Ανοίγουν τα σχολεία με τους χειρότερους όρους

 

Ανοίγουν τα σχολεία με τους χειρότερους όρους και με νέα βαρβαρα μέτρα... Θα μας βρούν απέναντι τους!

 


 


Εν μέσω πανδημίας μας καλούν ξανά στα σχολεία, χωρίς να εγγυώνται τίποτα για την υγεία μας. Μας στριμώχνουν σε πολυπληθείς τάξεις, σε αίθουσες-κλουβιά, σε σχολεία χωρίς υποδομές. Κάθε χρόνο οι σχολικές εγκαταστάσεις έχουν πολλές ελλείψεις και στον τομέα της καθαριότητας! Μας αφήνουν λοιπόν απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία, οι ίδιοι που μας κατηγόρησαν πως “εμείς η νεολαία είμαστε υπέυθυνοι για τη διασπορά του ιού”!

Γιατί δε νοιάζονται για την υγεία του λαού και των παιδιών του, παρά μόνο για την εκμετάλλευση του. Μας προορίζουν για μια γενιά σκληρής εκμετάλλευσης, χωρίς δικαιώματα. Για να ζήσουμε στις μαύρες εποχές της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που αυτό το σάπιο σύστημα μας τάζει.

 

Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας μέσα στην έκρηξη της πανδημίας! Δεν ανεχόμαστε την τηλε-εκπαίδευση των αποκλεισμών!

Η κυβέρνηση  έχει ήδη ψηφίσει μια σειρά από βάρβαρα μέτρα και σκοπεύει να τα εφαρμόσει στα σχολεία από φέτος! Το έδαφος είχε ήδη στρωθεί από την τηλε-εκπαίδευση, όπου πολλά παιδιά από φτωχές οικογένειες δεν είχαν τα μέσα να την παρακολουθήσουν. Τώρα την εδραιώνουν και κάνουν λόγο για κάμερες μέσα στις σχολικές αίθουσες! Βρήκαν ευκαιρία σε συνθήκες πανδημίας, να περάσουν ό,τι σχεδιάζαν στην εκπαίδευση, να εξοντώσουν τους μαθητές! Χαρακτηριστικό ήταν το σφαγείο των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, όπου οι μαθητές εξετάστηκαν σε πολύ δύσκολα θέματα, ενώ μετά τους χλεύαζαν που δεν μπορούσαν να μπουν σε μια σχολή της επιλογής τους!

 

Να ανατρέψουμε το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως! Δε θα κάνετε το σχολείο μας πιο ταξικό!

Το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως επιβάλλει σκληρούς ταξικούς φραγμούς και θα αποκλείσει πολλούς από εμάς από τη δυνατότητα να σπουδάσουμε ή και να πάρουμε απολυτήριο! Θα πρέπει να κάνουμε αγώνα δρόμου για να μπορούμε να περάσουμε από τη μια τάξη στην επόμενη. Για να τη βγάλουμε ως το απολυτήριο οι γονείς μας πρέπει να δίνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια. Τα παιδιά λοιπόν από φτωχές και λαϊκές οικογενειες αυτομάτως θα αποκλείονται.

Οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο αποχτούν δυσκολία “Πανελλαδικών Εξετάσεων”, μέσα από την τράπεζα θεμάτων που εφαρμόζεται φέτος! Ταυτόχρονα αυξάνεται ο μέσος όρος για την εισαγωγή στην επόμενη τάξη, αυξάνονται και τα εξεταζόμενα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Στις Απολυτήριες Εξετάσεις του Λυκείου εισάγεται ένα “κόντρα μαθήμα” από άλλο προσανατολισμό. Το Νέο Λύκειο που ετοιμάζουν θα είναι ένα εξεταστικό κάτεργο!

Ταυτόχρονα θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα στις σπουδές και για αυτό σχεδιάζουν να εφαρμόσουν την βάση του 10 ως ελάχιστη βάση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

 

Μας θέλουν σκυφτούς και πειθαρχημένους! Με τους αγώνες μας να σπάσουμε τον τρόμο!

Μέσα σε όλα τα μέτρα του νέου πολυνομοσχεδίου προβλέπονται και αυστηρά μέτρα πειθάρχησης των μαθητών και η επαναφορά της “διαγωγής” στους τίτλους σπουδών. Θέλουν να καταστείλλουν τις αντιστάσεις μας, στην ίδια κατεύθυνση που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

 

Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Η μαζική αντίσταση των μαθητών η μόνη απάντηση!

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα μαθητικά μας όργανα και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Μόνο μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτή την σκληρή επίθεση στα δικαιώματα μας! Να κάνουμε τα σχολεία μας κέντρα αγώνα, να  βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διεκδικήσουμε:

  • Να αναλάβει το κράτος όλη την ευθύνη και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για Μέσα Υγειονομικής Προστασίας. Κανένα τμήμα πάνω από δέκα μαθητές.
  • Να ανατραπεί ο Νόμος Κεραμέως. Ούτε λόγος για βάση του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!  Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!
  • Ούτε μια ώρα εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», ούτε ένα λεπτό ανοιχτή κάμερα στην τάξη – ανατροπή της τροπολογίας. Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας- πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • Αν δεν μπορούν  να μας  εγγυηθούν για την υγεία μας και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, να κλείσουν τα σχολεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αν προσαρμοστούμε, δεν θα ζήσουμε!

Η κυβέρνηση σου λέει ,γυναίκα μιλα!!

15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ