήματος. Η κυβερνητική εντολή φανερώνει τον φόβο του συστήματος απέναντι της και για αυτό έχει βάλει κάθε μέσο για να την σταματήσει. Καταγγέλλουμε και την σύλληψη του μαθητή από το Καματερό που τον είχαν κρατήσει στο Α.Τ Αμαρουσίου.



Οι ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των μαθητών, που παρά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, βρίσκονται ξανά στο δρόμο του αγώνα δείχνει πως οι λογικές της ήττας και κλεισίματος του αγώνα, που προωθούνται από ορισμένες δυνάμεις στο κίνημα, δεν πιάνουν τόπο στην νεολαία αλλά χρειάζεται περισσότερη οργάνωση και κινητοποίηση, συνελεύσεις συλλογικών οργάνων και πολιτικοποίηση των αγώνων δίπλα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Έτσι μόνο μπορεί να σπάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.


http://mathitikiantistasi.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ